Skoro Hrdinové

Ahojte,

jsme parta přátel a říkáme si skoro-Hrdinové (před rokem 2021 ještě Klan Zephyra). Hrajeme různé RPG systémy a snažíme se bavit lidi a zvedat povědomí o tomto koníčku. To vše streamujeme na našem Twitchi a poté vydáváme záznamy na Youtube.

Hrajeme na našem Twitch kanále: https://www.twitch.tv/skorohrdinove

Záznamy najdete na našem Youtube kanále.

-------

Důležité odkazy
Twitch: https://www.twitch.tv/skorohrdinove
Discord: https://discord.gg/JCZSG2fMys
Youtube: https://www.youtube.com/skorohrdinove

Instagram: https://instagram.com/skorohrdinove
Facebook: https://facebook.com/skorohrdinove
Twitter: https://twitter.com/skorohrdinove

.
Napsal: mrkew
17.4.2020 15:11 - mrkew
Dámy a pánové dnešek si nenechte ujít. Je dost možné, že dojedeme naši první sérii Klanu Zephyra. Vydáme se přímo do hnízda draka a co s ním provedeme ještě uvidíme. Hilda ho chce picnout, Abaddon ovládnout. Tak už dnes večer od 20:00 https://www.twitch.tv/mrkew_sayuri

Ale pokud dnes opravdu bude konec, nebojte. Pokračování bude a už brzy.

Mrkew si za dva týdny střihne menší kampaň z mayských ruin tak na 3 sezení a pak se vaše oblíbené postavy vrátí a budou řešit co jim vítr pod nos přinese.

21.4.2020 15:00 - mrkew
Předposlední díl je na Youtube. S nově nalezeným mečem, nesoucí název Drakomlat, jsme se vydali směr hory. Tam někde by měl sídlit drak. Po vyčerpávající jízdě na koni, jsme našli ledovou pevnost. Co se stalo uvnitř vám prozradit nemůžeme, ale jedno ano. Mrkwen konečně použil rozpal kov :O

24. 4. bude finální díl a ukončíme tuto dobrodružství.

https://www.youtube.com/watch?v=hyeXAxQin58

21.4.2020 15:52 - ShadoWWW
Dost dobrá série. Budu se snažit najít si čas na živé vysílání. Jinak to, že se všechno... kazí, když člověk streamuje, to znám. :)
21.4.2020 16:36 - shari
mrkew píše:
Mrkwen konečně použil rozpal kov

Gratuluji! Když jsem kdysi hrála bardku já, tak jediný nepřítel, co měl na sobě kov, byl ohnivý obr. :D
21.4.2020 18:13 - mrkew
shari Teď to byl člověk s mečem u pasu. Jako nebyli vyloženě nepřátelští, ale MUSEL JSEM :D

ShadoWWW Děkujeme, jojo posledně si poprvé snad technika udělala KAŠLU NA VÁS! ale nakonec jsme to vyřešili.

V pátek je konec a pak bude týdenní pauza.

Pak budu DM já, zkusíme The Hidden Shrine of Tamoachan. Orientačně začínáme 8. 5. Vidím to na 3 sezení. Pak se naše postavy vrátí a uvidíme co na nás dungeon máma chystá :D
24.4.2020 13:07 - mrkew
Dnešní večer si nenechte ujít. Završíme první sérii DnD Klan Zephyra. Minulé jsme to úplně nestihli a nechtěli jsme jet přes půlnoc. Spíme doslova před dračí slují. Pokud chcete být v obraze, na Twitchi jsem pustil záznam minulého sezení!

https://www.twitch.tv/mrkew_sayuri
24.4.2020 19:53 - mrkew
A je to tady! Opravdové finále DnD Klan Zephyra z kampaně Drak z Ledového štítu. Minule jsme to nestihli, radši jsme to ukončili dříve abychom nemuseli jet přes půl noc. Zalomili jsme to těsně před dračí slují. Doufáme že se nevzbudíme hned vedle dračího čumáku :D. To by opravdu nebylo hezké probuzení.

https://www.twitch.tv/mrkew_sayuri
27.4.2020 00:11 - Dukolm
Tak reakce na finále dokonce jsem si našel čas a sledoval live.

