Gameconové imprese

Obsah článku:

Dalcorovy imprese

Gamecon byl pro mě dalším do sbírky conů a akcí, které jsem poslední dobou navštívil a které započaly v roce 2004 World DnD Day. Přivezl jsem tam oblíbená dobrodružství, kterým končila životnost i jedno zbrusu nové, odvyprávěl tři přednášky ohrané a jednu zcela novou. Další jsem proflákal.
Pro mě con začal vlastně už ve středu, kdy mi bratr oznámil, že figurky, které chci vzít hráčům, v rytíři nemají a já je začal docela hekticky shánět, což se nakonec povedlo. Kvůli pracovnímu vytížení jsem se však na místo vydal až v pátek, příznačně, třináctého. Výjezd byl v 10 55, kromě vyzvedávání části figurek u mé přítelkyně, které tímto děkuji za to, že tam ty tři dny vydržela, asi největším zážitkem byl nejen těžký bágl se spoustou příruček, ale především můj pesimismus, co se týče stíhání odjezdu vlaku.
Vypadalo to, že sice cestu prostojíme, nakonec nám ale dobrá duše paní průvodčí poradila vyzkoušet poslední dva vagóny přidané v Praze. Po cestě jsem našel v rozverné náladě tábořící čtveřici ve složení Ája, Sathel, Jerson a Sirien.
V Pardubicích jsme stvořili jednu skupinu a vyhledali trolejbus. Navigace jsem se ujal já, prohlásil jsem, že zimák vycítím na 100 honů a opravdu, byl jsem to já, kdo první zahlédl ČEZ Arénu. Nelze nepoděkovat Jersonovi za jeho přípravu na cestu ohledně možných dopravních prostředků. Děkuji.
Nastala Alnagem již provařená opoziční část hry nazvaná příhodně „registrace“. Než pochopili, že já jsem jediný organizátor ze třech přihlašovaných a než pobrali, že ano, opravdu jsme tři páry a na kolejích chceme spát opravdu každý zvlášť, byla docela doba. Věc se neobešla bez hlasitých připomínek Siriena, že všechno je špatné... Což samozřejmě čekací dobu protáhlo. Bylo to taky poprvé a naposled, kdy jsem za celou dobu conu viděl Bouchiho, protože z ČEZ arény bylo na VŠ koleje celkem daleko.
Ubytování na kolejích proběhlo vcelku úspěšně, ačkoliv jak se ještě večer ukázalo moc úspěšně ne. Přivítal nás Baio, který nám také řekl úžasnou zprávu – arcinepřátelé Alnag a Markus spolu bydlí na pokoji. Po ubytování vyrazila stejná sestava na pivo a oběd – dali jsme si smažák a pivo u zajímavě řešené křižovatky. V 15 00 jsem měl první přednášku na téma Dragonlance s celkovým počtem mandantů 4 – Ája, Jerson a ještě dva týpci. Vychválil jsem DL co to šlo, samozřejmě jsem se soustředil na to, že se nejedná o supermagický epický svět a šel zase na pivo. Někdy tou dobou jsem potkal Merendila, který se chystal na večerní MV v DrD. Merendil byl veterán Sebranky, takže jsme pokecali. Stihnul jsem dát dvě pivka, rozveselit přítelkyni, která na mě v hospůdce čekala s půlkou sedmého dílu Noční strany za odpoledne přečteného a vyrazil na přednášku a poté hraní Cadwallonu. Cadwallon vzbudil docela zájem, nejen překrásně graficky zpracovanou knihou, ale i zajímavým, a jak jsem v dalším hraní zjistil, prudce intuitivním systémem. Bohužel jsem měl problémy s vyjadřováním, ne kvůli pivu, ale rýmě. O hrách se zmiňuji jinde, takže jen připomenu, že na Cadwallon mi přišli tři lidi a výborně jsme si zahráli.
S Luckou, jsme se poté vydali na pivo (pro změnu). Jaké překvapení bylo, když jsme narazili na přítelkyni mého bráchy hrajícího se Sebrankou MV v DrD. Že prej jí bratr „nechal uprostřed Parubic, dal jí nefungující číslo na Lucku a poraď si sama“. No zavlekli jsme jí do jediné hospody, na kterou jsme po 3 km chůze narazili. Jsou Pardubice ještě v ČR? Tam seděla známá parta z vlaku doplněná o Alnaga. Usadil jsem se s děvčaty u sousedního stolu, vyžunkl jsem tři pivka a vřele pokecali o mém bratrovi.
