Kronika Edwarda Talbota

Obsah článku:

Bezejmenný klub

Tak, je o dva týdny později, a máme tu opět novou událost. Znovuotevřeli Bezejmenný klub. Tedy, opravili mu neony, takže si ho všimli i ti, kteří o něm dosud nevěděli, což znamená hlavně já a Plukovník. Jessee překvapeně prohlásil, že o něm ví dávno. Prý tam často zajde na skleničku a urovnat si myšlenky. Už jsem si říkal, jak se konečně projevil jako normální chlap, tak jsem s ním do klubu zašel. Jako, vypadá to tam luxusně a útulně. Přítmí, skvělé jídlo i pití, holky tancující u tyče, v patře pokoje, decentně rozmístění chlapi - občas i holky - s bouchačkou nebo samopalem u pasu, kdyby někdo začal dělat brajgl... prostě klub na úrovni. Nicméně Jessee si objednal skelničku vody(!) a místo na holky koukal do svých poznámek. Prý že se mu tak lépe přemýšlí. Tak nic, no.


Dal jsem řeč s Madam Anabell, majitelkou, abych se jí poptal, jak to jde. Vypadala spokojeně a povídala, že se obchody hýbou, protože sem jezdí lidi z celého kraje, aby si tu povyrazili, nebo domluvili své záležitosti. Nicméně ještě nemluvila s Plukovníkem, který si ji na další den pozval na kobereček. Tedy, na audienci, ale já už věděl, jak to u něj chodí, tak jsem jen pokýval hlavou. Každopádně práci pro mě neměla, prý si vystačí sama. Leda když by o nějaké lidi přišla. No tak jo, co se dá dělat.


Pak přišel poměrně nepříjemný moment, když jsem si v klubu všiml Beth, i s ochrankou. Jo vy nevíte, kdo to je. Beth, tedy Bethany, je neteří Ruma. Vzpomínáte, to je šéf Písku. A taky je to zdroj mých problémů, protože když jsem tam před časem působil, udělala si zálusk na nejhezčího chlapa v okolí, a nějak si usmyslela, že jsem to já. Jako ... nedivím se jí. Bohužel ona nejen že není v první desítce nejhezších holek Písku, ale není ani v první stovce. A když si spočtete, že Písek má dohromady tři stovky lidí, muži a ženya dohromady, tak vám vyjde, proč jsem její nabídku slušně odmítl. Nicméně neteř landlorda se neodmítá bez následků, takže o mě strýčkovi pověděla, že jsem ji prý svedl. A když tahle zpráva prošla přes troje uši, stala se z ní pomluva, že jsem mu svedl ženu a dceru. Ne že by obě nebyly vhodnější cíle než Beth, ale nejsem magor. Ze stejného důvodu jsou promě tabu manželka, dcera i všechny milenky Plukovníka. Tedy s tím posledním bodem bude trochu problém, protože mi odmítl dát jejich seznam, takže bych se každé musel zeptat. Jo, a vzpomínáte, jak ten starý Noe bral jen páry a nový Noe taky uznává jen páry? No, tak prý že "páry v daný moment". Jako že je v pohodě, když odpoledne tvoří pár s manželkou, a večer s milenkou. Takže tolik k tomu zachování rodu. Navíc měl docela problém s Mimi.


Jo, když je řeč o Mimi. Zaprvé, někdo špatně napsal její jméno. Nejmenuje se Mimi, ale Mirni. Vidíte rozdíl? Ani moc ne, co? Vsadil bych se, že to někdo špatně přečetl už po narození a už jí to hloupé jméno zůstalo. Každopádně jí budu říkat takhle, MIRNI. Zní to lépe. Druhá věc - když se ukázalo, že se Jessee dokáže s Mistrem spojit přímo, pominul důvod, aby u nás dál přebývala. Jenže Mistr ji kupodivu nechtěl zpátky, takže zůstala nastěhovaná u mě. Což vyústilo ve třetí věc - Plukovník neuznává nejisté pohlaví. Buď jsi muž, nebo jsi žena, nebo nejsi vůbec. Takže když mezi řečí zmínil, že by bylo třeba zkontrolovat, co je Mirni zač, musel jsem už sebejistě tvrdit, že je to žena. Takže pokud dojde na lámání chleba a můj odhad se ukáže jako špatný, tak ... no, prostě zase budou problémy. Jak vidíte, opravdu se kolem mě vynořují, aniž bych za ně mohl.


