Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
30.1.2019 23:20 - sirien
Jerson: a jen tak ze zájmu, podle čeho chceš tu velikost měřit?

Protože sem si teď jen tak ze srandy spočítal, kolik je na RPG F aktivních diskusí za poslední dva dny v relevantních (tj. RPG) sekcích a je to celých převratných 7. Tady to je za ty samé dva dny 6.

...ano, je to součet od oka v naprosto abritrárně náhodnym časovym rozmezí a mám nulové ambice počítat to jakkoliv líp nebo snad dlouhodobějc nebo systematičtějc, protože mi to je upřímně řečeno z více důvodů docela jedno, ale jen tak pro demonstraci principu, chápeš.

(Že RPG F vypadá od pohledu větší určitě nerozporuju. Na druhou stranu aby sis nevšimnul, že je Kostka postavená primárně kolem článků a ne kolem diskusí - to to tu musíš proletět fakt z hodně rozjetýho rychlíku...)
30.1.2019 23:36 - Jerson
Siriene, podle celkového počtu diskusí a příspěvků, tedy "optické mohutnosti", jak to už muži měřívají. Výkon v konkrétním okamžiku bývá věc dynamická a obtížněji měřitelná, zvlášť když ten větší je větší hlavně kvůli hraní (jednoho RPG, které zasahuje do více diskusí).

A když ti jde o diskuse a fóra o RPG na českém netu, kam jinam bys šel?
30.1.2019 23:42 - sirien
Optickou mohutností myslí kefalín třeba délku tohodle výpisu proti délce tohodle výpisu? :)

Jak sem psal - já RPG F neberu, že je na pohled větší. Na nějaké jiné srovnání mi nějak chybí metodologie. A neříkám, že bych tam nešel, vyjadřoval sem se jen k tomu Tvému příměru.
31.1.2019 07:00 - malkav
sirien: Nedá se "velikost fóra" hodnotit i podle počtu aktivně diskutujících členů? Můžeš mít fórum s deseti diskusemi, kde se stále stejných pět lidí dohaduje z různých úhlů pohledu o tom samém dlouhé tapety textu v rychlém sledu. Pak můžeš mít fórum s pěti diskusemi, kde je téma výrazně odlišné a píší tam pravidelně desítky lidí. Které fórum je to "opticky mohutnější" a které je opravdu větší? :)
31.1.2019 07:37 - Jerson
Ten můj příměr byl z větší části vtip, narážka na poměřování velikostí a tím, že většina mužů chce větší než na ten druhý. Začíná to ve školce tím, kdo má většího tatínka, a velikostí pohlavních orgánů to evidentně nekončí, pomeruje se i velikost internetových stránek, což je dobré vědět :-)

Chceš-li dej můj "dojem" vyjádřit exaktněji, tak když se podíváš na tuhle stránku, vidíš klasickou strukturu diskusních fór s tématickými sekcemi, a můžeš si všimnout stovek a tisíců jednotlivých témat v těchto sekcích. Naproti tomu na hlavní stránce d20 vidíš pár článků, vpravo sloupec asi dvaceti posledních aktivních diskusí, což působí komorním dojmem.

To "nešel" je řečnický obrat. Tím myslím, že kromě diskusních skupin na FB, několika (desítek) témat na nyxu, hofylandu, lopuchu (fungují vůbec ještě tahle fóra? Už jsem tam dlouho nebyl), skupin na FB a specializovaného Dračídoupě.cz nejsou žádná jiná Česká diskusní fóra kromě RPGF a d20. Když by dotyčný pisatel chtěl zmínit ve svém článku nějaká další, tak nemá co psát dál - nemá kam (jinam) "jít".

A vzhledem k tomu, že Haplo svou poznámku napsal jako žert a ja zareagoval vážně je moje chyba, že které bych se už konečně měl poučit. Nicméně za chvíli vystupuju z autobusu, takže tuhle odpověď už odešlu a nechám to být :-)
31.1.2019 10:54 - Gurney
Jak říká kámoška, "Někdo je 'shower' a někdo zase 'grower'. Já preferuju ty druhý."
31.1.2019 13:22 - sirien
to OT tady asi utneme a případně přeneseme sem, co vy na to?
31.1.2019 23:14 - exi
Pro pražský fanoušky Witchera. Na konci března tu hraje Percival, kteří k němu dělali hudbu. Co jsem četl, tak promujou nový album, ale Witcher bude mít taky svůj blok.
4.2.2019 09:01 - Ugy
https://youtu.be/l6u_VDYpI3g

