Volná diskuze

lan
18.11.2020 13:53
Healer 5e+xanathar
Ahoj, jako zacatecnik bych chtel hrat co nejlepsiho healera, predevsim takoveho, ktery co nejlepe healuje behem souboju. Dmg k te postavne ani nehledam, spis buffy/debuffy apod.
Tak jestli mate nejake tipy o jakou postavu by melo jit..?
Autorská citace #1
18.11.2020 14:29 - Log 1=0
Klerik života. Tohle je přesně jeho role.
Autorská citace #2
18.11.2020 16:25 - Necromancer
Jak říkal Log, Kleri-doména život. A pokud jedeš i s Volovým průvodce netvory(což by bylo pochopitelné, zvlášť když používáte Xanatharova průvodce vším), kde jsou i alternativní rasy, tak si k tomu vem Ásimara(rasu), ten má pak ještě léčení jako vrozenou vlastnost.
Autorská citace #3
18.11.2020 16:48 - sirien
Necromancer: hodně skupin použvá omezení na pouze jednu rozšiřující příručku (což je i ofiko politika z těch Wizardama podporovanejch herních setkání). Plus Aasimar rozhodně neni standardní rasa která by se vyskytovala ve většině světů.
Autorská citace #4
18.11.2020 21:18 - Lurker
Za vypíchnutí stojí, že v 5e nejsou "healeři" jak je člověk možná zvyklej z videoher, jejichž hlavní náplní v souboji je jen stát a léčit paladina.

Léčení v soubojí se většinou moc nevyplatí. Jako, jsou situace, kdy vhodné léčivé kouzlo zachrání družinu před TPK, ale většinou je lepší zkusit zlikvidovat oponenty.
Pokud nepálíš ty nejvyšší sloty co máš, tak většinou nevyléčíš víc, než kolik nepřítel za tah naseká. A Tobě dojdou sloty dřív, než orkovi sekera.

IMO hlaví situace, kdy "healeři" mají v 5e léčit jsou:
*Souboj se zvrtnul a hrozí, že někdo umře. Pak může dávat smysl pálit vysoký sloty na na léčivý kouzla.
Moje oblíbené kouzle pro tyhle situace je Word of Healing, prvoúrovňový kouzlo, který sice léčí málo, ale stojí jen bonusovou akci (tzn. navíc pak můžeš ještě někoho praštit palcátem). To je super hlavně v situacích, kdy člen družiny leží na 0 HP a ty ho chceš "resuscitovat".
*Přiležitostně mezi soubojema, když máš ušetřený sloty a ostatním docházej životy a kostky životů.
Autorská citace #5
18.11.2020 23:46 - lan
Voluv pruvodce mame take. Kouknu na toho Asimara a i na Klerika zivota jak rikate.

V boji jsem se chtel prave zamerit jak rikam spis na ty healy/buffy/debaffy a ruzne slow,blind,root resp ruzne vopruz kouzla pro enemaky...proste ne vylozene dmg, nicmene jak se podle Lurkera zda, pro dmg i tak bude prostoru dost. Hlavne mam v planu spise socialni charakter, proto ten souboj pro me neni vylozene prioritni
Autorská citace #6
18.11.2020 23:50 - cyrasil
Autorská citace #7
18.11.2020 23:53 - Jezus
Tak enemy control je dost zásadní věc. Správně položená ohnivá stěna (blokující třeba výhled lučištníkům), může zachránit víc životů než mass cure wounds. Ale to jsme už na vyšších levelech.

Jinak asimar jako battle angel je samozřejmě cool ale imho ta doména života bohatě stačí, takže rasu bych s klidem vybral víc podle hráčských preferencí (třeba takovej "léčivej" pulčík by mohl být docela roztomilý, zejména, kdyby mu kufr s léčivy časem tahal mastif :-) )
Autorská citace #8
19.11.2020 00:04 - Xeth
Silná kombinace je klerik života v kombinaci s druidem (hlavně kvůli Goodberry), případně pouze s featem Magic initiate namísto druida. A pak přidat cokoliv dalšího pro lepší a více léčení(feat Healer, již zmiňovaný aasimar apod.).
Autorská citace #9
19.11.2020 08:35 - strucky
*Fňuk* nikdo nezmíní grave klerika? Větší mozci z Ameriky ho hlásí jako lepšího healera, než life domain. Minimálně Iane mrkni a zvaž. ;)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.073995113372803 secREMOTE_IP: 3.235.199.19