[blog] Druhá hlava

Nedávno jsme aktualizovali web Druhé hlavy, věnovaný hraní RPG.

Naše hraní započalo klasickým DrD 1.5 ve světě Tarie :-), ale jako většina družin jsme si jak pravidla, tak svět začali upravovat po svém, podle toho, jak se měnil náš vkus, názory a časové možnosti.

Druhá hlava je web, kde shromažďujeme naše dobrodružství, zápisky hráčů a jiné příspěvky, související s herním prostředím. Některá dobrodružství jsou rozpracována do podrobností, jiná jsou jen zhruba načrtnutými náměty, které vyzývají k dotvoření. Na nové příspěvky se budeme snažit upozorňovat v tomto vlákně.

Nečekejte žádnou smršť, hrajeme už jen příležitostně :-)
Napsal: Druhá hlava
Autorská citace #1
14.10.2014 20:43 - Druhá hlava
Lavina (dobrodružství)

Lavina je krátké dobrodružství pro jednoho hráče.

Lavina (zápis ze hry)

PJův záměr vytvořit paranoidní atmosféru a na jejím základě rozběhnout vyšetřování se příliš nezdařil (jak je vidět ze zápisu), ale hráči se přesto dobře bavili (jak je rovněž vidět ze zápisu).
Autorská citace #2
15.10.2014 22:01 - Alnag
test
Autorská citace #3
14.12.2014 22:08 - Druhá hlava
Zveřejnili jsme dva nové příspěvky. Prvním z nich je nepříliš vážně míněný spinoff k dobrodružství Lavina. Druhým je fragmentární zápis z dobrodružství, pracovně nazvaného Bludiště. Nechť slouží!

Vlkodlak a Soused (dobrodružství)


Krátké dobrodružství ze zasněžených Vraních hor. Správcem opuštěného dolu je Vlkodlak. A Soused má zálusk na poklad, který je v dole ukrytý. Políčí si proto na postavy, které zrovna projíždí nedalekým průsmykem...

Bludiště (zápis ze hry)

Fragmentární zápis z letního dobrodružství začíná objednávkou úkladné vraždy, pokračuje přestřelkou na náměstí a končí na zasněženém dvorku puškařovy dílny.
Autorská citace #4
15.12.2014 02:08 - sirien
líbí se mi, jak jsou ta dobrodružství popsaná stručně a krátce, přitom je jasné, o co v nich jde. Sice to není úplně můj oblíbený žánr, nicméně ta Sousedova intrika v tom Vlkodlak a Soused je správně prohnaná :)
Autorská citace #5
20.4.2015 21:37 - Druhá hlava
Zveřejnili jsme zápis z modelové situace přepadení horské chaty. Původně měla sloužit k testování soubojových systémů pro palné zbraně, ale nakonec to byla větší sranda a lepší hraní, než jsme původně mysleli.

Ozdravný pobyt (zápis ze hry)

Zasněžené Vraní hory, vojenská chata se saunou nad hlubokým údolím, puškař Rušnik na výcviku s tuctem ostřelovačů a do toho banda partyzánů na lyžích... Ozdravný pobyt může začít.
Autorská citace #6
20.4.2015 22:02 - PetrH
Dlouho jsem necetl neco tak podarenrho a zabavneho
Autorská citace #7
23.4.2015 14:56 - PetrH
Mam dotaz k tomu clanku jeste: kdy se dozvime, co se stalo po navratu domu?
Autorská citace #8
26.4.2015 16:36 - Druhá hlava
Díky.

Co se stalo potom? To přesně sama nevím, ale můžu trochu napovědět tím, že zde zopakuju kus rozhovoru, které jsme s PJem na téma Magdiny (ne)věrnosti kdysi vedli.

PJ:... tak oni jak se konečně dostanou do té Namby, tak si nejspíš pronajmou nějaký domek, kde bude mít Rušnik dílnu a tak.
Já: Jo a bude to v nějaké částečně vybydlené čtvrti, z jedné strany bude nějaké skladiště nebo tak něco...
PJ: Ale z druhé strany by měli mít nějakého souseda, ne?
Já: Jóó, nějakého fešného... ať má Magda nějaké povyražení...
PJ: Tak to ne, jak k tomu chudák přijde Rušnik. Co kdyby tam měli sousedku, nějakou hezkou, single, blonďatou... co?
Já (s bohorovným klidem): Ale klidně... ona mu Magda zahne třeba i se ženskou.

Tož asi tak :)
Autorská citace #9
27.4.2015 07:57 - PetrH
Tedy, ze tam nebude statny junak, ale blondata junacka je vtipne:) mate muj palec hore, ze i toto dokazete odehrat:) tesim se na zapis...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.099684000015259 secREMOTE_IP: 3.238.161.165