Vaříme s Dungeons & Dragons

Knihy receptů jsou hodně podobné D&D a jiným hrám na životní příběhy. Obsahují zdálivě pevná pravidla, která v praxi vyžadují určité množství úprav dle vlastní chuti...
Napsal Alnag
Takže jak to, že vaření má svůj vlastní televizní kanál a RPGčka nemají ani vlastní show na G4? Možná je to tím, že většina populace nechce předstírat, že jsou půlelfové. Možná RPGčka vyžadují vc představivosti než může většina lidí nabídnout.
Nicméně možná to má něco společného s RPG komunitou. Pokud by fanoušci mluvili o kuchařkách jako mluví o RPGčkách, výsledky by nebyly pěkné:
Zasláno: 12:15 Lord Orcus
Jsem tak naštvaný, že vyšla nová edice Lepší a radostnější kuchařky. Díky za to, že jsou teď moje stará vydání zbytečná vy hrabiví bastardi! Pět let chodili moji přátelé pojíst mého zapečeného lilku s parmazánem a teď nebudu s to to jídlo znovu připravit, pokud nevysolím pětatřicet babek za nejnovější verzi.
Zasláno 12:42 Katharaxis
Hele, mám otázku. Když předehřívám troubu, mohu s tím začít dřív, než si odměřím přísady, nebo to musím udělat až potom? Prosím odpovězte rychle, moji přátelé a já se o tom hádáme už čtyři hodiny a jsme už docela hladoví.
Zasláno 12:48 Goku1440
Našel jsem drsnou mezeru! Na straně 242 se píše "Dochuťte oregánem!! Nepíše se tam kolik oregána nebo pro jaký druh chuti. Můžete přidat kolik oregána chcete. Nechám přátele jíst nekonečně oregána a oni budou muset, protože se to tak píše v receptu.
Zasláno 13:02 barrybarrybarry
Nemůžu uvěřit, že jsem dal 35 dolarů za kuchařku v které není recept na sandviče s burákovým máslem a aspikem. Když si kupuju kuchařku, tak bych čekal, že mi řekne jak vařit. A neříkejte mi, že si je mám udělat sám, nejsem nějaký hipík předstírající "freeform vaření".
Zasláno 13:08 jvmkanelly
Kde jsou recepty na povídání si s přáteli během vaření? Kde jsou recepty na konverzaci při jídle? Když pořádám večírek, tak chci aby to byl VEČÍREK. Hádám, že ti idioti, kteří psali Lepší a radostnější kuchařku, jedí za hrobového ticha a nikdy jeden s druhým neprohodí ani slovo.
Zasláno 13:23 LordOrcus
Hele, hádejte co? Chtějí vydat Lepší a radostnější kuchařku: Zákusky. To jen dokazuje, jak jsou vydavatelé banda korporátních hrabivců, kterým jde víc o peníze než o vaření. Chci tak moc, když žádám jednu kuchařku v níž budou všechny možné recepty?
Zasláno 13:45 specsheet
Hele všici. Jenom od pohledu je jasné, že když budu připravovat volská voka tak jak je to tu popsáno, tak se mi žloutek a bílek smísí. Máti vždycky říkala, že se mi ostatní děti posmívají, protože mi závidí, že jsem chytřejší, takže musím mít pravdu. Kdokoliv, kdo tvrdí, že to dělal podle receptu a dopadlo to perfektně buď lže nebo má rád omeletu.
Zasláno 13:52 IAmEd
Jak už jsem MNOHOKRÁT psal, řada těch receptů obsahuje rozinky, a já, podobně jako většina lidí, jsem na rozinky ALERGICKÝ! A než napíšete, že je můžu nahradit sušenými brusinkami, tak zdůrazním, že diskutuju recepty TAK JAK JSOU NAPSANÉ! Takhle knížka je odpad. A já nechci, abyste na mně ÚTOČILI nějakými užitečnými doporučeními!
Zasláno 14:12 Herodotus
Fakt mně dostal recept na Hovězí Wellington. Za Wellingtonových časů neměly trouby nastavení teploty. A paštiky se doazjista neprodávaly v konzervách. Vypadá to, jako by autoři snad ani nechtěli replikovat autentické techniky vaření v 19. století!
Zasláno 14:17 LordOrcus
Přečetl jsem si novou Lepší a radostnější kuchařku a jsem zničený až na kost. Recept na špagety se sýrem, ty špagety se sýrem, které jsem vařil už od svých studentských let byly zavražděny a vyvrhnuty a ponechány krvácející na stránce. Zatímco kdysi obsahovaly jenom čedar, teď recept doporučuje směs čedaru a eidamu. Možná to obsahuje špagety a obsahuje to i sýr, ale nejsou to špagety se sýrem. Tohle je políček do tváře a nůž do zad. Jako kuchtíka jsi mne ztratila Lepší a radostnější kuchařko. Popřál bych ti sbohem, ale nepřeju ti nic než obdobnou bolest a utrpení, které jsi mi způsobila.
Překlad z Wired.
Napsal Alnag 19.06.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 18 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13127493858337 secREMOTE_IP: 54.145.183.34