Zeměplocha Terryho Pratchetta: Mrakoplaš

Obsah článku:

Mrakoplaš

Mrakoplaš je klasický antihrdina - zbabělec, srab, pesimista, sobec a ještě jednou zbabělec a srab, čímž si získal srdce tisíců fanoušků. Je to mág, ale neumí čarovat. Utěšuje se tím, že i nula je číslo a navíc důležité, protože bez ní by ostatní čísla ztratila význam.
Moc útěchy mu to neposkytuje.
Mrakoplašovým snem je být zalezlý hluboko v Neviditelné universitě a... nudit se. Toho si ale obvykle moc neužije, protože kdyžuž se tam dostane, je obvykle buď donucen odejít na nějakou výpravu, nebo se na ní dostane jinou děsivou shodou náhod.
Mrakolaš je jedním z hlavních hdinů Dámy, bohyně, jejíž jméno se nevyslovuje, a jejíž chrámy obvykle vzlanou po zásahu bleskem, jsou zničeny náhlým zemětřesením nebo vypáleny za nejasných okolností brzy potom, co jsou vystavěny. Ačkoliv ji nikdo přímo neuctívá, přesto to je jedna z nejmocnějších bohyň, která s oblibou hraje hry proti Osudu.

barbar Cohen

Postava vystupující v Lehkém fantastičnu, Zajímavých časech a Posledním hrdinovi. Býval to velký barbarský hrdina. Chlap jak hora, samý sval a šlacha, bederní rouška, mladé ženy, zlato a chlast... ale... zestárl. Nikdo ho nezabil. Některým se to stane. Cohen nevěděl co dělat jiného - byl vždy barbarským hrdinou, nic jiného neuměl, tak v tom prostě pokračoval dál. A je v tom sakra dobrý. Takže až potkáte starého chlápka s velkým tupým zubatým mečem, který váží stejně jako on, v bederní roušce, třpytem zvláštních zubů a zvlátním třpytem v očích, tak rozhodně nedělejte prudké pohyby.
Cohen nikdy nebyl chytrý, zato byl vždy děsně prohnaný. A má charisma, se kterým strhne davy.

Dvoukvítek

První Zeměplošský turista, naivní chlápek který věří, že se mu nemůže nic stát, protože on se přece přišel jen podívat na památky. Spolu s Mrakoplaše (který ho, samozřejmě, doprovázel z donucení) procestoval většinu Zeměplochy, a odevšaď si odvážel obrázky namalované tou zvláštní krabičkou a spoustu úžasných zážitků (jak je někdo honil, snažil se zabít, jak odněkud padali...)

Zavazadlo

Mysleli jste si, že nemůže být nic děsivého nebo nebezpečného na této turistické pomůcce? Omyl.
< Postavy série >
úvod do Zeměplochy Knihy
Napsal sirien 28.02.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 27 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14326500892639 secREMOTE_IP: 3.142.173.227