Vítejte v sekci uživatelských blogů.

Chtete vyjádři názor nebo se jen podělit se zajímavým nápadem? Jaká byla vaše poslední hra? Co vás na ní překvapilo? Sekce blogů je Vám k službám.

Poslední blogové přírůstky

14.07.2010

Vypravěčské techniky: Střih

Intenzita napětí se v literatuře a filmu buduje pomocí střihu a není důvod, proč byste neměli tento úžasný nástroj vynechat ze svého repertoáru. Co to je?Střih je skok mezi jednotlivými důležitými scénami (obrazy, sekvencemi, pasážemi...) s vynecháním balastu, který je spojuje. Pokud nehrajete na prožitek opravdu každého okamžiku hráčských postav a alespoň jednou jste usoudili, že cestu z bo...

Napsal Alnag
27.02.2010

Kroniky Strangerie

Mno...ehm ehm, tedy dovoluji si Vám představit mou prvotinu - Strangerii. Strašně krátká, neoriginální a jednoduše trapná - prostě fantasy, jak má být! :) Strangerijské příběhy: PRVNÍ ZLO Kroniky Strangerie, zápis první:Stvoření světa* Před mnoha a mnoha lety existovala jen Tma. Na světě nebylo nic hmotného ani živého, jen prázdný temný prostor. Ale pak se stalo něco zázračn...

Napsal Dracain
Klíčová slova: Fantasy, Příběhy/Zápisy ze hry

08.02.2013

Legendy - první ilustrace

Ukázka ilustrace z Legend - chystané hry na hrdiny nakladatelství Mytago.

Napsal Colombo
27.03.2012

Ilidar

Svět Ilidar dle kterého jede má družina...svět tvořen poctivě sedm let možná osm ?:) Směs která se nám líbí a kterou jsme dávám ani ne jako chlubení ale třeba v něm někdo najde inspiraci nebo se jen zasměje. Nedoporučuji lidem kteří jsou puritáni v češtině a mohu jen slíbit že svět je už na korektuře... ale kdy se vrátí to je ve hvězdách :-)

Napsal Slávek
15.07.2011

Dungeons & Dragons: Pohled do budoucnosti

Až do nedávna byla pátá edice námětem vtipů, teď se možná stává na obzoru se rýsujícím přízrakem. Podobně jako na konci éry třetí edice vycházejí příručky spíš sporadicky a pokud, tak jsou to víc věci trvalého charakteru (např. Dungeon Tiles). To samozřejmě nemusí znamenat konec jen agresivnější přechod Wizards of the Coast na nový (online) obchodní model. Ale v kombinaci s nedávným odchodem Bi...

Napsal Almi
19.04.2010

DIY Combat Grid

Inspirace pro lidi, kterým nestačí (nebo nemají na) oficiální mapy a Dungeon Tiles:

Napsal Merlin
31.07.2008

Sirienův blogček: Význam chápání mechanik

Hlavní myšlenka tohoto blogčku mi stále připadá správná a hodnotná. Bohužel, forma tohoto textu mi zpětně přijde nešťastná a mnohá dílčí tvrzení a náznaky (např. ohledně as-written nebo systémových RP mechanik) jsou věci, s nimiž dnes moc (vůbec) nesouhlasím. (Na svou obranu uvádím toto.) Prosím berte to při čtení v potaz :) - sirien, o nějakých 10 let později Mnohokrát jsem se v rozhovor...

Napsal Alnag
24.01.2009

Alnagův bloček: Neutěšený stav československé RPG scény

Co mně na českých (ale ono ostatně i některých zahraničních) projektech štvalo nejvíc, je notoricky se opakující trend, který má následující odpozorovaný průběh – velké počáteční nadšení (hodně energie věnovaná do věcí okolo, jako je například design, propagace, plánování), malá odezva a postupné uhasínání, obvykle ještě druhý slabší pokus (po určitém odstupu) a pak letargie nebo smrt. Projektů...

Napsal Jerson
23.10.2008

Alnagův bloček: Jak otevřít diskusi, která neskončí třemi příspěvky

Myslím, že není člověka, který by zakládal diskusi tady na "Kostce" nebo někde jinde s očekáváním natož záměrem, že na ni nikdo nezareaguje, že vyšumí do prázdna. Přesto se to občas stane. Nedá se tomu zcela zabránit, protože někdy se lidem prostě netrefíte do vkusu, někdy je prostě divná doba nebo jste, co já vím, nedostatečně uctívali ikonku Garyho E. Gygaxe, kterou máte jakožto pravověrní hr...

