Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
12.4.2022 23:23 - LokiB
to si dohledáš jistě v češtině 2.0 sám ;)
13.4.2022 00:17 - Šaman
Já myslím, že vybzíkání nějak souvisí s reklamou na kofolu…
13.4.2022 02:09 - LokiB
Ale no tak, chlapci ... krávy jsou vybzíkané, když kolem nich pořád lítají střečci.
já teda nejsem kluk z vesnice, že jo, ale přeci jen nějaké základní termíny jsem za svlj život od náplav a během lufťačení pochytil ;)

Pro ty velmi mladé nebo s omezenější slovní zásobou jsem tím chtěl říc, že se plašíte podle mě (nebo jak se říká dnes "imho") zcela zbytečně ;) nějaké NFT do DND ... klidně, perto to tam, pod tlakem ... komu z nás to může reálně uškodit a jak?
13.4.2022 08:17 - Corny
Promiň, u nás na moravském divokém jihovýchodě asi takovéhle cowboyské pojmy odkudsi z kravína neznáme :D

Jinak nebyl bych přehnaně skeptický, kdyby neměla celá krypto scéna historii, že kam se nacpe, to nějakým způsobem zkorumpuje. Už jen to, že to je očividné pyramidové schéma tvářící se jako hrozný Web3 pokrok by mělo být svým důvodem, proč to odsoudit. Nemyslím si sice, že bychom měli být zbytečně vystresovaní, protože mě ani nenapadá moc způsob, jak by to mohlo nějak víc prorazit,...ale na druhou stranu je v dnešní době (s tím co krypto a NFT už dělají v řadě jiných prostředí) docela naivní nad tím jen mávnou ruku a nevidět v tom určitá potenciální rizika, když už teď se do toho ženou někteří designéři, ať už s vidinou rychlých prachů nebo s nějakými deziluzemi "novém levelu internetu" (např. autor Zweihanderu) a vůbec zavádění jakýchkoliv konceptů "play-to-earn" do TTRPG prostředí a zanášení těchhle nápadů do hlav ziskuchtivých producentů (a nemyslím si, že by pro lidem z Hasbra tohle nemohlo rozžhavit nějaké mamonářské mozkové buňky) není žádoucí.
13.4.2022 09:41 - adbu
Dokud to nebudou random generované lejna, tak v tom nevidím problém. NFT byl původně systém pro umělce jak dostat za své umění více peněz v případě, že by se ono dílo přeprodávalo a rostlo na ceně. Bohužel se k tomu navalila špína ve formě 'Znuděných lidoopů' nebo 'Tyčkových pér'
13.4.2022 10:07 - Corny
Tak on je to teda hlavně úplně zjevný scam na lidi, který umělcům jen nalhal, že jim to pomůže získat za své umění více peněz, ale zároveň je to vůbec nechrání, lidi jim vykrádají jejich umění a těží na tom peníze z NFT a umělci jsou na tom ve finále o dost hůř, než předtím.

...ale to už do toho asi zacházíme příliš hluboko a široce nad rámec tohohle vlákna, tak bych to asi ukončil, a možná pokud se chceme nějak víc bavit o NFT, kryptu, a proč je to úplně koncepčně padlé na hlavu, tak na RPGF.
13.4.2022 10:57 - LokiB
No nebudu ti brát tvůj zápal pro pocit, žes to rozsek a víš přesně jak věci jsou :)
Jestli někdo nutí násilím umělce využívat něco, co je poškozuje, nebo je do toho navezou bez jejich souhlasu a zneužijí, pak tvou obavu chápu. Jinak je to svobodné rozhodnutí všech zúčastněných, kde nevidím problém.
v z principu kryptoměnách nejedu, ale tvrdit, že blockchain je technologicky obecně padlý na hlavu, bych se neodvážil.
13.4.2022 11:04 - Corny
Nasměruju tě na tohle video, kde ti mimo jiné poměrně dobře vysvětlí, že problém není v dobrovolnosti (protože vydělávat na tvém umění skrze NFTčka můžou lidi nezávisle na tom, jestli se toho účastníš nebo ne, jestli s tím souhlasíš atd.) a hlavně teda, což je koukám docela potřeba, co NFT vlastně jsou. A mimo jiné i dalších fajn věcí o problémech kryptoměn atd. Dál to už komentovat nebudu, to už je mimo záběr Kostky.
13.4.2022 11:27 - LokiB
Tos mě nepochopil, já dobře vím, jak funguje NFT, jak fungují kryptoměny vím ještě lépe, i jak funguje blockchain.
Že neinvestuju v kryptoměnách není proto, že by mi chyběly znalosti o jejich fungování :)

