Innistrad

Soubor článků pro jeden ze světů pro Magic. Není až tak moc detailní, ale prostředí se hodí vždy. Za případné chyby se omlouvám, překládal jsem to za pochodu, ale dejte vědět do PM, já to opravím.
Napsal Vojtěch
Obsah článku:

ÚVOD

Děsiví tvorové se v Innistradu vyskytovali vždy. Lidé tohoto světa se vždy spoléhali na svou víru aby je ochránila před vampýry a vlkodlaky, strašidly a ghůly. Požehnání a runy však začaly selhávat. Ochrana pocestních chrámů a modliteb vesničanů slábne. Kouzla zabijáků upírů a lovců vlků již proti tvorům stínu nepůsobí. Lunarcha, hlava velebené církve Avalcínské ví to, o čem si vesničtí kněží zatím jen šeptají: Archanděla Avalcyn Innistrad opustila.

Jen málokdo ví, proč zůstávají modlitby k Avalcyn nevyslyšeny, ale následek je očividný pro všechny - Staré obyčeje už nemají sílu, kterou mívaly kdysi. V její nevysvětlitelné nepřítomnosti síla Avalcynina vlivu slábne a moc nečistých sil v Innistradu roste. Vampričtí aristokrati loví vesničany pro krev a pro zábavu. Smečky zuřivých vlkodlaků plení karavany i vesnice. Duchové vycházejí z hrobů aby sužovali prastaré cesty a sídla. Znesvěcení mrtví se pokouší zahnat svůj neustávající hlad, poháněni zakázanou magií, či sešití vynálezy vyšinutých alchymistů. Bez ochranných čar Avalcyn jsou lidé snadnou kořistí pro nadpřirozené běsy.

Kvůli obnovenému ohrožení se tradice ve čtyřech provinciích země. Stensianští kramáři své obchody zavírají se západem slunce, Pocestní se zdaleka vyhýbají hroby posetým nížinám Nephalie v mlze tonoucím lesům Kessigu. Faráři, lovci vlků a svatí bojovníci známí jako cathaři mají něco stříbrného neustále při sobě. I v provincii Gavona, sídle církve, se stíny hemží kultisty a spiklenci.

I přesto se najdou takoví, kteří oplácí úder silám noci. Vyzbrojeni znalostmi slabin nepřítele a zbývající silou své víry, vydávají se lovci příšer do zamořených míst světa. Kněží a zvlášť cvičení zabijáci se staví proti bezbožným příšerám a chrání farnosti v celé zemi. Lid možná ztratil svého strážného anděla, ale pořád udržuje naději na postavení se hrůzám vládnoucím Innistradu.

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdroj: http://www.wizards.com/Magic/multiverse/Planes.aspx?plane=innistrad

< ÚVOD >
INNISTRAD
Napsal Vojtěch 03.04.2013
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 44 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10884714126587 secREMOTE_IP: 18.224.4.65