Napsal Argonantus
15.11.2008

Alnagův bloček: D20 vize

Většina lidí si vizi spojuje s pohledem dopředu. Buduje si v duchu vzdušné zámky úspěchu tam, kde ještě nic nestojí. Není ale stejně cenný i pohled na proces a zkušenosti? Pohled dozadu.Myslím si, že po 2,5 letech provozu lze konstatovat, že základy tohoto webu jsou dobré, protože je stále velmi funkční. A myslím si, že lze i říct proč. Protože věřím ve sdílení know-how, vypíchnul bych pár bodů...

Napsal sirien
Zobrazit starší blogy

Drakoviny


Ahoj,
už několik týdnů streamujeme pravidelně na www.twitch.tv/freezecz DnDčko. Jsme skupina streamerů, kteří se snaží o RP. Budeme určitě rádi za jakékoliv podněty a nápady.

Youtube kanál se záznamy
FB
Twitter
Instagram
Discord
Podcast
Autorská citace #1
11.8.2019 21:22 - PetrH
Škoda, že už nemáte Crafáka ;) ale jinak je to fajn, jsme rad za ofl ytb do vlaku apod je to fajn - live moc nestiham nebo mi čas žere bull, conde, crafak, teda pokud nema žena plešingera z ústí :)
Autorská citace #2
11.8.2019 21:52 - sirien
Tak aby se neřeklo sem si pustil první díl i Drakovin.

Ten namátkově prolítající dráček na pozadí je perfektní :D

Když tam Jiras odříkává úvod, tak mi tam trochu chybí nějaká grafika - ideálně třeba mapa nebo aspoň nějakej obrázek co by mi dal nějakej dojem toho jak to prostředí vypadá/působí. Neni to nutný a je to detail, ale udělalo by to hodně.


Jinak to na mě působí vcelku sympaticky. Technicky (zvuk, kamery) mi to přijde vpohodě, všichni roleplayujou...


EDIT: narychlo sem ještě proklik další díly a rád bych ještě pochválil scrollující titulky se shrnutím dřívějšího dění na začátku dílu - to mi u dost jiných pořadů (včetně critu atp.) chybělo.
Autorská citace #3
12.8.2019 10:04 - Velles
Drakoviny aktuálne už aj na Spotify, Apple Podcast, Podcast Addict a ďalších menej známych podcast platformách. =)

Vypočuj si v aute, pri športe alebo len tak na sluchátkach cez prestávku v škole.
Autorská citace #4
12.8.2019 10:09 - Jarik
Až se to bude poslouchat o přestávkách ve škole, tak už bude 10 epizod.
Když si vezmeme, že tento čtvrtek bude One-shot (neb Jiras bude off-line).
Pokud jsem dával správně pozor, tak hru povede místo Jirase Kuba (hostující hráč 5-7 ep.).

EDIT: reakce na #5. Omlouvám se za mystifikaci. Jsem se nějak unáhlil.
Autorská citace #5
12.8.2019 10:12 - Náčelník Velký Nos
Jarik: One-shot bude až na konci srpna, 29.8., tento týden bude pouze zřejmě o něco kratší díl, jinak by ale měl být v plném složení.
J.
Autorská citace #6
16.8.2019 23:34 - Náčelník Velký Nos
Další díl už je v záznamu na Youtube zde
Autorská citace #7
22.8.2019 17:37 - Náčelník Velký Nos
Za chvíli další epizoda Drakovin živě na https://www.twitch.tv/freezecz
Autorská citace #8
26.8.2019 21:03 - ShadoWWW
Hustý. Vaše kvalita streamu je na světové úrovni. A čím dál lepší.
Autorská citace #9
26.8.2019 21:56 - PetrH
A tahle epizoda mela i smrnc, prislo mi, ze kdyz se hralo vic odsejpala
Autorská citace #10
26.8.2019 23:50 - sirien
Ač jak sem zmínil streamům neholduju, tak sem si teď na doporučení pustil pár kousků z ep. 10.


