[Bulvár!] Kočka způsobuje smrt!

Obsah článku:

Rozhovor s odborníkem

Ke kočkám se vždy vázalo mnoho pověr a legend, za středověku byly spojovány s čarodějnictvím a mnozí lidé se dodnes domnívají, že kočky mají zvláštní schopnosti předvídání, libují si v geopatogenních zónách a jsou citlivé k paranormálním jevům. Není na těchto zkazkách něco pravdy? Nezpůsobuje moderní vědecká a technikou nabytá doba, že jsme přestali vidět něco, co bylo dřívějším generacím očividné?

Zeptali jsme se na tyto otázky uznávaného výzkumníka v oblasti paranormálních jevů a jejich zkoumání, absolventa antropologie doktora Krečmy.

Pane doktore, jste uznávaným expertem v oboru. Můžete našim čtenářům říci, zda se při zkoumání paranormálních jevů setkáváte i s kočkami?
S pověrami o kočkách a jejich citlivosti na nadpřirozeno se setkávám po celou svou kariéru. Nemohu popřít, že se jakoby samy od sebe mnohdy ukázaly v přítomnosti jiných jevů, ke kterým jsem byl přizván. Ačkoliv se mi nikdy nepodařilo je přímo "chytit při činu", tak jsem za dob svého působení několikrát narazil na různé nepřímé náznaky toho, že jsou kočky minimálně velmi senzitivní na neobvyklé podněty.
Například?
Například se až podezřele často vyskytovaly na místech, o kterých se říkalo, že jsou geopatogenní. Na místech, která jsem pomocí moderní techniky jako geopatogenní označil, se vyskytovaly s takřka železnou jistotou. Lidé, kteří se dle svého vyjádření někdy setkali s duchy nebo poltergaisty, několikrát zmínili, že na jejich přítomnost kočky reagují jako první, dokonce se dívají jejich směrem ještě před tím, než se tyto entity začnou projevovat. Také stojí za zmínku, že se velice často vyskytují v přítomnosti umírajících lidí a jsou zde náznaky toho, že dokáží předvídat okamžik jejich smrti.
Myslíte, že by kočka mohla sama být příčinou záhadných lidských úmrtí?
To je velice odvážné tvrzení. Nejprve se musím zeptat, co myslíte tím "ona sama". Pokud máte na mysli to že by chodila okolo a zabíjela lidi, tak to se mi zdá přehnané. Pokud ale máte na mysli například možnost toho, že s sebou kočka přenáší nějaký druh negativní energie, vůči němuž je sama imunní, ale který ovlivňuje její okolí, tak to by snad možné bylo. Stejně tak bych se nebránil možnosti, že je na kočku vázán duch zemřelého, který je buď sám veden nenávistí, nebo se snaží na něco upozornit a úmrtí jsou jen nechtěným projevem jeho snahy

< Interview >
Kočka způsobuje smrt!
Napsal sirien 20.12.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 28 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13645005226135 secREMOTE_IP: 3.81.144.39