Ahoj všem,
díky za Vaše příspěvky. Jsem moc rád, že jsem rozpoutal alespoň malou diskuzi.
sirien píše:
Tak ze zájmu, jak Ti počet GM pomůže s autorskou tvorbou?
Chystám tištěný doplněk pro PJ, takže rozmýšlím v jakém nákladu.
Jerson píše:
Otázka je, zda myslíš aktivní Vypravěče, nebo všechny, kteří Vypravěče někdy dělali.
zajímají mě aktivní PJové / DM, tj. ti kteří by mohli mít o produkt zájem v této době.
Log 1=0 píše:
Když jsem měl první Fyzikální praktika...
Díky za vtipný příklad. Pointě rozumím, a podobné odpovědi jsem čekal. Každopádně nevím, zda uvedený příklad s odhadem výšky čínského císaře je naprosto srovnatelný s mým. Já totiž nemám ani tu velice hrubou, empirickou představu, kolik aktivních PJ u nás je - čili v mém případě by Tvůj příklad měl znít spíše takto: "Mimozemská civilizace, absolutně neznající velikost lidské rasy, se na dálku spojí s čínskou civilizací a poptá se pár set milionů čínanů, jakou výšku má jejich císař." V tomto případě totiž (pro Tebe jako člověka jasná) informace, že je vysoký někde mezi 1-2m
je pro alieny hodnotná, protože je alespoň trochu nasměřuje, že lidský čínský císař neměří 10 cm, nebo 20m. Samozřejmě že mimozemštani, pokud dokáží takto navázat komunikaci se zemí budou zřejmě oplývat takovými znalostmi, že podle velikosti země, atmosféry atd, dokáží již předem specifikovat přibližnou velikost tvorů na této zemi se nacházející, ale to už nerozebírejme...
Ber to prosím s rezervou :D