Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
5.4.2017 22:11 - Asar
Pre Tarella: Hrame buducu stredu (12.4.)

Pre vsetkych: Myslim, ze toto bol boj s najvacsim poctom ucastnikov v celej kampani :D uz to nebude take zle :D Babaj, mimochodom, mozno body do diplomacie? :D
5.4.2017 22:28 - Babaj
ja ne diplomat ..... :-))
6.4.2017 12:24 - wlkeR
Nonic.

Každopádně mám pořád na mysli to, že Naire je pro družinu dost potížista, takže i když ho mám rád, pokud byste raději měli po boku charismatického healera (takový anti-Naire, vážně), klidně přehodím.
6.4.2017 13:40 - Babaj
tady nejde o potizistu :-)) potizista je fine.. spis jde o to ze my jsme tam potizisti vsichni a zadny zehlitel .-)))
6.4.2017 15:45 - Asar
wlkeR, vobec sa s tym netrap, ja to tiez obcas vyhrocujem :D Len mi uz pomaly dochadzaju oficialne NPC ktora vas vedia nasmerovat :D
6.4.2017 16:14 - wlkeR
Ne, spíš mi jde o to, že jak je Naire takovej, jakej je, někomu to prostě může nesednout až vadit. Sakra, mně samotnýmu by to vadilo, kdyby někdo jinej hrál někoho takovýho. Proto se ptám.
6.4.2017 21:59 - wlkeR
Jo a ve středu 19. nehraju, páč budu zrovna projíždět přes Francii/Holandsko/Německo/bůhvíco.
9.4.2017 07:50 - Kosťa
Hmm platí ještě pořád ta nabídka na zapojení se do hry? Docela mě to zaujalo tak sem se chtěl zeptat co stojí ta licence jak pravidelně hrajete šlo by se na vás podívat a jestli je problém když mám čas jen občas respektive nemám pravidelný týdenní pracovní rozvrh. Jinak pokud už někoho máte tak ho berte já se ptám vyloženě předběžně
10.4.2017 19:38 - Asar
Ludkovia, kvoli rychle bliziacemu sa deadlinu pre dizertacku tuto stredu nemozem. Buducu stredu ak Sharka a Raker mozu, tak dame bez wlkeRa (s tebou Babaj ratam vzdy :))

Kosta: Licencia stoji bud 4$/mesacne alebo 40$ jednorazovo. Hrame pravidelne nepravidelne. Tzn pravidlom je kazda druha streda ale ked je cas tak zahrame aj viac tyzdnov po sebe, resp. naopak vyskytne sa aj mesiac ked zahrame len raz. Zatial sa nik iny neozval. Podivat sa na nas mozes ale ak nemas licenciu tak len cez skype nas mozes pocuvat.
10.4.2017 20:32 - Babaj
takze nemusim rikat, ze ve stredu muzu?.-))))

Kosto jen prijd .-) jen s tou licenci.. pocitej s tim ze kdyz se do toho das tak to u 40 nekonci :-)) Lognes ses za nami a hrat muzes.ale urcite budes chtit vyhledove koupit prirucky a podobne veci a ty zase stoji dalsi dolace... :-)) to te nechci strasit, ale filip by ti mohl vykladat.-)))
10.4.2017 20:56 - ShadoWWW
A propos: nemám autorství tohoto vlákna převést na někoho z vás, abyste si mohli upravovat záhlaví? Případně na koho?
10.4.2017 21:32 - Babaj
Asi Asar by ted byl ten nejvhodnejsi .-))) A ty se vratis kdy?:-)))))))
11.4.2017 10:18 - Asar
JJ na mna to prosim preved. Vyzera to tak, ze som nadobro zatvrdol ako DM :D
11.4.2017 11:49 - ShadoWWW
Hotovo. ;-)
11.4.2017 13:02 - Asar
Vdaka, teraz si len spomenut na vsetky session aby som upravil dennik :D
12.4.2017 18:20 - Raker99svk
A ja som sa tak tešil že konečne môžem :( no nič budem sa tešiť na ďalší termín :) No ono mne to príde tak že ak to človek žerie a rozumie tomu celému princípu hrania a je tým nadchnutý a nebodaj natoľko kreatívny a zapálený pre danú vec že vie odohrať ako GM tak tie ceny 20e - 40e nie sú zasa až tak veľa ak si to človek rozráta na mesiace hrania. Množstvo modulov je obmedzené a keď sem tam niečo vydajú tak to až tak nebolí. Jasné že nie kupovať všetko na jednu šupu - veľa veľa euroooooo :(
13.4.2017 23:03 - ShadoWWW
Babaj píše:
A ty se vratis kdy?:-)))))))