Potěšilo mě že na finále měla Hilda zapnutou kameru, myslím že je krásnou ukázkou toho že když hráči vidí grimasy hráče tak je to důležité pro RP. A byl to podle mě poznat i na hře ostatních.

Sayuri má můj respekt jít takhle s začátky jako DM veřejně, je krásně vidět že to není těžké a jak se s každou další hrou zlepšuje.
27.4.2020 06:23 - ShadoWWW
Mám s toho podobný pocit. Sayuri má u mě velký palec nahoru! Celá skupina předvedla nádhernou ukázku hraní DnD.

Jen malá poznámka: Sparkle Bird na začátku boje s drakem seslal v jednom kole hromadné léčivé slovo (mass healing word), kouzlo 3. úrovně, za bonusovku a podporu (aid), kouzlo 2. úrovně, za akci. To podle pravidel není možné, protože v jednom kole lze seslat mimo kouzla za pozici kouzel (spell slot) pouze trik (cantrip). Ale už je to zahrané. :) Jinak super epický boj a krásný závěr dobrodružství ve Fendelinu.
27.4.2020 06:58 - shari
ShadoWWW píše:
... na začátku boje s drakem seslal v jednom kole ... kouzlo 3. úrovně, za bonusovku a ... kouzlo 2. úrovně, za akci

Tohle dělají celou dobu. Jsem u epizody 14 (sorry, já vím, že jsem pomalá) a zatím jsem nikoho neviděla tohle pravidlo řešit. A ne, není to výtka k hráčům/DM, jen je mi divné, že si toho ShadoWWW všiml až "na začátku boje s drakem". :)
27.4.2020 07:34 - ShadoWWW
Já většinu jejich dílů poslouchám audio, ale boj s drakem byl tak neodolatelný, že jsem si ho musel pustit na telce a získal lepší přehled o boji. :-)
27.4.2020 09:59 - mrkew
Dukolm, shari, ShadoWWW: děkujeme :)

Ano taky jsme byli rádi že Hilda byla.

Mám radost za všechny hráče i DM. Bylo to super :)

Jak jsem dokončoval kampaň ztraceného dolu minulý rok, Sayuri napadlo že by chtěla zkusit taky to DM. Říkám proč ne, je tady nově dobrodružství Drak z ledového štítu což je vlastně pro úplně začátečníky kdo vůbec nemá žádné zkušenosti. Poslal jsem ji nehotový překlad od vás a začala študovat. Po týdnu vylezla ze sklepa (oukej tak to nebylo, ale mohlo by :D) a řekla že je to super a je připravena.

Z počátku byl vidět jak to nezná, ale každý díl se učila něco nového a nového a bylo to lepší.

ShadoWWW píše:
Jen malá poznámka: Sparkle Bird na začátku boje s drakem seslal v jednom kole hromadné léčivé slovo
Jo, díky za opravu. Já moc ostatní postavy neznám a nemám ještě tak 5e nachozené a 3.5e už jsem zapomněl :D.

A že sis to pustil na velké TV, WAW.

První série je tímto ukončená a budeme pokračovat minimálně za měsíc. Uvidíme jak Hilda, ta si dává aktuálně měsíční pauzu, proto nebude v té mé mini kampani která začíná 8. 5. . Tak snad se poté vrátí v plné polní.

Co bude dál ještě sepíšu v solo komentáři :)
27.4.2020 11:56 - Tarfill
Popravdě,
předchozí díly jsem neviděl, ale finále mi přišlo taky lákavé, takže jsem poslední dva díly sledoval trochu víc aktivně (tzn ne každou minutu, ale důležité scénky ano).
Nemohu hodnotit výkon Sayuri v rámci celé kampaně, ale pokud byla ve své roli jako úplný začátečník, tak to zas tak hrozné nebylo... ;-)

Krásnej byl třeba epickej příchod Abaddona ke drakovi a snaha s drakem vyjednávat - to se mi fakt líbilo.

Pak jsou tam nečekané situace, které uprostřed živého finálového boje jako DM ani hráč ani jako divák fakt nechceš, ale prostě když ti mimčo křičí, tak prostě křičí a s tím nikdo nic neudělá ;-). V tomhle tomu jako rodič malého dítěte ale naprosto rozumím.


