Volná diskuze

LokiB
30.6.2025 10:31
Provoz dolu ve středověkém či fantasy settingu
Protože mě dost tlačily termíny v práci a bylo toho celkově nějak moc, tak jsem pochopitelně prokrastinoval a v rámci toho jsem si připravil malý subsystémek (jako je to pro Savage Worlds, ale v principu se dá použít i jinde) pro Založení a provoz dolu.

Ve hře se hráči se zrovna dostali s postavami do situace, kdy v Kutných Horách vyčistili a očistili delší dobu opuštěný a různým nadpřirozenem zaplevelený důl ... a protože je to stálo dost úsilí a nějaké oběti, přišlo mi fér a zajímavé je odměnit možností "celkem dost z toho mít".
Pro naprostou většinu zde to bude jen nudné účetnictví :)

Jako dalo se to řešit nějakým fixním příjmem a dobrý dobrý, ale zlozvyk je zlozvyk a jako už mám takhle subsystémky pro odehrávání různých typů turnajů, pro "šachovou partii", pro identifikaci a ovládnutí magických předmětů, tak mi to nedalo a i tady jsem to sepsal do podoby, kde se provoz dolu "hraje". Až to nebude hráče bavit, zahodit to můžu vždycky.

Tak když už to je, a kdyby to třeba někoho někdy k něčemu inspirovalo nebo to využil, tak to sem dávám. Za případné věcné komentáře se nestyďte :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.041532039642334 secREMOTE_IP: 18.97.9.171