Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
12.7.2018 19:03 - sirien
"Stačí". To je přesně ten typ poznámky, co ITáci celého světa milujou. Sem si jistej že se Dukolm při čtení začne dost jízlivě ušklíbat :D

Jako nějak to určitě vymyslíme...
12.7.2018 19:20 - York
"Stačí" ve smyslu designu. Implementace může bejt triviální nebo taky ne, to těžko posoudíš bez zdrojáků ;)
19.7.2018 12:23 - Maelik
Mám problém. Nejde mi k článku vložit příloha s výjimkou obrázku k článku. Otravuju s tím jen proto, že mi bylo řečeno, že by s tím neměl být problém jakmile článek alespoň jednou uložím. Jsem na Win10, zkoušel jsem to přes Firefox i Edge (verzi se mi nepodařilo zjistit, nicméně dík automatickým updatům by to měly být ty nejnovější).
30.7.2018 17:37 - Maelik
Takhle..samozřejmě můžu dělat to co předtím a posílat materiály Gurneymu, neb Sirienovi k uploadu, ale pokud by to šlo, tak bych rád omezil spam na minimum..
30.7.2018 18:12 - sirien
Sorry, si psal první den GameConu :D

  • článek musí být alespoň jednou uložený (aby existoval v DB a měl svoje ID)
  • dole pod článkem je dialog pro vložení přílohy
    • vyplň název - název zároveň slouží jako URL klíč přílohy (tj. "obrazek-2" pak budu volat přes URL typu "/data/9999/obrazek-2.jpg")
    • vyber přílohu; standardně to hledá obrázky, pro ostatní musíš přepnout v dialogu na All Files. Kostka příjimá obrázky v png, jpg, jpeg a gif, dokumenty v doc, docx, txt, a pdf, tabulky v xls a xlsx a archivy v zip, a rar - cokoliv jiného (.indd, .psd, .csv, .xml atd.) je nutné zabalit do ZIP nebo RAR.
    • klikni "odeslat přílohu"
  • "odeslat přílohu" i "uložit" obojí refreshne stránku, ale jen to první přidá přílohu (ale neuloží to změny), to druhé uloží změny v článku (ale nepřidá to přílohu). (Ano, je to udělatné... trochu hloupě, jde o mega-archaismus ještě z dob prapůvodní Kostky před víc jak 10 lety)
Nejčastější "chyba" co pamatuju je že místo "odeslat přílohu" kliká na to "uložit" popř. že zkoušíš přidat jinej soubor než je povolenej. Pokud by to dál nešlo tak asi budu potřebovat víc info (co konkrétně se snažíš přiložit, ke kterému článku, jak)
1.8.2018 06:22 - Naoki
D20 neumí posílat gify v SZ? :-(
28.10.2018 12:01 - Naoki
Tak jsem začal používat Brave browser a zadal Kostku jako jeden ze serverů, který by měl dostat tokeny. Dostávate je vůbec?
28.10.2018 12:29 - sirien
What the fuck are you...

Du navštívit tetičku, odpovím Ti až se vrátím zpátky.
28.10.2018 13:37 - sirien
Ok.

Ne, tokeny nedostáváme a dostávat nemůžeme, protože nemáme potřebný účet a s ním spojenou doménu. (Možná nám tam někde nabíhají a čekají na vyzvednutí, to nevim.)

Zmíněný účet nicméně ani mít nebudeme, protože politika Kostky je být zcela neutrální a zcela nezávislý prostor, což znamená žádné reklamy a žádné sponzoringy - tzn. ani mikroplatby.

