Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
23.1.2019 18:08 - Maelik
Nástroj pro určení úspěšnosti výprav, kterých se neúčastní ani jedna hráčská postava.
Mohlo by se hodit k hrám na vysokých úrovních, kde postavy hráčů mají něco NPC na výplatní pásce.
26.1.2019 13:36 - sirien
Útok na Fort Knox

Fakt hustě napsaný popis extrémně složité ofenzívy v EVE online. Napsaný tak že to pochopí a aspoň z části docení i nehráč s minimálními znalostmi EVE. The Initiative sou hustý a jednoznačně dostáli svému jménu.
26.1.2019 13:51 - efram
jsou tam nějaké nepřesnosti, ale jádro operace je napsano tak jak se to stalo... úctyhodný výkon. Takových bitev je tam vícero v historii.

edit: jen doplním, že všechny velké bitvy v této hře se lépe čtou než ve finále hrají .). Obecně se Velice špatně tahle hra vysvětluje těm co ji nehrají.
26.1.2019 14:24 - efram
Vůbec, hraje to někdo z místních přispěvatelů ?
26.1.2019 14:39 - Ugy
Před necelým rokem jsem přestal, ale do té doby jsem dost intenzivně hrál osm let. Je to dobrá hra, akorát strašně stojí na lidech se kterýma hrajete. Plus je to strašnej žrout času a jak efram správně zmiňuje tyhle velký bitvy jsou neskutečný zlo. Osm hodin sedět koukat na monitor a na každou akci vaši lodi čekat půl hodiny opravdu není moc zábava. Menší (do 60 lidí) bitvy a rychlejší akce jsou mnohem větší zábava ve který se i víc projeví dovednosti jednotlivých pilotů.
26.1.2019 14:51 - Log 1=0
Ugy píše:
Je to dobrá hra, akorát strašně stojí na lidech se kterýma hrajete. Plus je to strašnej žrout času a velký bitvy jsou neskutečný zlo.

Tak tuhle niku asi většině osazenstva tohohle webu zabírá něco jiného.
26.1.2019 15:01 - York
Log 1=0 píše:
Tak tuhle niku asi většině osazenstva tohohle webu zabírá něco jiného.


Stolní RPGčka zas tak moc času nežerou, pokud teda nepíšeš vlastní pravidla, netrávíš celý dny spamováním na Kostce a RPG fóru, nebo tak něco. Jinak by to třeba pro mě byly 4 hodiny jednou tejdně (s občasným výpadkem) + pár příležitostných oneshotů v průběhu roku. To pořád nechává spoustu času na dobývání galaxie (EvE ale nehraju) ;-)
26.1.2019 15:09 - Ugy
Proti EVE je moje vytížení RPG někde jinde. RPG vedu jednou tejdně cca od 16:00 do 22:00 plus samozřejmě nějaká příprava čas od času one shot 3-4x do roka prodlouženej víkend. Když jsem se věnoval aktivně EVE tak to bylo 2-4 hodin denně, většina alespoň jednoho víkendovýho dne a když byly větší války, tak kvůli časovejm posunům nebyl 3x tejdně budík ve 3 ráno a pár hodin hraní před prací nic výjimečnýho. S eve je ten problém, že alespoň podle mě se moc causal hrát nedá. Pod causal myslím způsob pustím to jednou týdně na dvě hoďky večer a pak třeba ještě na dvě hoďky o víkendu. Resp dá, ale jste odkázání na dost solo hru a PVE který bývalo neskutečně nudný.
26.1.2019 15:22 - Log 1=0
Tak je pravda, že tolik času na RPG potřeba není, jenom musí být synchronizován s 4 dalšími lidmi, což je někdy docela problém.
26.1.2019 15:30 - Ugy
Log 1=0 píše:
jenom musí být synchronizován s 4 dalšími lidmi, což je někdy docela problém.


