Volná diskuze

Log 1=0
29.4.2025 00:44
DnD Zázemí: Podle čeho vybíráte?
Podle čeho vybíráte zázemí pro své DnD postavy? Hledáte hlavně ty nejužitečnější Dovednosti, ke kterým získáte Zdatnosti? Nebo se snažíte co nejlépe vystihnout původ své postavy, a kým bývala či případně je?

Podle čeho vybíráte zázemí

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Podle původu postavykladné body11
Podle získaných Dovednostíkladné body3
Jak kdy, asi oboje nastejnokladné body9
Autorská citace #1
1.5.2025 08:43 - Naoki
Od dob co jsou zazemi ktere davaji featy tak ty maji vzdy prioritu (to same v 2024). Jinak jsem vybiraval aby sedelo do puvodu postavy
Autorská citace #2
1.5.2025 10:47 - sirien
Mě by zajímalo kolik lidí co napsali že jak kdy ve skutečnosti udělají mentální před výběr těch které dávají to co potřebují. Možnost neutrální odpovědi bývá většinou špatná metodologie :)
Autorská citace #3
1.5.2025 11:12 - Log 1=0
Takoví jsou v neutrální odpovědi naprosto správně. Ani pro ně neplatí, že Zázemí je jen švédský stůl dovedností, jak někdo tvrdil.
Autorská citace #4
1.5.2025 14:52 - sirien
Fajn no, přiznávám se i na těch dvacet odpovědí sem zatím velmi překvapen.
Autorská citace #5
2.5.2025 08:44 - Chyba
Tak já se přiznám, dal jsem "Podle původu postavy", ale u jedné z cca dvaceti postav jsem hledal zázemí s hudebním nástrojem (A nebil to nutně Bavič). Zázemí s odborností jsem nepoužil nikdy.
Autorská citace #6
3.5.2025 12:53 - Jerson
Chybí tam možnost Podle původu postavy, ale úplnou náhodou mi vyjdou dovednosti, které potřebuju.
:-)
Autorská citace #7
4.5.2025 11:14 - Necromancer
Já nevím, mě většinou přijde, že zázemí, které odpovídá původu postavy má právě ty dovednosti, které se mi hodí. A ty co postrádám si vyberu z povolání.

Also, když tvořím postavu a vím, že chci schopnost specifického zázemí, tak ho při tvorbě postavy zohledním v jejím backstory...

Tzn. hraju-li hraničáře, ale chci-li zázemí šlechtice, tak si vymyslím, proč se moje postava vydala mimo comfort zámku do lesa. Konečně, dává to určitý role-play potenciál navíc.
Autorská citace #8
4.5.2025 11:17 - sirien
A hlasoval jsi "podle původu postavy", předpokládám?
Autorská citace #9
4.5.2025 13:22 - Log 1=0
Siriene, myslím, že jsi tentokrát zbytečně sarkastický.

Ale jo, to co popisuje Necromancer je "Podle získaných Dovedností", a doufám že tak i hlasoval. Kdyžtak může hlas změnit.
Autorská citace #10
4.5.2025 15:07 - Necromancer
Ne, dal jsem neutrální možnost.
Protože se neztotožňuji s názorem, že to co popisuju, je nutně pouze jeden konec hole - ať už jakýkoliv.

Also, Siriene, asi jsi nepochopil pointu mého příspěvku. Já jsem se nesnažil o apologii jednoho směru, já jsem řekl, že naopak tenhle konflikt právě příliš nevnímám. Ve většině(!) případů jsou obě cesty vlastně ve shodě. Vyberu zázemí, které se k postavě hodí a dovednosti z něj mi funkčně sedí. Uvědomuji si tvoji všeobecnou nedůvěru v designéry, ale dovolím si tvrdit, že právě takto to bylo zamýšleno.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.081920146942139 secREMOTE_IP: 18.97.9.169