Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
27.7.2020 15:28 - sirien
Jezus: výborná otázka, děkuji.

Týká se to Pepy specificky. Došel jsem k náhlému prozření, že lidi, co sem vtrhnou zvenku, aby tu pokračovali v osobním tažení z jiného webu a zkoušej tu vší silou křečovitě vyvolat flame pro uspokojení svých vlastních komplexů, Kostce vůbec nic nepřináší a já na ně vlastně vůbec nemám náladu. Pokud nastanou "hnusné efekty", vyvolají obratem admin varování a případný permaban.

Místních uživatelů se věc nijak netýká a ano, pro řešení nahoty v produktech je Kontroverze asi ideální téma (mé blogy lze řešit v blogu o mých blozích - jen teda nemám dojem, že k tomu je ještě moc co dodat). Pokud by se Pepa u tématu náhodou znovu zjevil, ideální bude ho prostě ignorovat (zachrání to plynulost diskuse poté, co ho případně zase smažu). Aby bylo jasno, aplikuju tu naprosto standardní meritokracii - pokud se tu někdo chce s někym ostřejc hádat nebo trochu trollovat, tak se musí nejdřív něčim konstruktivně začlenit a něco přinést, byť by to byly jen zajímavé nebo zábavné in-topic posty v diskusích - náhodně příchozí trolly nevidim důvod jakkoliv tolerovat.


Nicméně je pravda, že mi dneska prostě trochu ujely nervy a odpálil sem to dost od boku. Ještě to pudu probrat s ostatníma. Pokud by Pentagram shledal, že mi ujela ruka, tak dám vědět. (Pro Pepu a mé aktuální silové ukončení jeho trolling snahy/tématu se tím ale nic nezmění.)
27.7.2020 15:32 - Šaman
Ach jo, kdyby se to nepřenášelo, tak teď nemusím číst hovna, páč Končinu a Krotitele neodebírám.
27.7.2020 15:33 - Aegnor
Jerson píše:
Ono je dost těžké z těch lidí vytáhnout, s čím přesně mají problém a hlavně co by jim ke zlepšení pomohlo, když jejich hlavní problém je, že se tu vůbec neorientují.

1. Co konkrétně hledali (jakože ideálně na úrovni "tlačítko na založení diskuze")?
2. Kam se dívali jako první?
3. Nějaká další místa, kam se náhodou podívali?

Případně, pokud je to o nejistotě ohledně nějaké funkcionality:
1. Čemu přesně nerozuměli ("jak se publikuje článek?")?
2. Kde by očekávali poznámku o tom, jak to funguje?

Tohle mi přijde jako dostatečně rozumné otázky, aby ti na to dokázal odpovědět kdokoliv kdo "se tu nevyzná" a zároveň je z toho výstup, který je využitelný i dukolmem.
27.7.2020 15:59 - Jerson
Aegnore, mám problém s tím, že i lidé, kteří sem nějaký článek napsali a jsou tedy docela aktivní se mi pak neozývají, protože mají nejspíše jiné priority. Ostatně i mi bližší kamarádi se mi ne vždy ozvou včas.

Lidé, kteří tu něco zkoušeli najít, neuspěli a odešli pak žádnou zpětnou vazbu nedají, protože si detaily nepamatují a nechtějí se sem vracet, zkoušet to znova a pak mi to popisovat. Přínos pro ně je nulový, prostě mi řeknou "sorry, na Kostku už ne", a tím je to pro ně hotové. Takže prostě lepší informace poskytnout nemůžu, i když bych velmi rád (protože sám jsem dost ochotný ledat v cizím výtvoru chyby a podrobně je reportovat, ostatně to o mě asi ví kde kdo).
27.7.2020 16:48 - efram
Podle mě jsi na to neměl reagovat Siriene. Ostatně sám to jiným doporučuješ. U tebe to tedy neplatí? Mohl bych napsat i něco dalšího, ale nepovažuji to za nutné. Tohle nebylo a není dobré řešení.

Jen poznamenám (aby to co píši shora nebylo pochopeno jinak), že teď hodnotím to co jsi udělal. S tím anonymem nejsem zcela v souladu. Myslím si, že ty fotky bys tam fakt mít nemusel, ale v zásadě je to tvoje věc. Nijak mě to neuráží a psal jsem to už dřív, opakovaně.
27.7.2020 18:56 - Návštěvník
Jako nikdy by mě nenapadlo, že takhle jasnou věc budu muset vysvětlovat, ale tak tedy dobře...