To je pravda. Mám to štěstí že naše skupina je dost stabilní a tenhle problém řešíme opravdu málokdy.
Na druhou stranu i v EVE jsem párkrat zažil, že jsme se ve tři ráno sešli na akci hodinu a půl čekali jestli se dostaví dost lidí, než cíl buď zmizel, zavřelo se vhodný okno pro útok nebo prostě došel čas a všechno se zase zrušilo. Ona EVE je občas pár hodin čekání pronásledování nebo jen skenování následovanejch několika minutama dost zábavný akce. Ale je pravda, že to byla jediná hra u který jsem měl skoro vždy po větších soubojích tepovku tak 220.
26.1.2019 18:21 - efram
Já bych malinko Ugyho poopravil v tom kolik to žere času. Vono totiž hrozně záleži na tom co, jak a proč chcete dělat. Dá se to hrát naprosto na pohodu a nebo taky naprosto na HC mod......

hodím sem soupis tzv. Great War I. (cca rok 2006-7)

Válka proti největší vojensko-průmyslové alianci Ascendent Frontier
Účel/cíl = obrovské bohatství aliance, vůdce aliance jako první vlastnil loď třídy Titan (v té době odhadovaná cena 4000 lb.) Tato loď se i dnes staví cca několik měsíců reálného času (tuším 3+-)
Následují další operace BoB (Band of Brothers) – platí za největší a nejschopnější bojovou alianci
Zajímavost – v té době mnoho aliancí bojuje proti Ruským aliancím. Red Aliance následně vlastní již jen jeden systém C-J6
Sytém je obležen pod vedením FC Lokta Volterra
Obléhání trvá měsíc (perma 24/7) a C-J6 je přejmenována mezi hráči na Leningrad
Poměr na bitevním poli je 6:1 až 10:1v neprospěch Rusů
Ze vzpomínek FC RA UAxDeath – C-J6 = jeden měsíc žádná práce, žádný spánek, jen hra (jsou zvěsti o tom, že někteří hráči hráli až 40h bez spánku)
Systém byl ubráněn, útočníci se pro příliš vysoké ztráty stáhli
To vedlo k velké ofenzivě proti BoBu

Pokud někdo nerad čte, tady je video z další bitvy o system - Asakai je to i s komentářem. Bitva vznikla omylem pilota lodi tridy Titan, který místo bidge -otevření tunelu pro subcap lodě skočil sám. Oni totiž tyhle dvě volby herního menu jsou dost u sebe :)
28.1.2019 03:16 - Sadako
York píše:
Stolní RPGčka zas tak moc času nežerou, pokud teda nepíšeš vlastní pravidla, netrávíš celý dny spamováním na Kostce a RPG fóru, nebo tak něco. Jinak by to třeba pro mě byly 4 hodiny jednou tejdně (s občasným výpadkem) + pár příležitostných oneshotů v průběhu roku. To pořád nechává spoustu času na dobývání galaxie (EvE ale nehraju) ;-)

No nwm.
Já ani nehraju každý týden (snad se s jednou kampaní zadaří od března), ale část RPG hraju i PbP a sice to nežere čas samotný, protože PbP vecpu k čemukoli, ale je to zkrátka pevná součást téměř každodenní aktivity. A nárazově to je občas spousta času hrabání se v různé historii a spol. (to je pro mě ovšem zábava). Dovedu si představit, že pokud někdo takhle hraje systémově náročnější hry (já hraju třeba hraju jenom 5e, silně upravený WoD a čistě narativní věci, to je systémově na pohodu), může to času sežrat i víc.
28.1.2019 09:54 - York
Sadako: No jo, no. Když vzýváš démony PbP, tak holt něčím zaplatit musíš. Jestli jen časem, tak jsi z toho vyvázla ještě docela dobře ;)
30.1.2019 18:45 - sirien
To vypadá že psal i někdo kdo tuší, o co de :)

Škoda že tam nedal ještě odkaz na nějaké naše historické články :(
30.1.2019 19:34 - Jerson
Nestačí, že dal odkaz na d20?
30.1.2019 21:12 - Haplo
Ahhhh? Takže my jsme ti menší? :)
30.1.2019 21:31 - sirien
aha, tyhle odkazy sem nějak přeskočil... mňo, neznalost popř. zaujatost dotyčného co do naší online scény radši nebudu komentovat :)
30.1.2019 22:41 - Jerson
Haplo, psal o fórech, a D20 je menší fórum než RPG F. To že jde o článkový server a diskuse jsou jen přidružené může řadě návštěvníků uniknout.
30.1.2019 23:14 - Shako
sirien píše:
To vypadá že psal i někdo kdo tuší, o co de :)


Na webu píšou: "AUTOR: kar"

Hmm a neznáme náhodou někoho, kdo dělá novinařinu, zrovna dělá v ČT a mohl by odpovídat tédle zkratce? ;-) Ale samozřejmě to může být jen shoda náhod. Nechce se mi dál pátrat, to už bych se raději přímo zeptal. :-D

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10181403160095 secREMOTE_IP: 44.199.212.254