Protože dneska spustili
duck.ai, který je celkem (prý) přátelský k osobním údajům a zároveň dává možnost snadno přes jedno rozhraní použít několik různým jazykových modelů, rozhodl jsem se ho trochu potrápit.
Chtěl jsem po něm tabulky k fatu, takové ty munchkinovské, třeba zbraní. Prostě jako základ, se kterým lze dál pracovat. Prvni prompt byl =
Píše:
ahoj, fate rpg, uvazuj alternativni 20-21. stoleti. chci priklady civilnich i magickych utocnich prostredku, ve formatu md tabulky. tabulky at je kopirovatelna.
Dostal jsem tohle:
| Typ prostředku | Název | Popis |
|----------------------|----------------------|-----------------------------------------------------------------------|
| Civilní | Automatická puška | Moderní zbraň s vysokou kadencí, ideální pro vojenské a policejní použití. |
| Civilní | Granátomet | Zbraň schopná vystřelovat granáty na větší vzdálenosti, často používaná v konfliktech. |
| Civilní | Taktická dýmovnice | Zařízení, které vytváří kouřovou clonu pro zakrytí pohybu nebo ústup. |
| Magický | Ohnivý kouzelník | Mág, který dokáže vyvolat plameny a manipulovat s ohněm jako zbraň. |
| Magický | Iluzionistický štít | Magie, která vytváří iluzorní ochranný štít, který zmátne nepřátele. |
| Magický | Bleskový výboj | Kouzlo, které vystřeluje elektrické výboje na nepřátele, způsobující bolest a omráčení. |
| Civilní | Cybernetické drony | Bezpilotní zařízení schopné provádět průzkum nebo útoky na cíle. |
| Magický | Teleportační runa | Magická runa, která umožňuje okamžité přemístění na krátké vzdálenosti. |
| Civilní | Taktické nože | Malé, ale smrtící zbraně pro blízký boj, často používané speciálními jednotkami. |
| Magický | Kletba oslepení | Magie, která dočasně oslepí nepřítele, čímž mu znemožní boj. |
(osobně mě pobavil Ohnivý kouzelník), pokračoval jsem dál a chtěl po něm
Píše:
prohod prvni a druhy sloupec. odstran zive tvory, nech pouze nezive vytvory, alespon 15 prikladu
| Název | Typ prostředku | Popis |
|----------------------|----------------------|-----------------------------------------------------------------------|
| Automatická puška | Civilní | Moderní zbraň s vysokou kadencí, ideální pro vojenské a policejní použití. |
| Granátomet | Civilní | Zbraň schopná vystřelovat granáty na větší vzdálenosti, často používaná v konfliktech. |
| Taktická dýmovnice | Civilní | Zařízení, které vytváří kouřovou clonu pro zakrytí pohybu nebo ústup. |
| Cybernetické drony | Civilní | Bezpilotní zařízení schopné provádět průzkum nebo útoky na cíle. |
| Taktické nože | Civilní | Malé, ale smrtící zbraně pro blízký boj, často používané speciálními jednotkami. |
| Ohnivá koule | Magický | Magické zařízení, které vystřeluje ohnivé projektily na nepřátele. |
| Iluzionistický štít | Magický | Magie, která vytváří iluzorní ochranný štít, který zmátne nepřátele. |
| Bleskový výboj | Magický | Kouzlo, které vystřeluje elektrické výboje na nepřátele, způsobující bolest a omráčení. |
| Teleportační runa | Magický | Magická runa, která umožňuje okamžité přemístění na krátké vzdálenosti. |
| Explozivní zařízení | Civilní | Zařízení, které exploduje při aktivaci, způsobující škody v okolí. |
| Laserový projektor | Civilní | Zařízení, které vystřeluje laserové paprsky, schopné propálit materiály. |
| Magická bomba | Magický | Kouzlo, které exploduje a způsobuje magické poškození v oblasti. |
| Kameny zkázy | Magický | Magické kameny, které při hodu explodují a způsobují destrukci. |
| Dron s výbušninami | Civilní | Dron vybavený výbušninami pro cílené útoky na specifické cíle. |
| Magická síť | Magický | Kouzlo, které vytváří magickou síť, jež zadržuje a paralyzuje nepřátele. |
To už bylo lepší, ale já chtěl ještě víc. Takže jsem ho trápil dál:
Píše:
nahrad popis aspekty a stunty.
