Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
26.4.2023 13:54 - LokiB
Mapa fantastických tvorů v Evropě.

Jako ... jsou tam trochu divné body (mořská panna v Čechách?) ... ale "zajímavost" to je :)

EDIT: pro plný obrázek je tedy třeba stáhnout, na webu se nezobrazí ani při zvětšní.
26.4.2023 17:16 - KDolecek
Mají reprezentovat vodníka a rusalku a symbol zahrnuje všechny vodní tvory.
1.6.2023 17:55 - Gergon
Tady už si někdo fakt dělá prdel a zkouší co mu ještě projde:
černý Aragorn
1.6.2023 18:20 - LokiB
Hahaha, to mě tak baví, když vidím, jak to někoho trollí.
Dal bych to do sekce Něco pro zasmání :D

Dyť je to úplně jedno, jakou má postava barvu kůže, vlasů nebo oční duhovky. Ať je Zaklínač klidně číňan, Gandalf starej samoec a Drizzt modrookej slovan :D

Blbý by bylo, kdyby Bumblebee byl modrá Dacia nebo kdyby Indiana Jones vypadal jako instelatér Mario ...
1.6.2023 19:58 - Gergon
Tobě to je možná jedno, mě to vadí, když někdo prasí zavedený věci kvůli nějaký pitomý hyperkorektnosti a bojím se o osud kinematografie (i když tady jde o kartičku) protože to vypadá že už budou všechny filmy, hry a další produkty narvaný černochama, lesbama, 34. pohlavím atd... Proč například v Sandmanovi, kde je jasně v komiksu uvedený bílý muž musí postavu hrát černá ženská? Proč musí vynikající postavu Constantina hrát ženská Jane Constantinová??? Jo, mě to vadí. A to nemám nic proti černochům, ani ženským ani lesbičkám.
To totiž není korektnost, ale diskriminace bílých hetero. Rovnoprávnost není pro mě to, když někoho cpou dopředu aby mu vynahradili to, že jeho praprapra babička byla otrokyně v africe. A zrovna kolem filmu se z toho skutečně stává diskriminace, takže ano, mě takové věci štvou. čekám, kdy natočím nějaký film a cenzoři mi ho zakážou promítat, protože mám ve štábu a mezi herci malé procento romů a gayů. Ale to je diskuze asi jinam.
1.6.2023 20:14 - Log 1=0
Tak já tu hezky odprezentuju svůj dost radikální, skoro až extrémní názor na téma, jehož rozebírání je nejen off topic, ale výslovně proti pravidlům webu. A pak ještě ta pravidla nenápadně připomenu. Takže můj radivkální výlev tu zůstane bez opozice. Bude provokovat oponenty, ovlivňovat nepřesvědčené a prsit na sympatizanty, ale s námitkami a reakcemi se nemusím vypořádat.

Ty vole, tohle je tak srabácké, bez pardonu.
2.6.2023 00:27 - sirien
Gergon: čistě pro pořádek, Johanna Constantine je v Sandmanovi protože na Johna Constantina neměli práva (protože film a seriál a legal shits). Johanna Constantine v seriálové současnosti je přitom ta Johanna z komiksové a seriálové minulosti (která v komiksu má značně víc prostoru než samotnej současnej Constantine, btw. - jen je tak nějak předpokládané že v minulosti běžným způsobem zemřela, v seriálu jí nechali žít pár set let aby s ní mohli nahradit Johna - vcelku dost elegantní řešení. Plus Jennu Coleman mám rád a zahrála to dobře.)

Jinak tohle se už řešilo v o dost vhodnějším tónu a formě v Seriálech a bylo by super, kdyby tahle vaše výměna a ranty tímhle skončily bez dalšího pokračování.
16.6.2023 19:06 - Necromancer
21.12.2023 11:50 - RoVan
Moderní mechanické končetiny, pořád ne na úrovni cyber-punku, ale ta cesta vypadá nadějně. :-)
23.2.2024 18:09 - sirien
Joe Scott: I feel so connected (apple vision)

Dobrá zpráva: AR vypadá že bude realita v dohledné době (VR k tomu, ale who cares) a vypadá to že bude vypadat přesně tak, jak jsme chtěli.

