Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
8.4.2015 14:04 - noir
Vojtěch: 1000 odběratelů v době, kdy existujou český kanály s milionem odběratelů? Je nesmysl věnovat tomu sebemenší zmínku. Zajímavý by bylo dostat to k někomu, koho cílová skupina opravdu zajímá. A ne pseudokanál, co je úplně mimo jak obsahem tak formou.
8.4.2015 14:06 - Shako
noir píše:
Proboha, proč někdo řeší kanál, co má 1000 odběratelů? Co to je za nonsens?


Zkus to rozvést.


sirien píše:
Jak dlouho to natáčení trvalo? Půl hoďky?


Hadám, že dýl... ale záleží kolikátý to byl pokus. :) Na konci zase tak moc chyb nebylo, tak to nejspíš bylo rychlé.
8.4.2015 14:13 - noir
Shako: Proč se pokoušet mluvit pro kanál, co má 1000 fanoušků na YT, když maždej ňouma z horní dolní má dneska 100 000-300 000 fanoušků? Proč neoslovit nějakýho normálního youtubera? A ne nesmyslný kanál s nulovým impaktem?

Ten rozhovor je strašnej, je to zcela nesnesitelně natočený. Nuda, kecy, žádný ilustráky, blbí moderátoři. Vůbec netuším, jak by takový odpad mohl někoho oslovit. Hra na serioznost na YT?
8.4.2015 14:39 - Shako
Noir: Třeba protože každej ňouma, co má 100k+ odběratelů má na svém kanále samé kraviny, takže to sleduje asi tak 0 potenciálních hráčů rpg?

Zbytek komentáře... jo, jo, jo, starej dobrej věčně nespokojnej Noir. ;-)
8.4.2015 14:46 - Sparkle
S Deskofobií spolupracujeme dlouhodobě, když jsme tam před nějakou dobou dělali speciál o figurkách tak jsme z toho měli nový zákazníky. Tohle byla už asi třetí věc co jsme s nima točili. Hlavně oni jsou to fanoušci RPG, oba moderátoři hrajou RPG, nebyla potřeba žádnýho přesvědčování proč by o tom měli něco natočit, vyměnili jsme si dva maily o dvou větách a bylo.

Točilo se to 2x, první verze byla divná tak jsem je poprosila ať to vezmem ještě jednou. Sestříhaný to pokud vím není. Jen do toho vložili ty hráče PF co hráli vzadu tak je natočili při tom.
8.4.2015 14:50 - noir
Shako: Nojo, já už jinej bejt neumím. Na druhou stranu já se dneska živím už hlavně tím, že říkám, že se mi něco nelíbí :) (P.S: Právě jsem si to ověřoval - jedno z mých videí má na FB momentálně 11,5 milionů přehrání /ne zobrazení, fakt přehrání/, nic úspěšnějšího v ČR neexistuje, takže ve vší skromnosti myslím, že do toho trochu vidím )

Ale věř mi, že po letech v médiích nějak vycítím, kdy nějaký projekt cílí na nějakou cílovou skupinu. Tohle video prostě nefunguje. Je mizerně natočený(t.j. je špatný: nemá to dynamiku, je to bez střihů, je to nuda, bez hudby, bez pocitu, prostě tragédie) a ani nemá zásah. Vidělo ho 300 lidí, to je fakt prakticky nic. Netuším, proč by v dnešní době někdo mrhal silama na tak nesmyslný projet.
8.4.2015 14:59 - ShadoWWW
noir: Máš nějaký příklad dobře natočeného videa v tomto duchu? Přesněji řečeno: dobře natočené video o tom, co to jsou RPGčka? (nejlépe odkaz na YT)
8.4.2015 15:05 - noir
Shadowww: ne. RPGčka mě neživí... Ale třeba to, co dělá Will Wheaton s deskovkama, se mi líbí moc - věřím, že ta jeho rpg produkce bude stejně kvalitní.
8.4.2015 15:10 - ShadoWWW
Jo, tak Willova nová šou mě taky napadla. Ale to je šou pro RPGčky nedotčené diváky. (Což toto možná taky, to je fakt.) Co jsem viděl zahraniční videa z různých obchodů, tak to vypadalo podobně jako to video z Deskofobie, akorát si dali trochu víc záležet na prezentaci. Heslem "méně je více" vybrali několik málo produktů a těmi listovali, diskutovali různé aspekty aj.
8.4.2015 15:13 - ShadoWWW
BTW co říkáš na něco takového?
8.4.2015 15:23 - noir
Shadoww. To video mě baví - je to audio-vizuální práce, má to emoce, rytmus. /A ta práce s mizanscénou, chce se mi napsat :)/ Na rozdíl od tragédie jménem Deskofobie, kde je to jen člověk s kamerou v ruce, ne kameraman... Lidem z Deskofobie zjevně chybí talent - pár jejich videjí jsem viděl - ale není rozdíl mezi jejich starými a novými videy, oni se prostě nelepší...
8.4.2015 15:37 - ShadoWWW
Právě! Na toto video si vzpomenu vždycky, když vidím sáhodlouhé teorie o tom, co jsou to RPGčka. Tady je necelé čtyřminutové video, na kterém je vidět skupinky lidi různých věkových skupin, sociálního statusu, věku, rasy a pohlaví, jak se společně báječně baví u herních stolů. Během několika minut mám jasnou zprávu: "U RPGček se člověk baví a hráčem může být kdokoliv. Vypadá to akčně a už se nemůžu dočkat, až bude středa a vyzkouším to na vlastní kůži!" To video IMHO ukazuje to nejlepší, o čem RPGčka jsou.
8.4.2015 15:39 - Gurney
OK, noire, stačilo. Přestože jsis v poslední době usmyslel opak, Kostka není žádný "klaňte se velkému noirovi" web, kam si můžeš chodit ulevovat když máš zrovna blbý den. Jestli si přečtu ještě jeden komentář typu "blbí moderátoři (tentokrát Deskofobie)", půjdu si konečně zjistit jak se udělují bany a hned si to taky v praxi vyzkouším. A totéž platí pro PMky, ve kterých se nepokrytě chlubíš vlastní osobou a urážíš přitom adminy a jiné excesy, které ti byly doteď trpěny.

