Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
21.10.2017 14:57 - Kosťa
na tohle není jednoduchá odpověď, baví mě vrhání ohnivých koulí :-)nicméně třeba sorcerer asi jen s dračím původem popř ze SCAG s bouřným warlock asi jen s démonickým paktem na druhou stranu si klidně zkusím i něco jiného celkem fajn by mě přišel nějaký lučištník např hraničár nebo zloděj ale po hraní s bajbajem mě dost zaujal i monk, asi je hlavní podmínkou abych v boji jen nohodil na úkok a šmitec, a taky by záleželo na složení zbytku

Edit: jo eště bych možná šel do druida nebo klerika (spíš druida a na kouzla) (jo vím že sem vypsal skoro všechny povolání ale je toho co dost se mi líbí)
21.10.2017 15:12 - shari
Kosťa píše:
asi je hlavní podmínkou abych v boji jen nohodil na úkok a šmitec

Tak na to je nejlepší Wild magic sorcka v podání eladrina nebo abyssal tieflinga.
Tam hodíš útok a budeš se velmi intenzivně modlit. :D

Hm... popravdě o téhle kombinaci vážně uvažuju. O:)
21.10.2017 16:05 - Kosťa
shari píše:
Hm... popravdě o téhle kombinaci vážně uvažuju. O:)


tak di do toho :-)


Edit: jo když už Šárka nakousla ty jiný rasy a dodatky z neofik příruček, jak se k tomu stavíte?
21.10.2017 16:34 - wlkeR
Jen koukam že healera zase nikdo nechce :(
21.10.2017 19:08 - Babaj
tak ta sorcka co nakousla shari je ale fukcni az na vyssim levelu:-))) tedy aspon 5 a vyse .-)))
21.10.2017 19:09 - Babaj
v pohode jinak si dejte co potrebujete a ja doladim to co ude chybet .-)) si vzdycky neco vymyslim :-))))
21.10.2017 19:09 - Babaj
ale neporcujte medveda kdyz strath je jeste v kalhotach .-))
21.10.2017 19:10 - Merlin
Babaj píše:
si vzdycky neco vymyslim :-))))


má recht..vymýšlí si furt
22.10.2017 01:42 - Henwedd
Asar píše:
Henwedd ty si ako na tom?

Ze zmíněných jsem nehrál žádnou vyjma CoS tady s vámi. Taky důvod proč se nevyjadřuju, protože by to bylo jen "éééhm, nó... já nevím..."

A co se postavy týče, postavu bych asi udělal novou. Klidně i stejnou klasu, jenom Ježek má pár vad které mně zpětně trošku vadí. Jinak řečeno obdobně jako babaj se budu rozhodovat nejspíš podle toho co si vymyslí ostatní. Už jenom proto aby to nedopadlo jak teď kdy je téměř celá parta nablízko a s trochou smůly se budeme nazvájem přetlačovat.

wlkeR píše:
Jen koukam že healera zase nikdo nechce :(

Všechno je jen otázka domluvy. ;)
22.10.2017 06:54 - Kosťa
zdá se mi to nebo je to tady hodně o tom" je mě celkem jedno co budu hrát když ta postava bude mezi ostatníma dělat tu svou práci dobře a bude aspoň trochu odlišná od ostatních" ?
22.10.2017 08:45 - wlkeR
U mě úplně ne, já jsem notorický melee/support. S věcma na dálku se sice dá hezky vyhrát, ale nějak to není ono. Takže bych ještě moh mít dragon sorcku nebo blade warlocka, ale wizarda si asi nezahraju nikdy.

PS Revel vůbec není bojově založenej a když už bojuje, tak s mečem v invisu nebo aurou vzteklých koček. Takže taky melee :D
22.10.2017 10:23 - Babaj
kosto to neni uplne pravda... nenech se tim zavest... ja se umim bavit jaoukoliv postavou... proto nemam , ze bych ted chtel hrat tohle a nebo ono.... myslim ze podle toho co pise Jezek, tak jsme na tom podobne... proste z vyberu vypadne neco co by nasi grupe chybelo a ver mi, ze dobre fungujici skupina vyraze snizi sanci TPK, nebo dejove zakysy (treba to ze nam chybelo neco charizmatickeho a chytreho ve skupine tady a Ashar musel primhourovat oko )... a na to se upnu a vymyslim v ni nejakou myslenku nejakou dusi.. vetsinou na to ani nepotrebuju nejaky rozsireni... a v petkach je ta vyhoda , ze jednu clasu muzes hrat minimalmne na deset zpusobu a nektere i vice treba clerik....
mne spis vetsinou mrzi ze mi postavy konci a ani nedokonci zakladni vzdelan ..... 10 level :-))) vzdy snim o velkych levelech kde konecne do sebe spousta veci zapadne :-)) proto jsem zastance nechavani postavy(ma taky z hotovou minulost a navaznosti), ale neni to nutne.. jak se rika nova hra , nova nadeje .-))))
22.10.2017 11:38 - Henwedd
Kosťa píše:
"je mě celkem jedno co budu hrát"