Ale proč o tom mluvím. Během toho, kdy jsem se ve stínu schovával před Beth a přemýšlel, co tu může chtít, přišla k Anabell ochranka a řekla jí, že Mirni v kuchyni kradla čokoládové bonbóny, takže jí chytili, přivázali k židli a vyslechli. A prý že je tu se mnou. Jako ... po rozhovoru s Plukovníkem jsem jí řekl, že když půjdeme ven z pokoje v Arše, tak se má držet poblíž. Sle tím jsem nemyslel, že bude se odemně nehne. Zjevně si to vyložila jinak. Takže jsme se přesunuli dozadu. Mirni vypadala docela spokojeně, zjevně jí bonbóny stačily. Když jsme si s ní opět promluvili, tedy hlavně když ji prohlédl Jessee, tak zjistil, že je to psionik, psyker, nebo jak se jim říká,. prostě že umí pracovat s Vírem. Což vzbudilo jeho zájem a prohlásil něco v tom smyslu "škoda že není věc, mohl bych o ní zjistit víc." Na což jsem mu řekl, že by to mohl zkusit i tak, a vidělo by se. No, moc se mu do toho nechtělo. Povídal, že si s dotačno uvěcí musí vytvořit intimní kontakt, aby ji mohl přečíst, a tohle je pořád jen ... holka. Už jsem se znímil, že jeho preference nechápu? Každopádně jsem na něj tak dlouho naléhal, a sliboval mu, že ho takový výzkum může posunout, až svolil k tomu, že se jí bude dotýkat ve vlasech. Asi je to pro něj podobné jako prohrabovat se dráty v elektromotoru. Dál jsme to nerozebírali, jediné co chtěl, aby se Mirni poddala dobrovolně, s čímž neměla problém. I když ona by asi neměla problém ani s připoutáním k posteli.


Nicméně, došlo potřebnému kontaktu, a když Jessee skončil, oznámil nám, že Mirni je přímo na pojená na Vír, že je ... nevím jak to řekl, něco jako zesilovač, zřídlo? Že by jí dokázal izolovat, ale to by se jí nelíbilo. A že by ji rád učil. Jako že fakt učil, jak ovládat tyhle síly. Bylo vidět, jak v jeho očích stoupla. Předtím ji měl za obyčejnou nezajímavou figurku. Takže si píšu další čárku za případ, kdy jsem měl pravdu. A za to, že jsem Jessemu asistoval při prvním kontaktu s ženou. Jako při první dotyku. No, prostě nerd. Každopádně bylo nemoudré, aby Mirni zůstávala na Arše, protože jsem tušil, že by se Plukovníkovi tohle nemuselo líbit. Anabell souhlasila s tím, že ji nechá pracovat v klubu, myšleno uklízet pokoje a mýt nádobí, za jídlo, postel a občasnou čokoládu.


A tím se vracím k Beth, která pořád neodešla. Nechal jsem se přesvědčit, abych si s ní promlouvil, takže ji za chvíli Anabell přivedla na pokoj. Nebyl to nejlepší nápad, protože rudé povlečení, přítmí a svíčky v ní vzbudily zcela mylné očekávání, ale ovládl jsem se a ustál její objetí. Po delším rozhovoru se mi podařilo vysvětlit jí, že nejsem vhodný muž pro to, abychom se spolu usadili a měli děti. Jen teď budu muset sehnat nějakého muže alespoň tak hezkého jako já, kterého bych jí mohl předhodit. To mám co dělat. Ale výměnou za to slíbila, že s pokusí u strýčka vyprosit, aby zrušil odměnu na mou hlavu.


Jo já vám to vlastně neřekl. Rum na mě vypsal odměnu, dost na to, aby člověk mohl půl roku spokojeně žít (nebo aby mohl tři hodiny poslouchat Plukovníkovo promluvu, přeberte si to sami). Zjistil jsem to náhodou, když jsem před pár dny narazil na týpka, který mě přišel zastřelit. To se mu moc nepovedlo, protože jsem na něj namířit jako první, ale popovídali jsme si jako kamarádi. Jmenuje se Trojka. A asi by mu nevadilo být Dvojkou, nebo Jedničkou. A já si budu muset promluvit s Rumem, což znamená výlet do Písku. No už jsem na to celý žhavý.

< Bezejmenný klub >
Mistr Temelína
Napsal Jerson 21.07.2020
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 5 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12697911262512 secREMOTE_IP: 18.188.252.23