Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
7.10.2015 06:20 - Vojtěch
:D
7.10.2015 07:25 - Aegnor
Děkuju Siriene za zpříjemnění dnešního rána:-)
7.10.2015 09:05 - fundy
7.10.2015 10:38 - Gurney
sirien píše:
Až ztratíte svoje heslo, budete to vy kdo bude muset vymyslet, jak nás důvěryhodně přesvědčit, že se to skutečně stalo, protože vám nebude fungovat automatická obnova a my nebudeme mít důvod věřit tomu, že náhodný anonym co to sem napsal jste skutečně vy. (Ano, někteří z vás mají naše telefonní čísla, IM kontakty atp., tak by to přežili, vy ostatní byste se museli modlit že uvěříme IP cross-checku nebo si sehnat nějakého důvěryhodného svědka. Podle šesti stupňů odloučení by to nemělo být nemožné, takže to je jen a jen na vás.)

...případně nás můžete o své upřímnosti přesvědčit drobnými dárky jako jsou kostky (sady navzájem ladících kostek jsou ještě upřímnější), žetonky a jiné herní propriety :D

Jinak co si budem namlouvat, svěřovat data Dukolmovi je pořád bezpečnější než třeba hrát Shadowrun po Google Hangouts (klíčová slova "Seattle" "airport" "attack") ...
7.10.2015 15:12 - sirien
Já nevim, přijde mi to celé jako demence, z toho co koukám bysme tu nejspíš měli mít nějakej podělanej pop-up, kterej sme tu nikdy neměli a ani mít nechceme, protože pop-upy všechny jen jebou. Slušnějc se k té idiocii vyjádřit nezvládám.

Alnag kdysi definoval, že funkcionality Kostky musí mít populistickou logiku a já si jsem jistý, že nějaký otravný pop-up tu touží mít asi tak stejné množství lidí, jako reklamní bannery.

Cookies si navíc můžete sami zakázat nebo omezit v prohlížeči a určitě na to je i spousta nějakejch addonů s rozšířenými možnostmi nebo tak něco, takže to je jen další zákon chránící pitomce před jejich vlastní demencí a já tvrdím, že takové zákony společnosti škodí, protože brání přirozenému procesu učení a ve vážnějších případech blokují lidskou evoluci.
7.10.2015 15:16 - ShadoWWW
Staré dobré přísloví říká: Dej blbci razítko a vymyslí formulář. (Případně: Dej blbci funkci a vymyslí lejstro.) EU je plná razítek.
7.10.2015 15:39 - Aegnor
ShadoWWW: A blbců, nezapomínej na blbce:-) bez nich by razítko nikomu neublížilo:-)
7.10.2015 16:15 - sirien
Ok, našel sem si chvíli a připsal sem do našeho formálního úvodu pasáž Odpovědnost, soukromí a právní záležitosti

Naleznete na konci první stránky About, FAQ a pravidel.

(čistě pro forma: při té příležitosti jsem lehce upravil i zbytek článku. Nic věcného se nezměnilo, zahladil sem pár překlepů a chybných interpunkcí a některé pasáže jsem rozdělil do trochu přehlednějšího odstavcování - obvykle jsem jen přidal mezeru za konec odstavce)


ShadoWWW: njn. Nějekej Bruselskej kokot mi dluží minimálně hodinu života.
11.10.2015 11:51 - Gurney
Vojtěch píše:
We srsly need report spam function :(

Jestli potřebujeme další tlačítko je otázka, já mám za to, že ve chvíli kdy ten spam likvidujeme do druhého dne (když nám to zrovna trvá extrémně dlouho) to není úplně nutné (navíc se přiznám, že k jakémukoli druhu bonzovacích tlačítek mám jistý iracionální odpor). Prozatím hodit link do téhle diskuze může každý.
11.10.2015 15:30 -
icanael.com ma vyprsanu domenu, to projekt umrel?
11.10.2015 16:01 - sirien
Víme my? :)

Icanael je Pipuxův projekt a stejně jako kdysi Alek s IceFire, i Pipux dospěl k závěru, že jeho projekt přerostl rozsah Kostky a potřebuje více životního prostoru a tak stejně jako Alek od nás s přáními mnoha úspěchů odešel aby dospěl a postavil se Internetu čelem sám za sebe, s čímž se naše cesty rozešly - o jeho dalším vývoji už nic moc nevíme, jen jsme mu v nejhornější liště nechali přátelský odkaz...
11.10.2015 18:34 -
ja len ze tri z 11 odkazov hore su mrtve.

