Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
4.2.2019 11:18 - sirien
York: ale, tady sem někomu fakt šlápnul na bábovičku, co?

Crowen dal nabídku a tuto nabídku mu nikdo nebere a nikdo nikomu nebrání té nabídky využít.

Moje kritika je myslim velmi věcná a dokonce i velmi konkrétní a specifická. Že se Ti nelíbí její podání je vcelku Tvůj problém - Kostka naštěstí nikdy nebyla povinně sluníčkový prostor s formálně či neformálně vynucovanou autocenzurou obsahu či formy (a nikdy nebude, deal with it).

Moje poznámka o trafic boostingu je sice velmi jízlivá, ale také velmi aktuální (a v diskusi konkrétně odůvodněná) - jakákoliv spojitost s nějakými dávnými ubližky je případně obávám se jen Tvoje paranoidní projekce.
4.2.2019 11:23 - York
Každej diskusní prostor je právě takovej, jakej si ho jeho uživatelé udělaj. Není to otázka vynucování, ale zodpovědnosti.

Snad se k tomu někdy dopracujeme. Nezbývá, než doufat.
4.2.2019 11:30 - Aegnor
York píše:
Můžete se třeba zkusit s Crowenem domluvit, aby soutěž probíhala paralelně i na Kostce. Ale to byste se samozřejmě museli přenést nad přístup "naše zábava je lepší/prospěšnější/whatever než vaše zábava".

Podle mě jsi naprosto minul pointu toho, co sirien kritizuje. I kdyby byl prostor pro komentáře umístěn na kostce, tak s tím bude mít sirien stále stejný problém.
4.2.2019 11:37 - Kropy
York:
Jak píše Aegnor nejedná se o kritiku traffic-boosting na úkor kostky. Ale víceméně o kritiku pravidel soutěže, kdy jsou udělaná tak, že pro vítězství je "nutnost" nenadesignovat bezkonkurenční nebo originální hru, ale okomentovat, co kdo jak udělá. Já pravidla nečetl, takže nemůžu mluvit na sto procent, ale takhle jsem Sirienovu kritiku, alespoň já pochopil.
4.2.2019 11:48 - York
Aegnor, Kropy: No však jo.

Kdyby v tý kritice bylo napsaný tohle:

Kropy píše:
pro vítězství je "nutnost" nenadesignovat bezkonkurenční nebo originální hru, ale okomentovat, co kdo jak udělá.


tak s tím nemám žádnej problém. To je věcný a trefný.

Oproti tomu "traffic-boosting RPG fóra" je naprosto zbytečný navážení se do "konkurenčního" serveru a připomínání dávných sporů, který tu už málokomu něco říkaj.
4.2.2019 11:59 - sirien
York: kdyby ses laskavě Ty sám konečně přes ty staré sport přenesl, tak by sis je do toho co sem napsal přestal projektovat a tudíž bys je tam neviděl (protože ode mě tam nejsou - za to že si je tam doplňuješ sám já fakt nemůžu).

Taky bys tím ztratil ten bias a všimnul by sis, že přesně to co Aegnor a Kropy píšou je to, co sem napsal. Důkazem je, že oni to tam i poměrně jasně viděj.
4.2.2019 12:04 - York
sirien píše:
Důkazem je, že oni to tam i poměrně jasně viděj.


Mluvím o rozjitřování starých sporů - dost pochybuju, že někdo z těch, kdo se jich tehdy účastnil (ať už osobně nebo jen nesl následky), to v tom neuvidí.

Ostatně ty úplně stejně osočuješ Crowena z feminismu. Já ho tam absolutně vůbec nevidím - je to snad důkaz, že tam pro nikoho není?


Ber to prostě jako feedback. Kdybych ti to neřekl, nejspíš by sis spokojeně myslel, že s tím nikdo problém nemá. Teď už víš, že může mít. Co s tím uděláš, je samozřejmě na tobě.
4.2.2019 12:57 - krytah
York: Já musím souhlasit se sirienem, pravidla mi přijdou špatně navržená, feminismus z toho cítím a sirienův komentář mi přišel naprosto legitimní. Obávám se, že tvůj názor je zde ojedinělý.
4.2.2019 12:58 - sirien
York: Ano. Jeden by skoro řekl, že se o rozjitřování starých sporů opravdu snažíš. Je smutné vidět, že se někteří stále nepřenesli přes doslova deset let staré křivdy, ale s tím holt asi nic nenadělám.

Jinak nechápu, proč si po těch letech co mě znáš myslíš, že bych byl spokojený, protože nikdo nemá problém s tím, co píšu. Nebo proč si myslíš, že po těch letech zkušeností potřebuju něčí feedback k tomu abych věděl, že když sem jízlivej, tak tim můžu někoho naštvat.

EDIT: Hitchens to kdysi vyjádřil velmi trefně (a ten fakt hrozně nepovedenej comeback moderátora tady skutečně platí). A totéž lze dohledat i u mnoha jiných filozofů a myslitelů, od Aristotela přes Voltaira až po Nietzscheho - což pocestě vynechává hromadu dalších, co pohrdali ideou konformity, kterou tu - de facto - zkoušíš prosadit.
4.2.2019 13:04 - York
sirien píše:
Jeden by skoro řekl, že se o rozjitřování starých sporů opravdu snažíš. Je smutné vidět, že se někteří stále nepřenesli přes doslova deset let staré křivdy, ale s tím holt asi nic nenadělám.


