Ailf jako podrasa pro elfa

Popis hráčské postavy pro DnD 5e i jiné RPG hry.
Napsal ben222

Tak, jako jsou Drowové služebníky Lolth, tak jsou i Ailfové vyvolenými Milila, boha světla. Jsou to ti, kterým se zjevil a přimněl je, aby rozsévali světlo naděje po světě. Ailfové jsou velmi vzácní a jejich příchod na vesnici či do města je věčinou spojený s prosbami o pomoc, požehnání či dobrou radu.

Mají zářivě bílou, sametovou pleť, zpravidla stříbrné, šedé či zlaté vlasy a jantarově žluté oči. Od dávna bojovali s drowy a jejich boje patří mezi největší krveprolévaní mezi elfy.

Zvýšení hodnot vlastností - Tvá hodnota Charismatu se zvýší o 1.

Slepý ve tmě - Kvůli bojům proti temnotě a při obraně světla, jsi ztratil schopnost vidění ve tmě a máš nevýhodu k hodům na útok a ověření moudrosti (vnímání), opírající se o zrak, když cíl, na který útočíš nebo to co se snažíš spatřit je v úplné tmě.

Nebeské odolání - Jsi zvyklý na přímé sluneční, kouzelné či nebeské záření. Světlo tě nemůže oslepit a jsi odolný voči zářivému zranění.

Ailfí magie - Znáš trik Tančící světla. Když dosáhneš 3. úrovně, mužeš seslat Vílí oheň, a znovu až si dúkladně odpočineš. Na 5. úrovni můžeš seslat Světlo, a znovu až si dukladně odpočineš.

Ailfí výcvik se zbraněmi - Jsi zdatný s krátkým mečem, rapírem a ruční kuší.

Napsal ben222 25.07.2019
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 11 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12671685218811 secREMOTE_IP: 18.209.209.28