Zaprvé, musim hrozně moc pochválit úvodní intro titulky. Hezky napsané, přitom relativně stručné a přesto člověku co neviděl skoro nic z předchozího daj ten kritickej základ a orientaci - co se nedávno stalo, kde, kdo to udělal (v tomto pořadí, což si taky cenim - opačně by to nezaujalo). A navíc sou pomalý, což je dobře (popohnat si je neni problém a člověk je stíhá číst i když zrovna dělá něco dalšího).

Jen by tam možná mohly proběhnout jen jednou, myslim, že by to stačilo :D Ono jako to že hra začne na 35. minutě až tak problém neni, ty tlachy se docela dobře poslouchaj, ale když i to tlachání začne až na 20. minutě, tak chvíli trvá, než se k tomu člověk správně prokliká.


Díky za mapu :)


Dráček je pořád super...


A je tak fakt sympatickej roleplaying - od poslechu člověk jasně pozná kdo mluví a jestli za sebe nebo za postavu. Jako zatimco tu dělám ještě něco dalšího, tak nemám problém držet pozornost a nepotřebuju se nijak vracet, což je co říct (nejsem moc audio pozitivní člověk - spíš vůbec). Kvalita zvuku je na pohodu.

Jinak jako hezká hra :)


EDIT: tyjo, já to dokonce dokoukal celý. A i si pamatuju co se tam celou tu dobu z většiny dělo. wow :)
Autorská citace #11
27.8.2019 08:38 - Jerson
Jojo, za tři hodiny sledování jsem napsal jen jednu stránku připomínek, a snad všechno to jsou jen prkotiny nebo návrhy na drobná zlepšení a nikoliv kritika jako kritika :-)
Autorská citace #12
27.8.2019 09:11 - Jarik
Když to vezmu, jako hru kombinace nováčků a bývalých hráčů, tak to je fajn.
Určité směry k zlepšení tam vidím, ale to řeším separátně s GM.

S každou hrou se všichni zlepšují, otrkávají. Což je super.
Autorská citace #13
27.8.2019 11:10 - sirien
Jako nějaký detaily najdeš vždycky, já sem tentokrát tolerantnější i kvůli tomu že to hrajou virtuálně a když si vzpomenu na problémy co sme měli s virtuální hrou my tak to zvládají fakt dobře mi přijde.
Autorská citace #14
27.8.2019 12:48 - PetrH
Jako myslím, že tohle je směr a možnost podpory. Tohle propaguje dnd více jak kde co na netu, co chce být první a nejlepší
Autorská citace #15
27.8.2019 12:54 - Jerson
Zvládají to více než dobře, na to že jde o hraní přes kameru, o kterém jsem četl spíše negativní zkušenosti. Navíc je docela zajímavé i jejich meziherní povídání.
Autorská citace #16
27.8.2019 13:31 - PetrH
a mají zajímavý přesah, nedávno jsme na jednom streamu potkal takto člověka z úplně jiného oboru a je to pak zajímavé zjištění a potkání se.
Autorská citace #17
29.8.2019 14:23 - ShadoWWW
Mohli byste prosím svůj podcast (zdarma) zaregistrovat na iTunes? Návod je např. tady. Díky tomu ho půjde snadno vyhledat a poslouchat z kteréhokoli podcastového klienta, i např. přes Amazon Alexu.
Autorská citace #18
30.8.2019 07:22 - Velles
Ahoj @ShadoWWW. Ďakujeme za prejavený záujem!

Drakoviny sú aktuálne na Apple Podcast. Cez víkend sa pozriem, či je možnosť distribuovať ich aj zvlášť na Itunes, ale bol som v tom, že Apple síce rozdelil podcasty na samostatnú appku od Itunes, avšak podcasty by mali byť stále dohľadateľné aj v prostredí Itunes. Rovnako priložený návod smeruje k distribúcii RSS feed podcastu na Apple podcast, kde už sme :).

Cez víkend doplním update info.

Ďakujeme za pochopenie :)

[edit] UPDATE INFO: pozeral som iTunes na iPhone aj na PC a Drakoviny sú tam :). Ak by bo nejaký iný problém, pokojne mi napíš PM tu alebo na discord Drakovín.
Autorská citace #19
30.8.2019 10:26 - PetrH
včera jsme nestíhal, dneska si projdu off twich, ale sere mě, že ta k**da nemytá americká ztlumuje, už aby byl ytb....
Autorská citace #20
2.9.2019 00:35 - sirien

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.26348185539246 secREMOTE_IP: 44.204.204.14