Jak vytvořit charakter postavy

Obsah článku:

POZNÁMKA O ALTERNATIVNÍ MOŽNOSTI TVORBY - SYSTÉM FATE

Systém FATE nabízí jednu zajímavou alternativu tvorby. Začnete tím, že si svou postavu představíte jako desetileté (pětileté, osmileté, podle dohody) dítě a přiřadíte mu vlastnosti a dovednosti, které se do té doby naučilo.
A pak pokračujete po tzv. etapách, které mají dobu opět podle dohody, může to být deset let, nebo třeba jen rok. A vždy uvedete, co vaše postava v této době dělala, čemu novému se naučila, jak se změnila, jaké povahové rysy získala/ztratila.
Tento způsob tvorby se hodí hlavně pro skill systémy, kde na počátku tvoříte postavu za určité body tvorby. Např. si řeknete, že budete mít na začátku 100 BT a každou etapu jich přiřadíte 5-15. V class&level systémech je to trochu obtížnější. Začínáte-li na vyšším levelu, pak by se dalo říct, že jedna etapa = jeden level, ale pokud začínáte na prvním levelu, můžete trochu narazit, ale mělo by to jít s jistými obměnami také.
< Dodatek - tvorba postavy ve FATE >
dokončení charakteru
Napsal sirien 09.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 45 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12629103660583 secREMOTE_IP: 3.137.174.216