Ilidar

Svět Ilidar dle kterého jede má družina...svět tvořen poctivě sedm let možná osm ?:) Směs která se nám líbí a kterou jsme dávám ani ne jako chlubení ale třeba v něm někdo najde inspiraci nebo se jen zasměje.

Nedoporučuji lidem kteří jsou puritáni v češtině a mohu jen slíbit že svět je už na korektuře... ale kdy se vrátí to je ve hvězdách :-)
Napsal: Slávek
Autorská citace #1
26.3.2012 18:55 - Slávek
Svět je založen na Hard RPG což znamená do velkých detailů se snažen být pospat a mechanismy jsou fantasy realistické..život je tvrdý a hra u nás je téže obtížná ( politika, intriky, války atd). Když jsem se rozhodl začít pomáhat ve světě HF I a přejít na HF II věděl jsme že to nebude jednoduché, mé vize se hodně často rozcházeli s Autorem , ale nakonec jsme setrval..ač se mě lidi ptali proč to dělám když za to nic nemám a někteří se cítili jako testovací králíci. Nedivím se jim a tímto jim vzdávám stejně hold za dobu kterou strávili v mém světě i za to jak mě pomáhali. Ne ze všemi sem se rozešel bohužel v dobrém. Naštěstí žena mě stále podporuje a pár družinek ještě zbylo a proto pořád se snažím sepsat můj svět..svět Ilidar kde mnoho lidí našlo to co hledalo a mnoho lidí tam stále hledá a poznává to tajemnou lehce temnou krásu .
Jako poslední věc co chci napsat že se omlouvám za Češtinu a formulace slov. Nejedná se o to že bych byl retardovaný ( ač si někdy tak připadám), ale je to tím že jsme se narodil v Arabii ( Mí rodiče jsou Češi pracovali tam jako Ing v mandátu OSN), co čert nechtěl zůstal jsem tam šest dlouhých let a když jsme od tam byli evakuováni kvůli válce a přijeli sem začal jsme teprve pořádně s rodným jazykem. Žel vždy jsem měl něco extra..našli na mě Disleksie a Dysgrafii. Ale ani to ani nic jiného mě nezabrání nikdy psát Fantasy a hrát Fantasy. Omezení jsou od toho aby se překonávala.
Pěknou zábavu. ( vše není pospané časem budu přidávat)

Abychom moli začít chápat Ilidar jako takoví musíme si zapamatovat jedno pravidlo které je nejdůležitější. A to že některé vlivy mezi sebou se vzájemně ruší . Či nefungují jak by měli. Jedná se o věčný boj magie, technologie, víry a přírodní magiie. Pokusím se sepsat co se mezi sebou vylučuje.
Technolohie se vylučuje s Magii a Přírodníé Magi ale vírou ne ani Alchymii ne protože se jedná o pasivní magii
Magie se vylučuje s Přírodní Magii a Technologi
Víra se vylučuje s přírodní magii ( jde o to že přírodní magie jako taková je spojená s Principem života neboli Gaia )ale Bůh si hodně hlídá co jeho ovečka používá..případně pokud Někdo kombinuje Magii a Víru nemá moc velkou přízeň.
Co znamená vylučovat se. Čaroděj pokud se dostane k mechanickým věcem třeba Dělo dostává postih na sesílání kouzel
O proti tomu když Člověk co má pistoly jde kolem třeba čarodějné věže nebo kouzelníků kteři debatují a vytáhne pistoly tak má velkou šanci že mu zbraň exploduje (hází si K6 a past se zvyšuje o tolik kolik je aktivnicí jedinců blízko základní je jedna)
Proto některé zemně mají plně zakázanou technologii jiné jen určité území atd. Abychom mohli říci co je technologie tak je základní klíč dle síli technologie
1) Starý technologický artefakt z dob válek...muže to být cokoliv třeba i ryboponorka
2) Parní technologie
3) Technologie na Střelný prach
4)Technologie na bází mechanických ozubených kol
5) nejslabší vlivy technolohie je kovářství atd...čaroděj aby měl postihy by musel vejít do Síní Dwatahových kováren...třeba nebo do Císařských Fabrik.


snad jen poslední věc, země nejsou aktualizované , není k tomu čas stejně jako není dospaný celí svět ale jen s 60%

Mapa : http://www.hrdinovefantasy.cz/download.mapy.php (jen hlavní ne města)




Korekce probíhá ( já mezi tím dopisuji další království ono po těch letech si na vše vzpomenout je vážně problém:(

http://www.uloz.to/xWPHKfb/dodatky-doc - svět
Autorská citace #9
27.3.2012 03:01 - crowen
Ahoj, mala rada, ak ocakavas nejake reakcie. Ulahci ludom citanie a skus prosim svoje prispevky rozclenit do viacerych odstavcov a pouzivat aspon bold a italic pri formatovani.

Inac drzim palce s tvorbou sveta :-)
Autorská citace #10
27.3.2012 13:15 - pipux
Jak říká Crowen, tyto zápisky potřebují revizi. Strukturace do odstavců a nadpisů je základem čitelnosti.

Jestli tě nebaví korektura, to plně chápu. Překlepy a chyby však pořád shazují celkovou úroveň textu. Řešením líného muže je pak spell-checker, nasaditelný hned v publikačním formuláři: pro firefox zde. Nízkoúrovňovou korekturu s takovým nástrojem stihneš v rychlosti jedné normostrany za minutu.

Co se zvoleného média týče, v diskuzím kanálu budou tvé informační příspěvky o světě splývat s těmi názorovými, od nás. Proto je lepší psát své kánony do vyhrazeného prostoru - tedy asi do článků, nebo do textových dokumentů (.doc, .docx, .odt, .pdf, ...)
Autorská citace #11
27.3.2012 13:21 - Slávek
No co o to já to už mám sepsaná v Docu takže myslíš že bude lepší sem dát link na stažení toho Wordu?
Autorská citace #12
27.3.2012 13:23 - Shako
Pokud to ma aspon nejake formatovani, tak urcite. A nebo to predelat do clanku.
Autorská citace #13
27.3.2012 13:32 - Slávek
ok máte to v Doc a ulož to . Jinak opravené vše bude ale až do dvou měsíců počítejme... mezi tím chci dospat aspoň ještě další Království... jak jsem řekl některé země nejsou aktualizované protože se za ně nehrálo moc :)

je to spíše na inspiraci než dle toho se řídit.

Ať se Vám to líbí ...
Autorská citace #14
27.3.2012 14:01 - Slávek
Ještě sem hodím bohy ze starého světa .jak vznikli atd něco je nastíněno tam a něco do píši... je to fakt mnoho. http://www.uloz.to/xSGp5p7/boove-docx

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.093291997909546 secREMOTE_IP: 18.226.150.175