RPG stripy

Obsah článku:

Nodwick

Nodwick je komixový strip z pera Aarona Williamse, vyprávějící o skupině správných DnDčkových dobrodruhů. Hlavní postavou je ovšem poněkud překvapivě nikoliv chrabrý hrdina, ale lokaj.

Ústřední postavy komixu tvoří:

Nodwicknodwick

Zakrslý lokaj Nodwick slouží dobrodruhům už řadu let. S vývojem komixu se Nodwick pořád zmenšuje a jeho nos roste. Podle jiné postavy stripů (Artaxe) je to tím, že nos musí vytvářet rovnováhu pro stále šílenější náklady, jež Nodwick často tahá. Ubohý Nodwick je často používán ke spouštění pastí a již mnohokrát zemřel, ale naštěstí jej Piffany vždy přivedla zpět k životu. Nodwick není nijak zvlášť mazaný jako Artax ani moudrý jako Piffany, ale má svůj specifický selský rozum. Po čase putování si také vyvinul smysl pro suchý humor a ztratil veškerý stach ze smrti, pokud kdy nějaký měl.

Yeagar

Nabušený válečník, který má svaly i mezi ušima. Je to často právě Yeagar, kdo zatáhne družinu do životunebezpečných tažení na poklad. Často také konzumuje velké množství fermentovaných nápojů a dělá hlupáka ze sebe i svých společníků. Yeagar je ztvárněn coby zkušený válečník, který je však nedočkavý a impulzivní a také až příliš svolný k tomu využít Nodwicka coby návnadu na nestvůry.

Artax

Vysoký a vychrtlý kouzelník se špičatým zeleným klouboukem a zvlášť dlouhým knírem. S pronikavým intelektem, ale nedostatkem moudrosti, je Yeagerovým nejlepším přítelem. Artax je údajně vůdcem skupiny, který řídí jejich snažení, ale často se stává, že si Yeager a Piffany stejně dělají, co chtějí. Artax není tak impulzivní jako Yeagar a má tendenci zpochybňovat rozumnost plánů svého přítele, ale nakonec obvykle stejně provede to, co Yeagar vymyslel. Také on zneužívá Nodwicka k likvidaci pastí a také jako pomocníka v laboratoři.

Piffany

Piffany je malá, obrýlená kněžka dobra. Piffany si nepřeje ublížit ničemu živému a trává valnou část svého času tím, že dává Nodwicka dohromady za pomoci své pásky uzdravení. Ačkoliv vládne nepochybnou moudrostí, Piffany nepatří k nejbystřejším a je často manipulována svými společníky. Piffany je jediná, kdo s Nodwickem zachází alespoň se špetkou respektu. Kromě zachraňování Nodwicka dělí Piffany svůj čas na získávání stoupenců ve víře a pečení sušenek. I přes rozdíly v družinovém smýšlení se však Artax i Yeagar chovají k Piffany ochranářsky a nikdy by nedovolili, aby se jí něco stalo.

S komixovými stripy Nodwick se můžete seznámit na http://archive.gamespy.com/comics/nodwick/gamespyarchive/newnodwick.html.
Napsal Alnag 07.06.2006
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1383969783783 secREMOTE_IP: 3.144.202.167