Matt Collvile a první díl jeho streamu hraní DnD.
SPOILER
Jako nevím sice na začátku varoval, že to bude dost railroad alespoň ty první dvě sezení, ale stejně mi to přišlo takový zvláštní něco mi na tom nesedí. Plus vzhledem k tomu jeho videu o fixlování kostek mu prostě ty jeho criticaly nevěřím a i když oceňuju to, že se nebojí zabít postavy tak mi to prostě celý přišlo takový naschvál "teď vám ukážu že jsem krutej a tohle bude ultra cool".
4.2.2019 20:53 - York
Ugy: Něco mi říká, že na tohle se bude hodit samostatné vlákno. Založil jsem ho a odpovím tam.
16.2.2019 00:14 - sirien
The Air Force’s Crazy 747 Aircraft Carrier Concept

ok... o tomhle sem doteď neměl tušení - ani o tom konceptu s narvánim 10 stihačů dovnitř 747 (která by je dokázala vypouštět i odchytávat a nakládat zpátky) ani o tom, že skutečně existovaly funkční (ehm... +-...) letadlové vzducholodě (reálně schopné vypouštění a nabírání letadel).


Jerson: netušim jestli tohle znáš, ale ty letadlové vzducholodě zněj mega cool a dobově seděj s Omegou. Vcelku.
16.2.2019 01:36 - Jerson
O tom že na amerických vzducholodích přistávala letadla vím a v Omeze to používám, protože to je cool a reálné dohromady.

Nicméně stíhačky v 747 jsou hovadina, a deset takových stíhaček je deset hovadin pohromadě.

Jediné reálné pokusy, které se dělaly, byly s letadlem Goblin, které je na videu také ukázané, a jak mohlo vypadat "přistání" je vidět až moc dobře. Jen doplním, že ze sedmi pokusů se pilot Goblinu dokázal zavěsit jen třikrát, čtyřikrát musel přistát na břicho, z toho jednou - po ukázaném pokusu - s rozbitým sklem. Kdyby se mu to stalo nad SSSR nebo nad oceánem ...
16.2.2019 01:44 - Aegnor
Jerson píše:
Nicméně stíhačky v 747 jsou hovadina, a deset takových stíhaček je deset hovadin pohromadě.

Ale není to přesně ten styl věcí, které by v Omeze mohly fungovat?
16.2.2019 07:08 - Gurney
V 50. letech se takových projektů zkoušelo víc (zde)
16.2.2019 07:37 - krytah
Hmm, čichám čichám šťouchání do Jersona :) (Aegnor), takže se mírně obávám záplavy komentářů o realističnosti z více stran, kterou bych rád odsunul do odpovídající diskuze o realističnosti. ;)
16.2.2019 11:46 - chrochta
Koncept parazitní stihačky (nesené bombardérem/ vzducholodí kvůli vlastní obraně) byl populární i mezi válkami. Asi nejdál to dotáhli - nebo to nejlépe zdokumentovali - v SSSR, kdy šlo o sestavu Zveno. Z Velké Británie jsou zase doklady o pokusech s "tandemy" létajících člunů, v Německo za války kromě Mistelů a vypouštění V-1 zpod He 111 zkoušeli i raketový kluzák Lippisch, který do vzduchu musel vynášet Si 204.

Jinak Zveno, Lippisch i "vzducholodní" stíhačku si lze koupit jako plastikový model.
16.2.2019 12:03 - Jerson
Aegnor - Však takové koncepty v Omeze používám. Jen v roce 1939 nemůžu mít transkontinentální bombardéry nesoucí proudové stíhačky, tak používám to co bylo dostupné, třeba zmíněné Zvěno. Nebo podvěšené tanky, létající tanky, a podobně.

Gurney - měl jsem namysli koncept, při kterém byla stíhačka nesená uvnitř nosného letadla, takže musela být opravdu dost malá. U tohoto konceptu jiné vyzkoušené letadlo než Goblin neznám, a u něj byly právě k malé rozměry důvodem k pochybnostem o použitelnosti proti jiným stíhačkám.

Proto mi deset letadel v Boeingu 747 přijde jako nesmyslný nápad, leda by šlo o bezpilotní letadla s dobře zpracovaným systémem přiblížení a zavěšení.
16.2.2019 12:24 - sirien
Jerson píše:
Nicméně stíhačky v 747 jsou hovadina

A to... je krásná case study kterou si skutečně vezmu vedle
20.2.2019 14:33 - Ugy
nevím jestli to tu už někde neproběhlo ale narazi jsem na tohle...
český film ze středozemě... trailer nevypada zle...
https://www.youtube.com/watch?v=colDXfCwAoI

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13091015815735 secREMOTE_IP: 3.89.56.228