Špatná zpráva: je to směšně nevyspělej 1st gen tech af takže si pár let počkáme plus to je od Apple, ale to je asi jedno - snad se zopakuje iPhone scénář a nějakou vyspělejší generaci přinese zas nějaká příčetná firma s rozumnym environmentem.
23.2.2024 18:40 - ShadoWWW
Apple hlavně plánuje vydat AR brýle, které mají být levnější a hlavně lepší variantou pro ty, kterým jde o AR a VR nepotřebují. Zkoušel jsem Vision Pro, ale mít tak blízko očím displeje mně prostě nedělá dobře. To AR brýle, to je jiná, pro mě mnohem lepší volba.
6.3.2024 15:49 - sirien
Koukám že bude potřeba oddračákovat wiki heslo Hry na hrdiny.
6.3.2024 16:07 - Jerson
To rozhodně.
6.3.2024 17:47 - Ugy
Tak kdo se v praci nudi a pusti se do toho?
6.3.2024 18:07 - Šaman
Pod heslem "Hra na hrdiny" na české wiki se pojem "dračák" vůbec nevyskytuje. Jen tomu tak všichni říkají…
7.3.2024 09:14 - Quentin
Pomalu na čase začít tomu říkat rolové hry.
7.3.2024 09:24 - LokiB
omg ... "rolové hry", to je hrozný ...

Šaman píše:
Jen tomu tak všichni říkají…

nikdy jsme tomu tak neříkali, vždycky jen "doupě" ... "dračák" vžy byl pojem buranský :P
7.3.2024 15:44 - ShadoWWW
Se taky říká: “Zapomněl jsem kombinaci svého číselného zámku,” a mělo by se říkat: “Zapomněl jsem variaci s opakováním svého číselného zámku.”
Svět není ideální. U jazyka je důležité jen to, aby se jím lidé domluvili. Když tady mluvili o Dračáku, tak asi víc lidí vědělo, o co jde, než kdyby mluvili o rooových hrách.
8.3.2024 11:09 - Jezus
Pokud už upravovat Wiki, tak prosím hlavně tuhle část, kterou do toho článku opsali a je brutálně zavádějící (byť teda v tomto případě to ukazuje spíš na línou novinařinu).

Wiki píše:
Jak se hrají hry na hrdiny
Jeden z hráčů, tzv. Pán jeskyně (PJ), před hrou připraví úvodní příběh, mapy apod. Ostatní hráči se poté tohoto příběhu zúčastní – každý z hráčů představuje jednu postavu fantasy světa (trpasličího bojovníka, elfího kouzelníka a podobně), celá družina pak dohromady putuje světem vytvořeným Pánem jeskyně s cílem splnit přijaté úkoly, získat peníze a slávu.
Obecně neexistují limity, co hráči mohou a nemohou, o následcích jejich činů rozhoduje Pán jeskyně, některé běžné herní situace (boj, sesílání kouzel, využívání zvláštních schopností) se řeší na základě číselných tabulek uvedených v pravidlech a prvku náhody – hodů kostkami. Používají se kostky klasické šestistěnné a o něco méně tradiční desetistěnné a občas i osmistěnné či čtyřstěnné. Hraje se na čtverečkovaném, hexovém nebo prázdném papíře, popřípadě bez něj.


EDIT: Ok, prohlídl jsem si to dobrodružství a ono je založené na magii a DnD-like skupině, takže to s tou línou novinařinou beru trochu zpět. Nicméně ten popis, jak se hrají Hry na hrdiny je strašný. To je jako kdybys popisoval, že sport je hra, v níž se skupina lidí honí za míčem...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10085296630859 secREMOTE_IP: 3.142.250.114