--------

Píše:
v minulosti jsem uvažoval, že bych navhrl šifrování PM pro Nightfall

bullshit.

ak to bude symetricke sifrovanie, musite si vymienat dohodnute dodatocne heslo
ak to bude asymetricke sifrovanie, emulujete pgp a pouzivatelia nebudu kvoli takemuto smiesnemu foru riesit spravu certifikatov.

a v kritickej chvili to niekto hackne odboku ^_^.
12.10.2015 21:00 - ...
Alef0 ja myslim, ze ho precenujes. Sirien temer jiste netusi, co je to symetricke nebo asymetricke sifrovani, nebo to, ze architektura d20 znemoznuje sifrovani, co neni potemkyada.

...

Sifrovani je dost komplexni vec. Jsou dva typy lidi, co delaji krypto - ti co jsou neskutecne dobri a i tak to po nich nekdo kontroluje, a ti co jsou tak neschopni nebo prehnane sebevedomi, ze ani nevi, jaka blbost je sam delat krypto, pac na to malokdo ma. Je to neco, v ramci ceho je az prilis snadne se strelit do nohy a tak.

Podobne jako parsovani. To je taky vec, kterou by clovek nemel delat rucne, pac to nejvic zvore. To je proste industry best practice, a pokud nekdo rika "mam na to delat parser sam" nebo "mam na to delat krypto sam" a nema za sebou roky commitu do open source softwaru nebo hromadu vedeckych clanku, tak je mimo.

Soude z tech bezpecnostnich chyb, ktere tu mate, je jasne, ze v tymu neni nikdo kdo by 1) mel na sifrovani schopnosti 2) mel realisticky pohled na sve schopnosti.
12.10.2015 21:02 - ...
I kdyz uznavam, ty jsi rikal "navrhnu aby ho tam nekdo pridal", ne "navrhnu aby ho nekdo vymyslel".
12.10.2015 22:31 - York
Nestandardní, na koleně vyrobená bezpečnostní opatření bývají často překvapivě účinná, přestože jsou fakticky vzato děravá. A to právě proto, že jsou nestandardní. Ovzlášť velkou šanci to má v případě něčeho, jako je Kostka, kde moc nehrozí, že by se sem pokoušel nabourat tým zkušených hackerů.

Samozřejmě pokud by byla řeč o korporátním sektoru, bankovních systémech a podobně, tak bez výhrad souhlasím ;-)
12.10.2015 23:34 -
mozeme zabit tri posty, ale sifrovanie pmiek je hovadina v kazdom webe tohto kalibru.

wtf nestandardne opatrenia?
12.10.2015 23:41 - York
Píše:
sifrovanie pmiek je hovadina v kazdom webe tohto kalibru.


Souhlas.

Píše:
wtf nestandardne opatrenia?


Není to takový nesmysl, jak by se mohlo zdát. Na UFO: Aftermath si například publisher zaplatil a prosadil standardní ochranu, přestože jsme mu nabízeli jinou (a mnohem levnější) variantu. Výsledkem bylo, že ta hra byla cracknutá v den vydání, protože na standardní ochranu samozřejmě existoval standadní crack. Ostatně první, co bych udělal, kdybych z nějakých peverzních důvodů chtěl něco zkoušet hackovat, by bylo hledání standardních hacků na aplikaci, která tam je použita. V některých případech to jde vygooglit až překvapivě snadno. Custom-made aplikace, pokud nemají nějaké elementární bezpečnostní díry, tímhle neduhem obvykle netrpí.

BTW, máš nějaký speciální důvod se nepodepisovat?
13.10.2015 00:02 - sirien
Ta poznámka o šifrování se vázala k infu o tom, že se to neděje byla především myšlena jako info o tom, že se to dít ani nebude. Cílená byla zejména pro ty, kteří o tom nic nevědí a mají iracionální dojem, že PM na webech jsou obecně zcela soukromé (což, budete se divit, je velká část uživatelů).

Pitvat věc je zcela nepotřebné.
13.10.2015 10:40 -
to ano, u hier je to dolezite, lebo primarny ciel je aby to necrackli hned po release. cize ano tam sa oplati urobit vsetko mozne, vyuzit security through obscurity a podobne

cim neskorsi crack, tym viac je to jedno (hru si uz kupilo dost ludi).

na webe cim neskorsi crack tym je to horsie.

lebo zakaznici su nasrati ze ich service nebezi. dalsia vec je ze security through obscurity a podobne perly su potom double autofail (historia ukazala).

na druhej strane vymyslat na webe prefikane brutalisticke riesenia bez znalosti, skusenosti a patternov, je cesta do pekla.

Píše:
máš nějaký speciální důvod se nepodepisovat?

system ma neprudi
13.10.2015 14:33 - sirien
Píše:
system ma neprudi

Ne no, Max když to psal předpokládal, že lidi budou mít tu slušnost se pro čtenáře co je neznaj podepsat aspoň na konec postu. Zjevně se přepočítal a lenost přebíjí.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.087385892868042 secREMOTE_IP: 54.144.233.198