[TD10] Maličká d10

Jednoduchý systém pro jednoduchou zábavu při zkoumání jeskyní a hledání pokladů v kůži dobrodruhů. Systém pro začátečníky a rychlý start vašeho hraní.
Článek vložil Haplo | Aaron Carlson

Ke stažení

Základní pravidla

 

Rozšíření pravidel

 

Zde můžete shlédnout a stáhnout překlad Tiny d10 systému, který je zjednodušený tak, aby s ním byla rychlá práce. Na deseti stranách naleznete informace a postup tvorby postavy a tak za deset minut můžete začít hru. Jednoduchá mechanika užívaná v d20 systémech zde funguje stejně, jen s kostkou desetistěnnou.

 

V základních pravidlech naleznete postup tvorby vašeho herního charakteru který se setává z rasy, povolání a vlastností společně s dodatečnými atributy. Připojen je seznam zbraní a zbrojí, které vybavují vaši postavu na dobrudružství a na konci naleznou magicky nadaná povolání seznam kouzel. Nic víc, nic míň.

 

Při postupu na vyšší úroveň pak můžete získat další schopnosti které jsou obsaženy v rozšíření a tamtéž naleznete i další užitečné věci. Krom toho jsou na servru dostupná (prozatím) dvě dobrodružství. Já sám mám v plánu ještě dodat vhodný jednostránkový deník postavy, který by krásně pokrýval vše, co je potřeba k hraní, nicméně stále na to "nemám čas", takže to ještě chvilku potrvá.

 

Překlad

Překlad jsem dělal sám a pokud máte nějaké návrhy či opravy, můžete je vznést a já je případně zanesu do dokumentů. Je tvořen ze starší verze, než je současně k nalezení na stránkách této hry; proto jsou některé dosud přeložené věci odlišné od dostupného originálu. Projevil-li by se větší zájem, změnil bych priority svých projektů a pokusil se o korekci co nejdříve. Autor celý tento svůj projekt zabalil pod licenci s volným šířením a úpravou, takže neváhejte a virtuálně sáhněte po pravidlech a začněte objevovat krásy RP her.

 

Zkušenější hráči zde pravděpodobně nenaleznou nic, co by je obohatilo, nicméně dle mého názoru je to výtečná věc pro někoho, kdo by chtěl poznat zábavu her na hrdiny a hraní rolí. Tlustá příručka Dungeons & Dragons o 350 stranách rozhodně zabere více času ať už při studiu pravidel či při samotné hře. Tato variana nejenže seznámí případného zájemce se základními mechanikami ale poskytne mu za krátký čas poměrně účinný nástroj pro vedení her v duchu prolézání kobek.

 

Z tinyd10.com

Článek vložil Haplo | Aaron Carlson 28.06.2018
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 36 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14633297920227 secREMOTE_IP: 3.88.60.5