Hrdina týdne - Billy Ostroočko

Pršelo. Vlastně spíš lilo jako z konve. Na obloze se křižovaly blesky jako kdyby spolu bohové na nebesích zápasili o nadvládu nad Torilem. Dveře pochybného hostince U tří oslíků, stojícího na půl cesty odnikud nikam, se rozlétly v dokonalé synchronizaci s úderem hromu. A v nich stála shrbená a promočená postava, která si ulevila hlasitým kýchnutím...
Napsal Alnag
Obsah článku:
Jsou lidé skromní, kteří konají velké věci mlčky, snad za skývu chleba, misku mléka či střechu nad hlavou. A pak jsou také ti druzí. Ti, kteří velké skutky nekonají, ale hodně o nich mluví. A jedním z nich je i Billy Ostroočko. Sám sebe prohlašuje za nejlepšího minstrela Mečového pobřeží, skvělého šermíře a výtečného střelce. Pravda je taková, že při první známce potíží vezme nohy na ramena a zpívat byste ho slyšeli snad jen na mučidlech.
"Ale kdepak. Vůbec jsem na to nebyl sám. Hlubinu jsme zachránili ve třech. No skutečně, byli jsme tři. Ale nebýt mého vedení..."
Mladík sotva dvacetiletý, spíš vyhublý než štíhlý pomenší postavy. Má bledou pleť, zvlášť ostře se rýsující proti černočerným oděvům z drahého kalimšanského hedvábí, které nosí. Před ochranou brněním, dává přednost volné černé haleně s nabíranými rukávy a kožené, cvoky pobíjené kazajce, která chrání jeho trup. Svou ochranu svěřuje do rukou bohům a také četným amuletům s jejich symboly, které má ověšené kolem krku. Vůbec celý je ověšen množstvím nejrůznějších věcí - zbraněmi počínaje a množství nejrůznějších mošniček a váčků konče.
"Tenhle luk? Myslíte tenhle skvostný tisový luk s tětivou z nymfích vlasů? Tak ten, představte si, patříval kdysi Artemisi Entrerimu. Ano vskutku. Tomu Artemisi Enterirmu, zabijákovi z Calimportu. Nebo jak mu říkám já, Artíkovi."
Billy Ostroočko
Má výraznou mimiku, a jakmile spustí svůj monolog, není k zastavení. Jeho hluboké tmavé oči září nadšením, když vypráví jeden ze svých uchvacujících příběhů. Nezřídka se stává, že mu prostí lidé naslouchají s takřka nábožnou úctou. Ale není ani výjimkou, že na něj pošlou psy.

Ve hře

Billy Ostroočko je takový Torilský baron Prášil. Je potřeba mu přiznat, že se zúčastnil několika skutečně nebezpečných výprav, ale většinu svých příběhů prožil jen ve své fantazii. Je to lehkomyslný mladík, který neváhá použít na svou záštitu slavná jména. Žije si na poměrně dost vysoké noze a doufá, že mu jeho báchorky vynesou místo u stolů mocných, nebo při nejhorším alespoň nocleh v hostinci zdarma. Je potřeba říct, že se mu to často i daří.
Billyho Ostroočka nejlépe zužitkujte jako návnadu. Může rozšířit zvěsti, kterých se postavy hráčů chytnou a vydají se díky nim na dobrodružství. Billy Ostroočko se jim může stát dokonce i průvodcem v kterémžto případě je bude nepochybně neustále častovat příklady ze svých dřívějších dobrodružství.
"Tak tohle mi připomíná jedno podobné dobrodružství. Také jsme takhle stáli před doupětem neznámého tvora a nebyli jsme si jistí, co je uvnitř. Takže jsem se rozhodl hrozně zařvat, abychom to zjistili. Asi takhle..."
Billy Ostroočko to nemyslí zle, ale může snadno překročit hranice popudlivosti některých výbušnějších postav. Z boje se bude snažit vykroutit s odkazem na to, že jim nechce ublížit a že si přece nechtějí zahrávat s nejlepším šermířem západu. Případně se pokusí utéct, k čemuž mu poslouží kouzla jako je Spěšný ústup, Zmeň svůj vzhled (kterým se skryje v davu) nebo při nejhorším Neviditelnost. Pokud ale bude zahnán do kouta a nucen bojovat, udělá cokoliv, aby spasil život. A skutečně skrývá v rukávu pár es např. kouzlo Kočičí grácie, které mu na krátkou chvíli propůjčí ďábelské schopnosti obrany i boje s rapírem nebo střelby z luku.

Taktika v boji

I přes svoje vychloubání nesnáší Billy Ostroočko boj na blízko. Pokud je to jen trochu možné, pokusí se využít svých schopností k tomu, aby uniknul přímému nebezpečí a mohl protivníka zdáli ostřelovat. Nejlépe tak, aby nebyl spatřen. Používá ty nejpodlejší a nejzákeřnější metody, kterého ho napadnou. I v boji s rapírem se vytrvale snaží odlákat pozornost protivníka, rozptýlit ho a poté udeřit, kde by to nečekal.
Uvědomuje si však svoje nedostatky a pokusí se vycouvat, pokud mu to situace umožní. Bude se spíše bránit a pokusí se probít k východu, než že by bezhlavě útočil a pokoušel se soupeře zabít. Magie jej neděsí a ani se jí nijak neštítí. Ostatně jak říká:
"Tenhle amulet mi dal sám Elminster a říkal, že kdyby bylo potřeba stačí jej rozlomit a on mi přijde na pomoc a všem vám nakope..."

Herní statistiky

Billy Ostroočko, Lidský muž, Tul 6/Brd 4; N 10; středně velký humanoid; VT 10k6; 38 ž.; Inic. +8; rychlost 30 stop; TZ 19 (dotyk 16, zaskočen 19); útok +11/+6 nablízko (1k6, mistrovský rapír), +14/+9 (1k6+2, kompozitní krátký luk +3); Zvl. schopnost zákeřný útok +3k6, nacházení pastí, cit na pasti +2, únik, záhadný úhyb, Bardská hudba, Bardské vědění, Protipíseň, countersong, fascinace, inspiruj odvahu, inspiruj kompetenci; Přes. ChN; Výdrž +3, Ref +13, Vůle +7; Sil 11, Obr 18, Odl 10, Int 15, Mdr 14, Cha 16.
Dovednosti: Akrobacie +17(13), Naslouchání +15(13), Odhalení úmyslu +15(13), Ohebnost +17(13), Prohledávání +11(9), Předstírání +16(13), Skrývání +22(13), Šplhání +5(5), Tichý pohyb +22(13), Umění +9(4x1/2+4), Všímání +11(9), Získání informací +16(13)
Odbornosti: Bojové finesy (rapír), Míření, Rychlá střelba, Uhýbání, Zlepšená iniciativa.
Předměty: kompozitní krátký luk +3, prsten ochrany +2, elfí plášť, elfí boty, lektvary - 3x zhoj lehká zranění, neviditelnost, mistrovská okovaná kožená zbroj, flétna, brašnička na složky kouzla, běžné vybavení poutníka dle úvahy...
Kouzla (3/3/1):0. úroveň - Mágova ruka, Najdi magii, Oprava, Slyšiny, Světlo, Triky, 1. úroveň - Spěšný ústup, Zhoj lehká zranění, Změň svůj vzhled, 2. úroveň - Kočičí grácie, Neviditelnost
< Billy Ostroočko >
Vybrané kapitoly ze života
Napsal Alnag 26.05.2006
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13639998435974 secREMOTE_IP: 44.204.125.111