Povídání od pána, který má dost vyhraněný pohled na ekonomiku a zjednodušuje pohled na kryptoměny do míry aby to bylo srozimutelné lidem bez znalostí, a při tom zjednodušení to zásadně pokřivuje ... víc jak 15 minut od něj nedám, díky. Působí jako někdo placený FEDem a používá ošklivé manipulativní a demagogické postupy :D
13.4.2022 11:34 - sirien
Corny: nic si z toho nedělej, u nás v Praze taky ne. A ani okolo koní atp sem nic takovýho neslyšel - do jaký blátovsi to Loki jezdil na výsměšnou při získávání své slovní zásoby fakt netuším :)

Po diskusi o kryptu úplně hrozně moc touží na RPG Fóru, myslím že není fér jim ji brát tím, že to budeme řešit tady.

Jinak myšlenka dodatečných plateb autorovi za hraní RPG není nijak nová, naopak - viz systém zkušeností a zlepšování z Violence (TM) RPG.
13.4.2022 11:41 - Corny
Loki: Suuuuuuure. No tvoje výroky výše jsou s tebou tvrzeným přehledem ohledně NFTček docela pěkně v rozporu, takže asi tak tolik k tvému "odbornému hodnocení" videa a jeho autora, s dovolením na to nebudu sázet ani korunu.

Sirien: O tom jsem popravdě vůbec neslyšel, máš k tomu nějaký odkaz? To zní totiž docela dost divně. Byť se mi líbí představa, že bych napsal RPG a každý hráč by mi musel poslat pár korun na účet a já bych mu za to poslal směnku, že může postoupit o level :D
13.4.2022 11:46 - Aegnor
Corny: trefil ses docela přesně.
13.4.2022 12:02 - Corny
Lol, díky :D Tam jsou dobré perly, to jsem zase objevil ameriku :D

"Dungeons & Discipline™: The BDSM Roleplaying Game"
"Not Recommended For Readers or Players Under the Age of 18. Actually, We’re Not Sure It’s Recommended For Anyone"
" And if you actually run this thing.... I don’t want to know about it, okay? Your money is enough."
13.4.2022 13:37 - sirien
Né! Porušil si copyright, teď to kvůli Tobě schytaj delfíni :(
23.4.2022 21:01 - sirien
Film Dungeons & Dragons konečně odhaluje svůj oficiální název

Spoiler: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

A údajně to má být odlehčenější film s humorem (prý "mix GoT, Princess bride a Monty Pythn hledání Grálu"). Nic víc se tam nepíše.
23.4.2022 21:22 - LokiB
Jakože šetřej, takže místo koní budou klepat kokosovejma skořápkama? :D
23.4.2022 22:25 - sirien
Vim já? Já bych ocenil spíš mix Princess bride s A-budget Gamers :)
23.4.2022 23:04 - LokiB
Tak to nebyla otázka na tebe, spíše řečnická, jak se dalo s kontextu usoudit :)

Marně přemýšlím, co z Monty Pythonů by chtěli do toho dát (protože humor má v sobě už Princess Bride, tak mě napadla jen možnost extrémních absurdit nebo šetření budgetu nebo prolomení čtvrté zdi ...). Nic z toho mi do DnD filmu nesedí. Ale chápu, že mi v tom neporadíš a nepomůžeš ;)
23.4.2022 23:15 - Mrakomrak
V případě přirovnání k GoT mě skřipou zuby, dnes se už k tomu přirovná kde co... Ok chápu marketing.
Osobně doufám že se film vydá směrem alá "Králové Wyldu" Tzn. trochu nadsázky, než další bezpohlavní pseudo "temno" seriál typů WoT či Witcher.
24.4.2022 02:27 - sirien
GoT je mainstreamově nejúspěšnější fantasy (k LOTR se přirovnat nechceš, očekávání být byla úplně jinde), takže z PR hlediska to dává dokonalý smysl - rozhodně chceš na film nalákat i nefanoušky DnD a tohle je to jediné fantasy co "je pro dospělé" a co většina z nich zná/uznává. Osobně bych z tohodle hádal stylově asi v něco jako odlehčenější Hvězdný prach s větší skupinovkou hlavních postav, ale je to trochu wishful thinking a doufat se moc neodvážim.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.099899053573608 secREMOTE_IP: 18.212.102.174