Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
3.5.2020 23:26 - sirien
ZMĚNA EDITORU ČLÁNKŮ

Malé oznámení. Protože nám po pár failech v uplynulém týdnu už admin-kolektivně došly nervy s místním úžasným Wysiwyg editorem pro psaní článků* a se všemi shity, který tento generoval, ať už když jste vy po nás něco přeuložili nebo když jste se v něm pokusili udělat něco složitějšího (zejména když jste v dobré víře přepli na "source" a zkusili jste psát HTML v domnění, že jste skutečně ve zdroji, i když jste nebyli) nebo prostě jen co do toho hnus-zdroje do kterého to ty články ukládalo, tak Dukolm tento editor zrušil nejen pro nás vyvolené, kteří jsme si to v minulosti vydomohli hlasitým prskáním, ale plošně všem.

Pokud půjdete editovat článek, tak to co tam odteď máte je SKUTEČNÝ zdrojový HTML editor. Používá ŠPIČATÉ závorky (<>).

Ano, MUSÍTE v něm psát i P /P popř. BR tagy. Lepší než to, co tu bylo. Na druhou stranu tam teď už také fungují běžné PAGE /PAGE tagy atp. (Prosím držte se při formátování na uzdě - méně je více.) Pro Nightfall se počítá s úplně jiným řešením, do té doby nemá smysl nic dalšího hrotit.

Spolu s vypnutím WSW editoru nejspíš přestanou fungovat nějaké improtní funkce a API, které už ale stejně nikdo z vás roky nepoužil a ani nevíte, že tu byly, takže whatever.

all heil Dukolm.


* který jsme, na naši obranu, zdědili a který jsem, na svojí přidanou obranu, od začátku nesnášel, a brojil a hlasoval proti jeho zavedení... bohužel marně
3.5.2020 23:29 - Aegnor
3.5.2020 23:44 - Aegnor
A teda k tomu dotaz - nejvyšší nadpisy mají být h2, že?
3.5.2020 23:45 - Dukolm
Ano, h1 je nadpis stránky.
4.5.2020 13:35 - Naoki
čistě source code? uuuh, umí to i custom css?
4.5.2020 16:18 - sirien
sirien píše:
Prosím držte se při formátování na uzdě - méně je více


Možná umí, možná neumí - každopádně to prochází redakčnim schvalovánim a už pár let články zarovnáváme do určitého standardu (který do budoucna chceme prosazovat i technickými omezeními), takže si neumim moc představit co bys tam toužil narvat aby Ti to přes nás taky prošlo :D
4.5.2020 21:58 - Dukolm
Ohledně formátování přes css držte se prosím co nejvíce při zemi. Nightfall bude mít nějaké věci s PDF, ... a tyhle věci by nemusely fungovat správně.

Plus kostka má více vzhledů takže barvičky, ... Mohou poškodit zážitek ze čtení některým uživatelům.
5.5.2020 01:47 - Naoki
Budu muset vymyslet nějaké téma k napsání abych si s tím mohl pohrát :D
5.5.2020 09:04 - Naoki
hmm, náhodou preview funkce asi jen tak nebude, co?
5.5.2020 09:10 - Aegnor
Dokud článek není publikován, tak ho vidíš akorát ty a admini.

EDIT: Tím chci říct, že nepublikované lze prohlížet tak, že upravíš, uložíš a ve vedlejším tabu aktualizuješ.
6.5.2020 12:17 - sirien
Naoki? Až se mi dostaneš pod ruku, tak z Tebe normálně nadělám žrádlo pro rybičky!

Co si na "držte se zpátky" a "v budoucnu chceme auto-exporty do PDF s možná další věci" probohy nepochopil?

EDIT: ...a btw. jestli budeš takhle zlobit, dostaneš zpátky Wysiwyg!
6.5.2020 12:20 - Naoki
Ale no tak. Musíš uznat že to je kreativní využití dostupných nástrojů :D
6.5.2020 12:28 - Aegnor
Share with class! Share with class!
6.5.2020 12:29 - sirien
kreativní ano, nicméně (stranou toho že to CSS a JS máš zjevně blbě) děláš bordel v něčem kde bordel bejt nemůže, protože to do budoucna potřebujeme standardizovat (a dlouhodobě se snažíme zahladit starší věci do současné dohodnuté formy) a jakákoliv odchylka by někomu jednou způsobila brutální migrénu - zejména, až na to jednou budou navázané další funkce které budou automaticky generovat nějaké formáty nebo formy obsahu.

Každopádně je to velmi zábavná forma demonstrace možných exploitů a začíná nám být jasné, že podobnou úroveň důvěry ven poslat jen tak nemůžeme, takže ten WSW nejspíš Dukolm nahodí zpátky a bude se případně vypínat jmenovitě těm které tu aspoň trochu známe a kteří demonstrovali nějakou úroveň disciplíny, že... :p
6.5.2020 12:31 - Naoki
hele, na mou obranu je to něco co by komunita ocenila :D

a neví mco na tom CSS a JS mám podle tebe špatně, mě to funguje :)
6.5.2020 12:34 - sirien
máš to prej napsaný "nevalidně", ať to znamená cokoliv. Na detaily se zeptej Dukolma (ale možná chvíli počkej, hádám, že teď nemá zrovna přívětivou náladu...)
6.5.2020 12:47 - Naoki
Koukám že mám opravdu zpátky ten WSW :D a to jsem zrovna chtěl navrhnout že když ten Nightfall bude stejně až v úterý, tak se to může publikovat ať se lid pokochá a v pondělí zase smazat :)
6.5.2020 21:55 - Dukolm
Tak děkujeme že jste pentagramu kostky ukázaly, že možnost kterou jsme vám umožnili využijete moudře a dle instrukcí, ale bohužel to nedopadlo. No zkusíme to někdy znovu možná za dalších 10let. (Možná dřív nějaké úterý)

Čekaly jsme že to bude užitečné pro lidi co články píšou a vydrží se držet v rámci určitých mezí, bez nějakého většího rozruchu a zkoušení krajních mezí.

Naoki oceňuji kreativitu a snahu ale <head> není tag který by se měl používat tam kde si ho použil. To že to prohlížeč zpracuje neznamená že je pak stránka dobře a indexovatelná, ...
6.5.2020 22:08 - Šaman
sirien píše:
Naoki? Až se mi dostaneš pod ruku, tak z Tebe normálně nadělám žrádlo pro rybičky!

To není fér. Chci vidět aspoň screenshot :)
6.5.2020 22:19 - sirien
tady si můžeš studovat dle libosti

(...a chatovat v komentářích - tady moc bych nedráždil, Dukolm z toho má nějakou nezvykle temnou náladu...)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.081963062286377 secREMOTE_IP: 34.200.248.66