Křižovatky: Noční poutníci

Noční poutníci

Picture by sorrowthedark

Je deštivo. Prší každý večer. Každou noc déšť smyje prach z ulic a vyčistí vzduch. A pak, když šepot dešťových kapek utichne, přicházejí. As nimi Půlnoční představení. Cirkus principála Geofreye Humberta opět ožívá. Jsou tu, Noční poutníci. Přicházejí s deštěm.

"Račte dál. Uvidíte, co jste ještě neviděli. Uslyšíte co jste neslyšeli. Ohromíme váš zrak a sluch." Lidé se tísní kolem principála nočních poutníků, který je láká na představení. Drobná dívka prodává vstupenky. Podivnou dvojici doplňuje Železný muž a několik klaunů.

Evelína tě drží za ruku a někam táhne, "rychle Tiff," volá naléhavě, "honéém", její nervozita roste.
" Za chvíli tu budou. Zase máme diváky. Noční představení, spousta barev, světel a …. hudba. Je to tak nádherné," zasní se na chvíli, pak znovu spěchá.
"Nepleť se mi tu moc děvče, mám ještě spoustu práce než představení začne."

Hledáš někoho dalšího, zatímco klopýtáš za paní principálovou. Je tu Patrik, voláš na něj, "co se to tu děje?" Je stejně nadšený jako všichni kolem, "hrajeme už déle než týden a obecenstvo se stále hrne. Jsou skutečně dobří, tihle Poutníci." Mají nové trixy, vypadá to skoro jako kouzla, ale je to trik. Věř mi, poznal bych kouzlo. To umí každý druhý. Tihle mají skutečné triky."

"Pojďte, pojďte, představení právě začíná. Bavte se a veselte, než přijde nový den," volá principál a jeho tvář pokrytá líčidlem je v měsíčním světle neskutečně bledá. Pohlédne na Tiff, vztahuje k ní ruku v gestu, které ji zve nahoru, na pódium improvizované z beden a sudů. Ruka se natahuje směrem k ní, ale stojí příliš daleko. Jeho rty promlouvají, slyšíš jeho hlas, jak zve diváky na představení, zároveň ale vidíš jeho rty vyslovovat jiná slova. Doléhá k tobě otázka, "jak se jmenuješ, dítě?"

Všichni se hrnou dovnitř, klauni vzali principála na ramena a unášejí ho vpředu průvodu. Muž s bílou tváří se otáčí k Tiff, "Jak se jmenuješ?"

Na obloze se objeví ohňostroj, pak se ozve hřmění za vámi, otočíte se ale v temných uličkách města není nic vidět. Slyšíte zvonění, představení začíná. Musíte si pospíšit, ještě nemáte ani lístky. Cirkus tu však není. Na jeho místě vidíte jen zažloutlou trávu, opodál stojí důvěrně známá maringotka s nápisem Humberto a vedle uvázaný Tarak. Zabručí steskem. Všichni zmizeli i diváci, klauni, Železný muž i mořská pana, principál a i dívenka s lístky.

Představení začalo.

Znovu prší, kapky šumí a dopadají na dlažbu ulice, která potemněla.

Přepis Tiffiiny noční můry po útoku dračího přízraku

"Kde je bratr? Co jsi s ním udělal, ty hajzle?" bušíš pěstmi do velkého pupku.

Brečíš. Prší a je tma. Sedíš někde na schodech zadního vchodu do zanedbané zahrady. Snaží si vzpomenout proč.

Díváš se na své zkrvavené ruce. Držíš něco chladného v ruce. Vyděšená upustíš velký porcovací nůž.

Vzlykáš, možná steskem, "kde je bratr? Ten hajzl ho prodal!"

Vracíš se zpátky do domu, jdeš po rozvrzaných schodech do svého pokoje a balíš svoje věci.

Než uprostřed noci odejdeš, ohledneš se zpět a díváš se na tělo zhroucené pod oknem. Kaluž krve se sráží a vsakuje do dřevěné podlahy. Velké břicho vypadá mnohem nafouklejší. Je čas odejít.

Přepis noční můry Karlia a Elerdiela

Povědomý hlas, "… Budeš jako anděl … slyšel si přece o andělech …" Otáčíš se, ale všude kolem je neproniknutelná tma.
Rozhlížíš se, něco se pohnulo na okraji temnoty. Jen malý stín. Říkáš, " … neboj se Adame, s námi se ti nic nestane …" Je to tvůj hlas, stejný jako ten co mluvil o andělech.
Pořád se někde skrývá, dochází vám čas a on se ti schovává, " … kde jsi kluku zatracená …" oboříš se na stín.
"Mám tě," zvoláš vítězoslavně a třeseš malou postavou. Nereaguje. Jeho pohled je prázdný, nedýchá.
" … věřil jsem vám … " ozve se ze tmy.


Napsal: Lotrando
Autorská citace #1
31.8.2009 09:29 - Lotrando
bump - start diskuze pro zítřejší hru
Autorská citace #2
31.8.2009 12:58 - Gabik
Přečteno, už se těšim :).
Autorská citace #3
31.8.2009 19:42 - Beny
přečteno....
Autorská citace #4
1.9.2009 22:25 - Lotrando
Tak jak, po dnešku chci nějaké reakce :). Sundejte rukavičky a pojďte na mě. Zajímá mě, jak tomu rozumíte. Co bylo jasné a co vám přišlo divné, nebo nevysvětlené. Uvažte ale, že šlo o vstupní hru pro události kolem cirkusu Humberto. Z větší části jsem to improvizoval, protože je to celé příliš rozmázlé, než aby se to dalo nasoukat do nějakého jízdního řádu.
Autorská citace #5
7.9.2009 10:50 - Gabik
Mě to přišlo OK. Úvod byl hodně tajemný, nikdo nevěděl, co si o nich má myslet, ae všichni tušili boudu. No a večerní představení nám v dostatečné míře dalo indicie k částečnému pochoponí - "vo co sakra go" :). Já jsem s vývojem spokojený a jsem zvědavý, jak se to zítra povinne dál, ale hlavně na finální rozuzlení. Hlavně třeba v tom, proč je z mého pohledu "zradila" ta vědma a pomáhala nám. Co dělali s těmi co zmizeli a jak cirkus mužem zachránit.

U mě fakt OK, bylo to tajemný, má to hodně pěknej nápad a chci vidět finále :)
Autorská citace #6
9.9.2009 08:30 - Lotrando
Včera to bylo trochu víc povídací i z důvodu časových omezení. Finální SC s ukradením základního kamene jsem tam nechal pro obveselení, snad to příliš nerušilo. Vzniklo to čirou improvizací.
Autorská citace #7
9.9.2009 13:17 - Beny
Bylo to v pohodě, zvlaště když dva moulové co viděli stavebnictví z rychliku začali přesvědčovat zbytek grupy, že je potřeba celej blok základního kamene -:)))
Autorská citace #8
15.9.2009 06:21 - Beny
dneska klasika?
Autorská citace #9
15.9.2009 08:15 - Lotrando
tradičně v šest

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.074045896530151 secREMOTE_IP: 3.90.187.11