Pokud nejsi schopen zvládat vlastní ego a "jinej být neumíš", zvaž prosím, že ti nikdo nebrání zachovat se dle svých ne-až-tak-dávných předsevzetí a už na tento web nadále nepřispívat.
8.4.2015 15:46 - noir
Gurney: Cože? Za tohle ban? To začíná bejt fakt hrozně zábavný, jak tuhle roli nezvládáš :) Jdi do toho, bude to moc fajn. Pak banuj hned Shaka za ňoumu (285), prosím, abys zachoval aspoň zdání spravedlnosti.
8.4.2015 17:44 - York
ShadoWWW píše:
BTW co říkáš na něco takového?


No umělecký to je, ale ještě teď se mi z toho točí hlava :-)

Jinak to Deskofibiácký vide jo fajn, deskovkáři jsou ideální cílová skupina. Ono se to totiž nijak netluče, moji spoluhráči hrajou jako deskovky tak RPGčka a nemají s tím problém.

Jestli někdo dokážete udělat něco profesionálního a ještě lépe to cílit, tak to bude ještě lepší - pokud byste potřebovali komparz nebo jakoukoliv jinou pomoc, rád se hlásím.

PS: BTW docela mě překvapuje, že by teď najednou měl na Kostce být problém s ostrou kritikou.
8.4.2015 18:07 - Arten CZ
Taky si nemyslím, že by zrovna teď udělal noir něco, za co by měl mít ban. Nenapsal to zrovna v rukavičkách, ale věcně sdělil svůj názor. Kolikrát píše v podobném stylu, ale bez jakékoli věcnosti. Pro mě měl onen odkazovaný text docela přínosnou hodnotu. Minimálně dokázal pojmenovat to, co se mě samotnému na tom videu nezdálo.

Tomu videu skutečně něco chybí, něco, co by ho oživilo, něco, co by mi řeklo - tak přesně tohle si chci vyzkoušet, to je pecka.
8.4.2015 19:08 - Gurney
Aby jste někdo marně nečekali na odpověď, vězte, že noirovi jeho poslední příspěvek ten ban opravdu vynesl.

Nedostal jej za kritiku ale za to, že se dlouhodobě choval jako hovado, přestože byl v minulosti už miniálně jednou požádán, aby své chování změnil. Leč někteří lidé jsou evidentně nepoučitelní a/nebo nedokáží rozeznat kde je hranice mezi tvrdou kritikou a planými urážkami. A to druhé tady tolerovat nehodláme, jakkoli nás banování uživatelů vůbec netěší.

Poprosím zúčastněné, aby stížnosti a poznámky k mému postupu řešili výhradně skrz PM
8.4.2015 20:35 - Vojtěch
Mno, já bych to porovnával spíš s nějakými videoblogy představujícími hry, jako tohle

https://www.youtube.com/watch?v=BE71xrgDKok
8.4.2015 20:59 - sirien
No, upřímně, osobně Deskofobii co do provedení taky úplně nemiluju a věřím, že i amatérsky by to šlo dělat co do formy a formátu citelně líp. Zvlášť to trpí když člověk zná např. TableTop a podobné show.

Na druhou stranu, mají své pravidelné odběratele a fanoušky a mám takový dobrý pocit že když by někoho okolo zajímala nějaká deskovka a neuměl anglicky, tak mám, kam ho odkázat, protože obsahově jsou relativně slušní.

(a jen tak pro srovnání k tomu co tu zaznělo dřív - milion subscriberů je naprosto insane hodnota, milion subscriberů má v tomhle oboru samotný (ten) TableTop, který je v angličtině a má Feliciu Day, takže asi tolik k těm číslům... tisíc je na češtinu dost vpohodě)

Pokud měli zájem udělat něco o RPG, tak to je super, že tam zmínili odkazem Kostku (a RPG F) jsem fakt rád a doufám, že se k tomu třeba ještě někdy zas vrátěj.
9.4.2015 04:07 - Colombo

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11318802833557 secREMOTE_IP: 44.210.107.64