Rád bych. Ale bohužel teď, když mám malé děti, si nemohu dovolit víc jak jedno hraní týdně. Takže musím volit mezi brněnským otevřeným hraním (OG) a FG. Vybral jsem si OG, protože to láká spoustu nových lidí a byl bych nerad, aby toto brněnské specifikum zaniklo.

RPG fóra jsou sice pěkná, ale jejich největším reálným přínosem jsou články, herní doplňky a překlady. Diskuze jsou dobré, když si chce hráč něco ujasnit (neboli něco jako DrD Moudrá sova nebo DnD Mudrcovy rady nebo Fate "Ptejte se guru Siriena" ;)). Ale diskuze se často zvrhnou v sáhodlouhé hádky.

Otevřená hraní lidem dávají možnost poznat, že RPGčka nejsou ta složitá věda, jak se může zdát z internetových fór, ale naopak velmi jednoduchá hra, v podstatě moderovaný storytelling, která je během hraní u stolu jednodušší než kdejaká moderní deskovka.

A ještě jednu výhodu má to brněnské otevřené hraní. Přestože se hraje podle stejných pravidel, tak každý PJ má odlišný styl vedení hry, v každé skupině se sejde trochu jiná skvadra lidí a výsledný dojem z hraní může být z každé skupiny jiný. A to mi přijde super, hlavně v kontrastu se současnými horečnými diskuzemi tady na Kostce, že se skutečně dá hrát podle jedněch pravidel dost odlišně, podle toho, jak si to kdo udělá a jak mu to vyhovuje, a taky dle konkrétního tažení. Každé velké vydané DnD 5E dobrodružství má jiný styl. To je ta zpráva, kterou ten OG taky šíří: nelíbí se vám něco na vašem hraní? Zkuste odlišný styl tažení (průzkum jeskyně, městské pletichaření, hororový Ravenloft, steampunkový Eberron, snový Planescape, magický Forgotten Realms aj.), nebo se zkuste domluvit na jiném stylu hry ve skupině, nebo zkuste jiného PJ nebo jinou skupinu spoluhráčů. Jak je vidět z vedlejší diskuze, už DrD se dalo hrát různými styly, DnD 5e je ještě víc dělané na hraní různými styly (viz různé skupiny na Twitchi, respektive YouTube). A pak jsou tu samozřejmě i různé herní systémy. Pro mě osobně je ale herní systém jen rozhraní a to důležitější je to ostatní (spoluhráči, styl hraní, styl dobrodružství apod.). Nakonec člověk přijde na to, že největší překážkou v hraní RPG je nakonec nedostatek spoluhráčů. A jak toto zlepšit? Jsme opět i toho. Překlady, aby si mohli zahrát i neangličtináři, otevřená hraní a podpora hraní po netu (FG, Roll20), aby se hráči mohli snadno nacházet a sdružovat, twitch a youtube kanály, aby se pokročilí hráči mohli inspirovat a nováčci už dopředu získat představu, jak se hraje, a konečně i ta fóra pro případné dotazy. Ale už dost s RPG teorií. Zas je z toho wall of text, ach jo.
14.4.2017 09:15 - efram
Líp se to Shadowwwe napsat nedá. Tohle by si kostka měla dát do záhlaví. Zejména tu část o stylech a pravidlech.
19.4.2017 15:02 - Asar
Aj by som zabudol - dalsia hra buducu stredu 26.4. Kedze wlkeR uz bude doma, dame to na siedmu?
19.4.2017 18:12 - Babaj
OKI TAKZE ZA TYDEN

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084529161453247 secREMOTE_IP: 18.188.152.162