Co jsem teď četl na webu I.

The Infamous DMPC
Here Comes Tagalong: Henchmen, Allies, and DMPCs
Postavy jedné družiny se plaví po řece na sever do míst, kde nikdy nebyly a slyšely o těch končinách jen málo. Zvažoval jsem, dát jim na cestu průvodce a po chvíli hledání narazil na termín "DMPC". Hráčská postava vedená vypravěčem. Už jsem takovou použil několikrát, ale až teď zjistil, že i toto má svůj oficiální terminus technikus. Ostatně, která věc ho dnes nemá. V obou odkazech se dozvíte jak s takovou postavou pracovat, aby nebyla středem pozornosti, nebo osina v zadku. A je jedno, zda jde o postavám rovnou osobu, nebo nohsleda s kokosovými skořápkami v rukou, co se plazí družině v patách.

11 Great Dungeon Master Tips
Pár rad pro začínající vypravěče. Vybrat si z nich jednu či dvě, se kterými souzníte a začít je používat. Když nebudou fungovat, tak je v další hře už nepoužijete. Důležité je nezakrnět. A platí to i pro pokročilé. I pro veterány.

Adventure hooks
V jednu chvíli asi každému přijde, že všechny zápletky už použil a některé dvakrát. Tu chvíli mám teď taky a potřeboval jsem nakopnout. Mike Shea mě už dříve oslovil vydáním "Lazy Dungeon Master" a jeho články jsou jednoduché a jdou rovnou k věci. V odkazu je sada námětů a úvaha, že pokud dobrodružství vychází z pozadí postavy, nemůžete minout.

How to Describe a Scene: The Easiest Way
Pět kroků jak popsat scénu. Kromě trojice smyslů zrak, čich sluch (bod 3.) najdete i další způsoby. Líbí se mi bod číslo pět - nálada. Jedním slovem, či krátkou větou vystihnout ráz prostředí.

"Jaká panuje nálada v sále?"
"Žoviální."
Napsal: Count

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090282917022705 secREMOTE_IP: 3.137.172.68