Díky za zájem, ale bude lepší když to sesměruješ k někomu, kdo to využije :)
28.10.2018 23:53 - Naoki
Jsem takto promrhal 10 dolarů >.< no aspoň že byly zadarmo...
28.10.2018 23:57 - sirien
Si nemáš hrát s kryptoměnama... dá se někde nějak napsat že Ti je maj vrátit? (Kdyžtak pošli přes PM)
29.10.2018 19:03 - Dukolm
Co jsem koukal v rychlosti tak tak nám by nejspíše přišlo info až by se nasbíralo $100. Ale spíše nepřišlo protože doména je na fyzickou osobu a nemáme tedy veřejný email majitele v registru domén.

sirien píše:
Zmíněný účet nicméně ani mít nebudeme, protože politika Kostky je být zcela neutrální a zcela nezávislý prostor, což znamená žádné reklamy a žádné sponzoringy - tzn. ani mikroplatby.

Debat na toto téma se vedlo několik vždy se většina shodla tomto stavu.
1.1.2019 00:23 - sirien
Tak samé natural 20, ++++ a všechny další obdoby se super zábavnými a dramatickými příběhy do nového roku :)

Doufám(e) že se na Kostce budeme mít všichni ještě líp se spoustou nových článků a překladů od současných a snad i nových autorů a se zajímavými diskusemi se všemi stálými, snad i dřívějšími a novými tvářemi a snad budou zatím neznámé projekty co teprve přijdou :)
1.1.2019 00:29 - krytah
Šťastný nový rok!!!
1.1.2019 01:10 - Vaarsuvis
Všem přeji krásný nový rok a hodně sil při překládání dalších materiálů. Je to ohromná věc pro komunitu a děláte radost mému kolegovi DnDčkáři.
Takže děkuji Vám moc :)
1.1.2019 09:54 - nyvion
Aj ja vsetkym na tomto servri dakujem ... Som tu novy a z SK tu nie je asi nikto, ale zasnem nad horou prace, ktoru ste tu urobili. Dakujem!
1.1.2019 14:40 - York
nyvion píše:
Som tu novy


Vítej!


nyvion píše:
z SK tu nie je asi nikto


Bratrů Slováků sem moc nepíše, to je pravda. To znamená, že je nejlepší čas to změnit a nalákat sem další ;)
4.1.2019 11:28 - Ebon Hand
Přeji Kostce, aby konečně překročila svůj stín a žačala naplňovat potenciál, který celou dobu má. Prostor je stále otevřený, stačí jej začít zabírat.

Doufám, že se konečně oprostí od svého vyhranění k Dračáku a hlavně se přestane ohánět pejorativním označením dračákismus. Nemohl jsem napsat pevně doufám, protože to doufání už pevné není.

A také ji přeji víc otevřenosti, která ji stále ještě schází. Bohužel si tu stále část velmi aktivních pisatelů myslí, že jsou guru rpg scény, ačkoliv nejsou. Nestanou se jimi jen tím, že se za ně začnou sami považovat. :-)
4.1.2019 11:45 - ShadoWWW
Heretik! Na hranici s ním!

:-)
4.2.2019 10:12 - York
Dám svou poznámku sem, protože se týká hlavně Kostky.


Crowen sem dal nabídku k účasti na soutěži, kterou letos pořádá. Napsal to slušně a stručně, nijak se při tom nevnucoval.

Že se pak rozběhla debata, kde se potenciální zájemci vyjadřují k pravidlům RPG kuchyně, je úplně v pohodě. Ale, Siriene, fakt sis nemohl odpustit poznámku na téma "traffic boostingu RPG fóra"? Chápal bych to před lety, když byla ještě zákopová válka v plném proudu, ale dneska?

Můžete se třeba zkusit s Crowenem domluvit, aby soutěž probíhala paralelně i na Kostce. Ale to byste se samozřejmě museli přenést nad přístup "naše zábava je lepší/prospěšnější/whatever než vaše zábava".


Takže, prosím, zkuste se nad tím zamyslet. Není nutně potřeba všechny aktivity nadšeně vítat a oslavovat, ať už si o nich myslíte cokoliv, ale myslím, že už je fakt na čase přestat ostatním dětem rozšlapávat jejich bávičky, ať už z jakýchkoliv důvodů.

Bylo by fajn, kdyby tu Kostka byla pro hráče a pro čtenáře, ne proti nim.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080415964126587 secREMOTE_IP: 54.163.195.125