Při boji s drakem mi přišlo trochu škoda, že se Sayuri drží zpátky a "nechce postavy zabít." Jako vyloženě neříkám, že je třeba postavy zabít, ale pokud už někdo jde do finálového boje, tak hold u toho i nějaká ta smrt prostě může být. Když pak tedy drak využije pouze jeden útok ze tří, tak to trochu bije do očí...

Co se týče chybného použití pravidel - nejsem si teď jistý, jestli měla Hilda nějakou ochranu navíc, ale po dechu draka si podle mě odečítala moc HP. V rámci barbarské zuřivosti je odolná proti klasickým bodným / drtivým / sečným, ale myslím, že si odečítala i půlku z dechu draka (nejen za úspěch po odolání). Což?

A hráčka Hildy mě ještě krásně překvapila takovou zajímavě chladnou reakcí, když jste toho draka dostali. Na všech tvářích bylo vidět, jak si oddechli, nebo jak jsou potěšeni, jen hráčka Hildy se úplně chladně a v pohodě zeptala něco jako "jak je ten drak moc očouzenej?" :-) to mě dostalo...
27.4.2020 12:17 - mrkew
Děkujeme.

Díte asi nevím. Mělo alergickou reakci nebo zácpu, ale za 30 minut se uklidnil, těžko říct co to bylo.

Abaddon se celou kampaň těší na to jak s ním bude mluvit tak jsem na to čekal doslova :D

Já osobně jsem netušil, že drak má více útoků, jako hráč to nepoznám. Moc nejsem zastánce umírání postav, pokud hráč vyloženě neskočí do lávy a řekne si pohoda to přežiji. Smrt postavy jsme už v kampani měli a nebylo to moc příjemné, ztratili jsme 2000 zlatých, ale zase z toho vyplynula další zápletka :)

U toho barbara, netuším jak to bylo zahráno, ale je totemový a medvěd což:

Medvěd. Když zuříš, jsi odolný vůči všem zraněním kromě psychického. Duch medvěda tě dostatečně zoceluje, abys ustál jakékoli ublížení. Takže půlka když uspěješ a pak další půlka. Aspoň tak to chápu já.
27.4.2020 12:18 - mrkew
Myslím, že je důležité jak to vyhovuje hráčům a my jsme s tím v pohodě :)
27.4.2020 12:57 - ShadoWWW
Díky medvědovi správně započítala jen půlku zranění.
27.4.2020 15:00 - mrkew
První série Klan Zephyra je u konce. Děkujeme za suprovou jízdu a podporu. Potřebujeme hlavně tvou pomoc. Čti dál ➡️

⚔️ Chtěli bychom vědět tvůj feedback celkově na tuto sérii. Zabere ti to jen pár minut: https://forms.gle/8r9RRHKg3KcwcpyQ7

⚔️ 8. 5. začíná nová kampaň z mayského prostředí. Bude to tak na 3 sezení a povede ji Mrkew. Máš se na co těšit!

⚔️ Hlavní kampaň se vrátí až někdy v 6. měsíci. Sayu si chce dát pauzu a hlavně si věci připravit.

⚔️ Jestli si neviděl epické finále a souboj s drakem tak šup sem: https://www.youtube.com/watch?v=3JKZLJzd6RE

27.4.2020 16:44 - Faoiltiarna
Já taky musím pochválit Sayuri, jak jako začátečník vedla celou kampaň. Myslím si, že na hráče byla moc hodná, ale pokud to takto máte nastaveno a vyhovuje vám to, tak proč ne. Ale smrt k hrdinství patří :-) Líbily se mi vize, které vnesla do dobrodružství.
1.5.2020 11:01 - mrkew
Díky všem za zprávy a prvotností vyplnění dotazníku. Kdo ještě nevyplnil a chtěl by nám sdělit feedback na první sérii tak šup šup vyplnit. Vaše odpovědi jsou dost zajímavé. Dotazník zde: https://forms.gle/8r9RRHKg3KcwcpyQ7

Pozor, dnes Klan Zephyra není. Uvidíme se až příští týden u speciální Mayské kampaně, ale dnes si s Klan Zephyra partou dáme multiplayer v Rimworldu. Kdo nezná ať dorazí :)
1.5.2020 11:15 - shari
Jak dlouho ten dotazník poběží? Zbývají mi 2 díly, tak snad je dám přes víkend.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097276210784912 secREMOTE_IP: 52.90.181.205