Že ste ten Dark znovu zmínili tak mi to nedalo a zkouknul sem s01.
Ježiš to je ... tak strašně špatný.
Zaprvé, kurva tam neni jedinej hereckej projev. Všichni se tvářej stejně, všichni všude prkeně stojej (nebo seděj) stejně, všichni mluvěj pořád tim samym monotónnim hlasem (80% všichni furt dramaticky šeptaj, 20% hystericky řvou), řeč těla je neexistující. Interakce působěj přirozeně asi jak strnulý loutkový divadlo. Milenecká hádka, rozhovor přátel, výslech podezřelýho - všechno totéž. Co výjimečně neni takhle identický je totálně nepřirozeně přehrávaný a křečovitý. Jakože viděl sem špatný ochotnický divadla s lepšíma hereckejma projevama. Doslova si nevybavuju jedinej seriál nebo film, kde by to bylo horší, a to bez přehánění včetně béčkový/céčkový produkce a neni tam jediná pozitivní výjimka.
V kombinaci s faktem že tam je asi tak miliarda postav ve třech různejch časech, ale žádná jedna z nich neni nijak ničim charakteristická, specifická nebo výrazná a všichni maj stejný vztahy (něčí rodič co s někym spí a tváří se že má nějaký tajemství co v minulosti/budoucnosti něco odhaluje, všichni maj život v hajzlu, protože někoho podváděj/někdo je podvádí...), se v tom totálně nedá orientovat. Ne protože by to bylo tak složitý, ale protože to je prostě tak bezvýrazně zmatečný. (ok, uznám Jersonovi že casting/vizáž postav v různých časech je jako jedna z mála věcí udělaná vcelku dobře - ale když castujete místo herců figuríny tak to tak těžký neni, vyroběj vám je na zakázku.)
Bordeloidní zmatečnost je dál podtržená totálně monotónnim vizuálem - tři časy, žádnej barevnej filtr nebo soundtrack ani jinej filmařskej trik co by je intuitivně instantně odlišil, všechno je šedý, všude je pořád tma, všude pořád prší (doslova, pořád, od půlky to působí už totálně parodicky). Voda vystříkaná z hadic při natáčení tohodle seriálu by nejspíš stačila na měsíc pro celou Dubaj.
Když je řeč o soundtracku - KURVA, v půlce dialogů neni hudební podkres, ale překres že doslova neni slyšet co kdo řiká, dramatickej hluk na pozadí se ozývá při každý nedramatický kokotině. A celej ten soundtrack je nejen neskutečně "artově" protivnej, ale ještě navíc nekonzistentní, zato neustále totálně přestřelenej situacím které doprovází.
Asi aby vytvářel iluzi toho, že se tam něco děje - protože se to celý vleče jak rozvařený laciný špagety. Nikdo nic nezjišťuje ani neobjevuje, seriál se odvíjí nekonečnou sérií expozic. A samozřejmě nikdo se nechová chytře nebo logicky, všichni dělaj jen náhodný dramatický rozhodnutí so the rest of the plot can happen.
...a to celý jen kvůli tomu aby z celé té mysticky se tvářící kaše vypadnul naprosto nejtuctovější možnej timeloop paradox, #ohSoDeep, #mindBlown.
A třešnička na dortu je že to končí clifhangerem kterej z celý první série dělá v podstatě prequel/intro zápletky něčeho co má následovat. Kontrast proti všemu předchozímu skoro zakrejvá fakt že to je další tuctový klišé, pointou i vizuálem - samozřejmě jen skoro.
Wasted time, du si říct nějaký AI aby mi dala TLDR shrnutí dalších dvou sérií na max. tři odstavce protože za víc času to už nestojí, řadim do kategorie "věci na ohromení lidí co nikdy nepotkali žánr", silně nedoporučuju a těšim se že mi příští měsíc zpraví náladu s02 Arcane.
Dílčí nesmysly a vady typu nekompetenci policie, navzdory Jersonovu tvrzení ani v rámci vlastního paradigmatu nějak smysluplné pojetí cestování v čase (pudl co si umí otevřít těžký kovový dveře na rotační kliku je můj top fave time traveler btw.), lacině rozházený reference řecký mytologie, fakt že se k sobě všichni systematicky chovaj jak kokoti aby bylo víc drama jak ve špatný telenovele a další asi nemá smysl řešit.
sorry, jestli se to někomu líbilo, ale s tim ne-koncem už moje nahromaděná frustrace fakt potřebovala vyventilovat.
EDIT: ok, po shrnutí od AI... no regrets, všechno co je na tom špatný se zjevně jen dál zhoršuje. /EDIT
Jerson píše:
Němci, takže všechno studení čumáci a nikdo vyloženě sympatický
řekl jihočech