Jsi si, doufám, vědom toho, že jsem se toho vůbec neúčastnil, protože v tý době jsem na RPG fóru nebyl?


sirien píše:
Nebo proč si myslíš, že po těch letech zkušeností potřebuju něčí feedback k tomu abych věděl, že když sem jízlivej, tak tim můžu někoho naštvat.


Protože nemluvíš jen za sebe, ale reprezentuješ zároveň jeden ze dvou komunitních serverů, které se u nás zabývají RPGčky. To, že formálně (pokud možno) nevystupuješ jako admin, na tom nic nemění.

A teda nelíbilo by se mi to, ani kdybys mluvil jen za sebe. A to i přesto (nebo spíš právě proto), že jsem se toho sporu neúčastnil, nepřikláním se ani na jednu stranu a jsem v tomhle směru čistě collateral damage.
4.2.2019 13:07 - sirien
...neúčastnil ses toho, ale očividně tím jsi zasažen. A obávám se, že pointu toho druhého odstavce si zjevně minul.
22.5.2019 14:37 - Naoki
odkdy se změnily tagy? (img, url, cite...) nebo tady byly vždy s hranatými závorkami?
22.5.2019 15:13 - sirien
V diskusích byly vždycky s [].

V článcích bývaly s [], dokud Max kdysi nenasadil WSW editor - od té doby jsou buď v mnou nekonečně milovaném WSW editoru, nebo v kódu s <>.

Do budoucna jsme uvažovali o více různých variantách, přičemž povšechně se spíš kloníme k tomu tyhle BB-style závorky vyhodit, ale čim přesně je nahradíme ještě neni jasný; jednu dobu sme si pohrávali s myšlenkou implementovat zen coding funkcionality, momentálně si pohráváme spíš s myšlenkou dát minimálně do diskusí standardní markdown (možná s povolenym HTML?) - prozatim neni jasné, která varianta bude skutečně ta úplně finální, osobně doufám jen že se podaří najít takovou aby se rozhranní diskusí a článků zase navzájem přiblížilo, klidně i za cenu obětování plné WSW funkcionality*.


* skutečně "funkcionality", nikoliv "současného WSW editoru". Současnej WSW editor poletí ven zavřenejma dveřma a najisto.
22.5.2019 15:30 - York
sirien: Když už jsi to nakousnul: Možnost postnout na Kostku něco naformátovaného pro phpBB bych určitě využil. Teď většinu věcí nerepostuju, protože formátovat se s tím nadvakrát je moc velká pruda (sice je to podobný, ale třeba odkazy a podobně fungujou jinak).

A teda úplně nejlepší by bylo, mít možnost pastnout text rovnou z nějakýho externího editoru (libre office writer, např.). Což moc nevím, jak udělat. Možná to vyexportovat jako html (ale to pak zas nepůjde hodit na phpBB).

Do editoru mailů na seznamu se dá text z libre officu rovnou copy&pastnout. To by samozřejmě bylo nejelpší, ale nevím, jak to dělají.
22.5.2019 15:42 - sirien
BB code: spíš ne
formát, pro nějž existují online konvertory: pravděpodobně ano
copy-paste konverze: spíš ne

FYI v současnosti Kostka obsahuje funkci umožňující import z Office a dalších editorů. Moc se těšim na to až jí vyhodíme - za celý roky jí využíval jeden jedinej člověk a ten bordel co to vyrábí jako "zdroják" si nepřej vidět.
7.6.2019 23:02 - Aegnor
Co se týče SRD, konkrétně http://srd.d20.cz (odkaz z vrchní lišty) - háže mi to error 403 (Access Forbidden). Je to korektní chování?
7.6.2019 23:26 - sirien
ne.

Je to běžné chování? Ano.

Donutim se někdy sepsat univerzální intro pro nová SRD a dát to Dukolmovi aby to nahodil a přesměroval srd.d20.cz na tohle intro? Možná.

Kdy? ...v pondělí?
27.6.2019 07:34 - Colombo
Můžeme dostat spoiler tag? Nejběžnější jsou dvě varianty:

a) Rozklikávací tlačítko, co sroluje text

b) text v barvě pozadí co se po označení zobrazí

Varianta b) je ta nejjednodužší.
12.7.2019 16:06 - Dukolm
Jak jste si možná někdo v šiml kostka nějaký čas dneska nefungovala, problém byl na straně provozovatele hostingu, měl problém s infrastrukturou který trval cca hodinu a půl.

Nějaké drobné výpadky jsme zaznamenal už i v úterý. Kdy měly taky nějaký menší problém.

Tak jen pro info že problémy evidujeme a víme o nich.
12.7.2019 16:29 - PetrH
Jo spadlo web4u na jejich gateway a hlasilo 504

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094808101654053 secREMOTE_IP: 3.238.228.237