Žižcon 2016 se blíží!

Už víte, co s posledním zářijovým víkendem? Ne? A co takhle zajít na Žižcon? Od pátku 23. do neděle 25. září na vás v kostele Československé církve husitské na náměstí Barikád čeká nabitý program zaměřený na všechny deskovkáře a milovníky roleplayových her.
Napsal Felixz

Ačkoliv se jedná o první ročník akce, o zajímavé aktivity není nouze. V první řadě zmiňme celosvětově první turnaj v nejočekávanější hře roku 2016 – Scythe. Pro zájemce je připravena výuková hra a pro vítěze jedna kopie special edice za odměnu. Turnajů v dalších hrách se v průběhu Žižconu uskuteční hned několik. Že nejste turnajoví hráči a stejně byste si chtěli něco odnést? Připravili jsme i Play and Win soutěže o více než tři desítky her od Albi, Mindoku, BlackFire a dalších. Čím víc hrajete, tím větší máte šanci na výhru!


Můžete si u nás také zahrát na hrdiny z různých dob, světů i pravidel. Můžete bránit obležené město, prozkoumávat tajuplný svět, zachraňovat krásnou dámu nebo vyšetřovat bombové útoky. Věrnými pomocníky vám v tom budou ikonické dvacetistěnky, tužky, ale také Jenga. A až se po sezení nad figurkami, kartami a papíry budete chtít protáhnout, můžete zamířit na některý z nabízených LARPů. Co třeba si nacpat břich jako správný hobit? Nebo si zkusit kariéru muzikanta, zafilozofovat si nad cenou života či prožít kritické okamžiky ze života Emila Háchy? Začátečníci se bát nemusí, do tajů pravidel budou před všemi hrami důkladně zasvěceni.


Z předchozích řádek se může zdát, že toho máme vlastně docela dost. Ve skutečnosti jsme toho připravili… Mnohem víc! Co by to bylo za festival bez přednášek, že. Uslyšíte o tom, jak se dělají deskovky, jak se hrají deskovky, jaké je to být spisovatelem, autorem filmu, 3D tiskařem… A ještě něco navíc.


Zajít u nás můžete třeba také na čaj. Nebo pivo. Nebo kázání. A pokud máte dojem, že byste víkend měli věnovat nějaké dobročinné aktivitě, nemusíte chodit sbírat papíry do parku nebo sázet stromy, přijďte také na Žižcon. Veškerý zisk bude věnován nízkoprahovým klubům Husátko a Husita k nákupu deskových her.


Více se dozvíte na stránkách Žižconu

Napsal Felixz 15.09.2016
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 10 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13225698471069 secREMOTE_IP: 18.226.166.214