Na cestě zpátky nás bratr potkal a šli si s přítelkyní něco vyjasnit. Každopádně když už jsme byli v posteli, telefonoval mi z recepce, že voucher na recepci nemají, a to jsem ho tam sám ráno dával. Kazi.... No nic, vyrazil jsem dolů, jen abych zjistil, že můj a Lucky voucher byl na pokoj 503 a bratrův na 502, ovšem klíče 502 jsme dostali my ráno. Bratr dostal 503 a vyrazil chrápat a já taky. Jiné myšlenky už mě přešly.
Ke conové atmosféře Vannaxi a Rytíři také patří to, že u nás na patře a na schodech byl neskutečnej bordel, takže jestli jsem spal 3 hodiny v kuse, tak to považuji za úspěch.
Sobota ráno byla ve znamení Dragonlance. Těšil jsem se na klasické high magic, epické a hrdinské fantasy. Místo toho jsem zažil takovou parodii, že Galaxy Quest byla oproti tomu nudná fraška. Sešli se mi dva mě neznámí týpci asi tak mého věku, dále Vitus a Romik. Hru sledoval Peca. Vitus hrál Tanise, který si neustále dobíral Sturma. Romik ze Sturma udělal jednoduchého blbce vidícího černě a bíle. Flint buďto chrápal nebo nadával, ať se zachraňovanou dámou v nesnázích nedělají žádné sprosťárny, každopádně z něj padaly hlášky. A ke srandě ze Sturma se na Tanisovu stranu přidal i Gilthanas. Výborné. Dlouho jsem se tak nenasmál, při hře snad nikdy. Přitom hra neztratila svůj superhrdinský říz a smysl. Nejlepší hra na conu. Oni týpci doporučili k návštěvě sport bar, takže jsme hned po DL s Luckou vyrazili s tím, že není moc peněz, takže si dáme jen jídlo a půjdeme zpět. Během jídla volal Drizzt a brzy s Merendilem seděli mezi námi. No pár pivek jsem přidal a vyrazil přednášet nejdříve Engel a ob přednášku i Hru o trůny. Obě přednášky měly dle mého (skromného a soukromého) názoru úspěch.
Samozřejmě mezi přednáškama jsem se opět přikrmil a po přednáškách jsme skejsli na pivku do jedenácti. Přiznám se, že jsem měl být ještě na jedné přednášce – Alnagově, ale ne, že bych byl tak ožralej, že bych to nezvládl, ale únava mě zmohla a já se nebyl schopnej zvednout. Každopádně přes obrovskou únavu byl v baráku takovej bordel, že mi to docela trvalo, než jsem zabral a v noci jsem se párkrát vzbudil.
V neděli ráno mě provázely jobovky v podobě fronty v kantýně (vyřešil jsem tak, že jsem šel pro pečivo na pumpu) a nutnosti vyklidit pokoj do 9 hodin (nakonec do 16 00). Takže následovalo balení a přesun do herny, kde jsem čekal na hráče Engelu. Jak jsem na začátku řekl – dobrodružství se dalo hrát jak hodinu, tak 8 hodin. Přítelkyně, která přihlížela, věděla řešení za hodinu, ale hráči si to asi chtěli užít a hráli nakonec od tři čtvrtě na jedenáct až do dvou, pokud se nepletu, kdy jsem pro jistotu tvrdě zaspoileroval, aby hru dokončili včas a já mohl vyrazit domů. Každopádně bych vyzvedl úsilí hráčky Artemis a mě neznámého hráče (hráli Engela vzdělance, resp soudce), kteří družinku vedli a kteří táhli i víceméně nevýrazné hráče mladšího věku. Zase dva výteční hráči táhli hráče nevýrazné. Mně se hra moc líbila, byl jsem spokojený a oni, doufám, taky.
Lucka, já a Sosi jsme nakonec vyrazili přes ČEZ arénu a oběd na nádraží. Tam jsme narazili na skupinu složenou s Aji, Romika, Jersona, Alnaga, Siriena, Sathel a dvou dalších maníků z Plzně. Chtěli jsme dát nějak dohromady skupinovku, ale jelikož se nikdo neměl k tomu, snad kromě Romika, situaci řešit – nabízel jsem, aby dva lidi si koupili jízdenku s námi – jsme nakonec koupili jízdenku svojí. Vůbec jednání některých jedinců jsem nějak nepochopil, bylo to, řekněme, zvláštní. Korunu tomu dodalo, když jsme čekali už na nástupišti a ona skupina přišla po nás a dělala, že nás nevidí. Trochu trapné a divné.
Domů jsem totálně vyplivlej a propocenej dorazil v 18 00.
< Dalcorovy imprese >
Alnagovy imprese
Víte-li o dalších reportech nebo o nějakých fotkách z GC, napište do diskuse...
Napsal Alnag 16.07.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12500691413879 secREMOTE_IP: 44.222.87.38