Z čehož vylezlo, následující už docela použitelný základ.
| Název | Typ prostředku | Aspekty a stunty |
|----------------------|----------------------|----------------------------------------------------------------------|
| Automatická puška | Civilní | **Rychlá kadence**: Vysoká rychlost střelby. <br> **Přesnost**: Zlepšuje šanci na zásah. |
| Granátomet | Civilní | **Dálkový zásah**: Schopnost zasáhnout cíle na velké vzdálenosti. <br> **Výbuch**: Způsobuje plošné poškození. |
| Taktická dýmovnice | Civilní | **Kouřová clona**: Zakrývá pohyb a ústup. <br> **Zmatek**: Zmatení nepřátel. |
| Cybernetické drony | Civilní | **Průzkumný režim**: Schopnost shromažďovat informace. <br> **Útok z výšky**: Může útočit z bezpečné vzdálenosti. |
| Taktické nože | Civilní | **Rychlost**: Rychlé a tiché útoky. <br> **Smrtící**: Vysoké poškození v blízkém boji. |
| Ohnivá koule | Magický | **Ohnivý zásah**: Způsobuje popáleniny. <br> **Oheň**: Může zapálit okolní objekty. |
| Iluzionistický štít | Magický | **Zmatek**: Zmatení nepřátel, kteří nevidí skutečný cíl. <br> **Ochrana**: Snižuje poškození od útoků. |
| Bleskový výboj | Magický | **Paralýza**: Může dočasně paralyzovat nepřítele. <br> **Rychlost**: Rychlé a nečekané útoky. |
| Teleportační runa | Magický | **Okamžité přemístění**: Umožňuje rychlý únik nebo přesun. <br> **Strategická výhoda**: Mění pozici v boji. |
| Explozivní zařízení | Civilní | **Plošné poškození**: Způsobuje škody v širokém okolí. <br> **Strategická past**: Může být použito k překvapení nepřátel. |
| Laserový projektor | Civilní | **Přesnost**: Vysoká přesnost zásahu. <br> **Pronikavost**: Schopnost propálit i silné materiály. |
| Magická bomba | Magický | **Magické poškození**: Způsobuje specifické magické účinky. <br> **Šíření**: Může ovlivnit více cílů najednou. |
| Kameny zkázy | Magický | **Destrukce**: Vysoké poškození a destrukce okolí. <br> **Zastrašení**: Může vyvolat strach u nepřátel. |
| Dron s výbušninami | Civilní | **Cílený útok**: Schopnost zasáhnout specifické cíle. <br> **Bezpečná vzdálenost**: Umožňuje útok z bezpečné vzdálenosti. |
| Magická síť | Magický | **Paralýza**: Zadržuje a paralyzuje nepřátele. <br> **Omezení pohybu**: Způsobuje, že se nepřátelé nemohou pohybovat. |
Jasně, chce to brát z rezervou a mám to jako základ pro další tvoření, ale ve 3 promptech vygenerovaný základ podobné tabulky mi už přijde poměrně dobře použitelný. To nemluvím o možnosti překladu (ikdyž ta čeština trochu skřípe).
Co mě zajímá jaké a jestli s tímhle použitím AI máte zkušenosti vy?
(ještě jsem ho trápil převodem DnD5e válečnikovo featu do stuntu, jak by převedl WoD Mage do Fate a podobně), bez velkého zkoumáni (to si nechám na víkend) to vypadalo použitelně. Uvidíme jak moc halucinovalo...