Věčně jsem hrával rangery s lukem případně roguny, teď zkouším změnu - klasu kterou bych si jinak normálně nezvolil, kterou jsem neznal - a taky mi to vyhovuje. Nemám problém v tom zkoušet a kdybych si vybral něco co by mi později extra vadilo, domluvil bych se s Asarem na alternativách.
Henwedd píše:
...Ježek má pár vad které mně zpětně trošku vadí...

trochu - jsou to věci které bych udělal jinak kdybych měl teď sednout a udělat novou postavu ale není to nic co by ve mě vzbuzovalo pocit že moje postava stojí za prd

--bottomline--
Mezi povoláním a mentalitou postavy není daná pevná linka a díky tomu se dá ledacos přizpůsobit. Co vím že by mi nešlo je alignment evil, nebo spíš bych se musel snažit a dávat si na něj pozor; a mít za postavu low_int hlupáčka. Takhle jsem původně měl zamyšleného Ježka, ale zase jsem podvědomě zklouzl do "normální" inteligence.

--TLDR--
Nemusíš mít starost že si budu vybírat něco 'jen a pouze' protože to zrovna v partě chybí. Spíš se zamyslím nad tím co by mohla skupina postrádat a zkusím si pro to vymyslet něco co bude vyhovovat oběma stranám.
22.10.2017 12:14 - shari
Babaj píše:
tak ta sorcka co nakousla shari je ale fukcni az na vyssim levelu:-))) tedy aspon 5 a vyse .-)))

Já měla za to, že budeme pokračovat na stejném levelu, jako skončíme CoS - kdyby si někdo chtěl nechat postavu, tak ať pak všechno nezabíjí sám, zatímco se zbytek prvolevelových postav bude schovávat a čekat na expy... Ale pokud se mýlím, tak s prvním levelem problém nemám.

Každopádně vám to ulehčím: pokud se nám někdy povede dokončit CoS, tak bych vyzkoušela kombinaci eladrin-rogue.
23.10.2017 13:08 - Asar
shari píše:
Já měla za to, že budeme pokračovat na stejném levelu, jako skončíme CoS


Vec je taka ze Princovia su lvl 3 ako bol CoS. Gianti su lvl 5. Mozem spravit tak ze kazdy encounter pridam nepriatelov ak chcete pokracovat s levelmi po CoS, ale nemozem zarucit ze to bude vyvazene :D
25.10.2017 16:25 - Henwedd
Já bych se myšlence pokračovat v levelu nebránil. Postavy byly trochu rozvinutější což bych viděl jako pozitivum pro postavy které by pokračovaly - už za sebou něco měly; i při vytvoření nové kde by to mohlo dát víc možností i pro jejich příběh a flavour text.
Taktéž bych se tak moc nebál toho že to nemusí být vyvážené, zase by to sloužilo k zamyšlení jestli na následující interakci/boj vůbec máme, donutilo nás to se třeba líp předpřipravit. A taktéž uprostřed boje jestli není lepší vzít nohy na ramena.
30.10.2017 16:49 - Henwedd
Tuhle středu nakonec s největší pravděpodobností nebudu moct. Možná to stihnu na pozdější čas, někdy mezi 8-9, ale nemůžu zaručit ani to.
1.11.2017 06:51 - Babaj
nastesti nas ceka asi cesta do Valaky... diresit pripravy na velky ples upiru :-))) takze snad to stihnes v pohode .-)
1.11.2017 15:49 - efram
kde je možné se připojit - stačí k poslechu
1.11.2017 22:12 - shari
Hm... takže prvnímu krejčímu Varis nakecal, že šaty jsou pro nevěstu syna buržomasterky. Ta druhá krejčí si zas hned nějak domyslela, že nevěsta je dcera buržomasterky. Nejsem si jistá, jestli tam to město bude ještě stát, až pojedeme kolem. :D


efram: eeeh... já ti nevim, jestli je co poslouchat. I když... teda... z Varisovy one-man-show jsem dneska skoro brečela smíchy.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.091867923736572 secREMOTE_IP: 3.139.238.76