Že ty obrázky jsou nevhodné, na to se dá přijít dvěma různými způsoby:

(a) pomocí empatie: Tím, že se vcítíte do osoby/skupiny, která tím může být nějakým způsobem zasažena. Tj. řeknete si: Co by tomu asi řekly holky, které by to viděly? Co by tomu asi řekly děti, které by to viděly? Co by tomu asi řekli rodiče dětí, které by to viděly?

(b) pomocí rácia: Ty nahotinky mají minimální "gain" (přidanou hodnotu), zato mají mnoho mínusů a potenciálních problémů (působí to jako "pěst na oko"; zavírá to mnohé a mnohé dveře a přijde mi, že si sami ani neuvědomujete, jaké...) Takže když si sepíšete všechny plusy a mínusy, tak snad každému racionálnímu člověku musí vyjít, že mínusy převažují, tudíž je lepší ty fotky tam nemít, nežli mít.

Takže by mě opravdu zajímalo, co si o tom myslí další lidé a hlavně tedy taky ostatní moderátoři Kostky.
27.7.2020 19:52 - efram
Návštěvník

hele navstevníku dost lidi se vyjadrilo a nekdo souhlasne a nekdo nesouhlasne, ale vetsina, ne -li vsichni pod svým uctem a neanonymne. Vis co se dela s anonymním dopisem? Zpravidla se ignoruje. Pokud chces dal diskutovat, vystup z anonymity.
27.7.2020 20:01 - York
Návštěvník píše:
Takže by mě opravdu zajímalo, co si o tom myslí další lidé


Už to s tím pruzením přeháníš.
27.7.2020 20:08 - malkav
Návštěvník: I když považuji ty sirienovy nahotinky za nesmyslné, nevhodné a pubertální a sklenka sebekvalitnějšího pití, které při hledání těch obrázků popíjí tomu punc dospělosti z mého pohledu nikdy nevtiskne, tak musím uznat, že už to celkem dost špičatíš ;)
27.7.2020 20:10 - York
sirien píše:
Došel jsem k náhlému prozření, že lidi, co sem vtrhnou zvenku, aby tu pokračovali v osobním tažení z jiného webu a zkoušej tu vší silou křečovitě vyvolat flame pro uspokojení svých vlastních komplexů, Kostce vůbec nic nepřináší a já na ně vlastně vůbec nemám náladu.


Siriene, tohle není tak docela pravda. Jestli se nepletu, sám si Pepu vyzval, aby svůj názor přišel napsat na Kostku. Vytáhnout teď na něj moderátorský pravomoce, když píše naprosto slušně a nikoho neuráží, je pěkná podpásovka. Pokud jsi o tuhle debatu nestál, tak jsi ho k tomu neměl vyzývat.
27.7.2020 20:56 - Dukolm
Blog vs. Článek
Kostka historicky má dvě formy prezentace obsahu
1) články a diskuze, které jsou pod schvalováním a mají nějaký redakční postupy a schvalování.
2) blog byl vždy pískovištěm autora s poměrně volným přístupem. Dokonce základní admin role nemá práva s blogy provádět některé operace.

Moderátory kostka jako takové nemá a je převážně nemoderovaná a moderátorské zásahy z pozice Adminů provádíme jen občas a to jen opravdu vyhrocených situacích nebo osobních útocích. A většinou si vystačíme s PM (Bohužel PM fungují jen pro přihlášené uživatel ne anonymní příchozí).

Návštěvník (Pepa)
To co předvedl v diskuzi o krotitelích beru jako cílenou provokaci s jediným učelem, a to vymoci si na sirienovy zeměnu obrázků u jeho blogů. http://www.d20.cz/diskuze/kultura-diskuze/52185.i837.html#i837 to je tvuj vstupní příspěvek do diskuze, kdy jsi začal v diskuzi, která byla ke Krotitelům a jejich settingu, cíleně řešit jiné nesouvisející téma. Takže si dle mého přišel jen řešit svoji křížovou výpravu, kterou jsi začal na RPG F (https://rpgforum.cz/forum/viewtopic.php?p=587449#p587449).

K tomu co požaduješ. Zatím si jediný člověk, kterému to výslovně vadí a požaduje aby se obrázky změnily, ostatním to nevadí natolik aby chtěly vynucenou změnu nebo je jim to jedno. Takže zde bych řekl, že vzhledem k tomu že se jedná o blog autora, je tedy na sirienovy jestli s tím něco udělá. Zde máš shrnutý rozporuplný názor komunity, kterou tak rád argumentuješ.

Nakonec bych ti rád dal první varování. Pokud znova cíleně provedeš podobnou akci v nesouvisející diskuzi tak by se taky dalo uvažovat o banu. Ono i ta komunita, kterou se tak rád zaštituješ, už ti na tvoje počínání taky vyjádřila svůj názor, viz příspěvky výše.

Sirien
Tomu to taky dneska trochu ujelo ale co jsem to tak četl tak do ohně přilývala benzín většina aktérů. Takže ten jeho zkrat na konci celkem chápu. Zde máme možnost PM komunikace takže sme to vyřešili mezi sebou.

Závěrem
Kostka má aktuálně 5 adminů (kodově označováno jako pentagram), většina z nás chodí do práce a není tu celý den aby tu dohlížela v reálném čase na všechny spory v diskuzích nebo aktivně moderovala. Vize kterou admin team zdědil a ztotožňuje se s ní je že kostka by měla být nemoderovaná jen s nutnými zásahy.

PS: Nightfall bude mít výrazněji odlišený blogy od diskuzí to už je v požadavcích o začátku jeho tvorby.
27.7.2020 21:29 - Návštěvník
Dukolm: Já bych chtěl jenom poznamenat, že ten Sirien mě sem opravdu pozval...

Sirien na RPG Fóru píše:
Pepa: Oh ano, prosím, jdi si na moje blogy a obrázky k nim stěžovat! Přímo na Kostku. Veřejně. Ideálně tamnějším adminům. Nemůžu se dočkat :D


Takže buďte ke mně, prosím, zase trochu féroví, ano?

Nicméně závěrem: Myslím si, že ten obsah je opravdu nevhodný z mnoha různých důvodů (vizte můj příspěvek #2477), nevede k žádné "prosperitě" a naopak zavírá mnoho a mnoho dveří. Mrzí mě, že to nevidíte stejně, nicméně můj podnět máte, takže je to prostě na vás...

Díky za odpověď.
27.7.2020 21:40 - Boldrick
to návštěvník: už jsem se vyjádřil, ale mám-li vyloženě hlasovat, pak jsem pro ty kočičandy. Byla by už jen škoda aby takové fotky zůstali nevyužity. A ještě jednou, až si budou něco takového prohlížet moje děti a ta doba se blíží, tak se jich zeptám co to čtou.
27.7.2020 21:43 - efram
Návštěvník píše:
Dukolm: Já bych chtěl jenom poznamenat, že ten Sirien mě sem opravdu pozval...


Pokud tě sem pozve, ty neporušuje pravidla a pak to smaže, takto prostě není dobrý postup....
28.7.2020 11:17 - pilchowski
Jezuskote, dyt z ty "pozvanky" kape tolik sarkasmu, ze ji vyhodnotit jako skutecnou pozvanku k diskusi mohl jen skutecne komunikacne dost negramotnej clovek.
28.7.2020 12:12 - Jezus
Ale tak zase pr. To není sarkasmus ve smyslu "myslím tím pravý opak". Tohle je jasný machrování stylem: "Beztak tě tam setřou a budeš za vola. Pojď ho ze sebe udělat, budu mít škodolibou radost." Není to teda pozvánka v klasickém slova smyslu, ale je to výzva.

To, že ji Pepa zdvihl, je jedna z mála věcí (nechci vyloženě psát jediná), za což bych mu i připsal nějaké body. Naopak sirien se s následky své velkohubosti nedokázal vyrovnat bez ztráty kytičky (stačilo ho usměrnit do diskuse jeho blogů, kam jej "zval"). Na druhé straně Pepa pár pravidel opravdu porušil - jak psal Dukolm - a obecně styl i obsah... no, každý si může udělat obrázek.
28.7.2020 12:15 - Dukolm
Pozval nepozval ale důležité je chování po příchodu a dodržování aspoň minimálních drobností jako třeba psát do nějak související diskuze ne do první co člověk najde.

Možná ještě upřesním na základě dotazů v PM, že Sirien od ostatních adminu taky vyslechl připomínky jen v PM protože je to uživatel a tradice velí tyhle věci neřešit věřeně. Což u anonymních návštěvníku nejde.
6.8.2020 19:27 - pilchowski
Odstraňte prosím tu hrubici z tohohle :)
7.8.2020 12:13 - PetrH
pilchowski: třeba to dřív byla jen sekce pro objekty skloňované podle rodu ženského....
8.8.2020 00:26 - Colombo
Jde o inkluzivní skloňování. S ostatními adminy jsme se rozhodly, že Kostka, a tradiční fantasy obecné, příliš podporují tradiční patriarchální gender role a tak některé členky naší komunity se můžou cítit odstrčené. Proto se nyní snažíme zavést inkluzivní skloňování s ženským rodem jako default tam, kde se označuje vícero osob s nejasným genderem.

Více zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Inkluzivní_skloňování

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.093786001205444 secREMOTE_IP: 3.230.1.23