Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
6.5.2020 23:48 - Šaman
Ale já myslel co se Naoki povedlo vytvořit :)
Předpokládám, že to k nepoznaní rozkopalo celou Kostku.
7.5.2020 01:55 - Naoki
Ono to bylo tím head tagem? Já se poučím, dám to do inline css, vraťte mi raw editor, pretty please
7.5.2020 04:49 - Colombo
Dukolm: Proč ne Markdown?
7.5.2020 14:03 - sirien
Šaman: Předpokládáš špatně, ve skutečnosti to vyrobí vcelku hezkou funkcionalitu.

Naoki: Mám takový tušení, že Ty už raw editor neuvidíš, dokud bude Dukolm dejchat.

Colombo: Protože ve skutečnosti oba tyto editory jsou prací Maxe a Dukolm mezi nimi "jen" přepíná. Jak jsme psali dřív, tvořit nové koncepty pro Sunrise nechceme. Pro Nightfall je ve hře víc variant, které jsou všechny víc user-friendly, některé z nich založené na markdown. (Obecně dojde k sjednocení editorů mezi články a diskusemi - tyto kdysi jednotné byly, ale pak se rozešly, což se tehdy zdálo jako dobrý nápad...)
8.5.2020 13:32 - Dukolm
Šaman píše:
Předpokládám, že to k nepoznaní rozkopalo celou Kostku.


Ne to ne předvedl ve skutečnosti dobrou zručnost ale už to nebyl článek ale spíš to mělo blíž k aplikaci. S tím že se to začalo rozebírat veřejně což nebyla jen Naokiho vina. To přitáhlo více pozornosti než bych bral za vhodné.

Jde o to že čím větší volnost máte v zadávání obsahu tím je větší jsou možnosti to zneužít. Když se viděl co udělal tak jsem jen prohlásil že chci projít každý článek před publikací. A s naokimu napsat PM.

Pak jsme při pauze na jídlo koukl co se rozjelo zde za debatu a tak jsem rozhodnutí přehodnotil a vrátil wysiwyg, přesněji nahrál starší verzi souboru.

Během večera jsme se pak shodly že: se to bude zapínat jen lidem který máme prověřený a bude to mít nějaký důvod.

Colombo píše:
Dukolm: Proč ne Markdown?


Nightfall má jako defaultní Markdown s tím že pro články bude jako další možnost je psát v html s nějakými omezeními.

A pár mých šedivých vlasů má na svědomí to že jsem musel vytvořit převod aktuálních diskuzních příspěvků na MD.

Do současné Sunrise kostky by ale MD šlo nacpat složitě a bylo by to dost hodin s tím že ten čas když se investuje do Nightfallu, SRD, překladových klíčů bude přínosnější.
8.5.2020 14:52 - Naoki
Tak abych zamezil dalšímu dohadování a spekulacím, tady můžete vidět jak ten "článek" vypadal
9.5.2020 15:33 - Aegnor
šlo by u článků u odstavců (tag p) nastavit větší rozestupy mezi řádky, nebo odskok prvního řádku? Víc delších odstavců se mi slévá dohromady.
((Přidávání extra br nebo p tagů mezi odstavce mi přijde jako prasárna. :-) ))
11.5.2020 23:16 - Dukolm
Aegnor píše:
šlo by u článků u odstavců (tag p) nastavit větší rozestupy mezi řádky, nebo odskok prvního řádku?


No vzhledem k tomu že starší články s tím jak jsou nastavený css pracují a spoléhají, někdy i tak jak ty říkáš na prasárnu. Ta změna není jen o tom to změnit ale zjistit co to udělá s ostatními staršími články. Takže můžu si to někde napsat ale ale jak tu píšeme Sunrise (současná verze) dostává jen nejnutnější úpravy. A to že se některé články budou muset projít a trošku upravit formát se počítá až po nasazení nightfall a nepředpokládám že se to někomu bude ctít dělat teď. Nadhodím to mezi admin team jakou to má prioritu za ně a uvidíme.
12.5.2020 00:04 - Aegnor
Tak on to hlavně generuje ten wysiwyg editor. Jako mně je jasný, že to není jenom o vepsání jednoho řádku do css.
13.5.2020 18:58 - wlkeR
Všimnul jsem si, že mimo jiné se objevila nějaká nová varianta překladového klíče? Nebo už je možná starší, a jen jsem se v něm dlouho neryl. Každopádně mám prosbu, bylo by možné nějak nastavit, aby se filtrování rozjelo až od 2-3 zadaných písmen? V okamžiku, kdy zadám první, které mi stejně nevrátí použitelný výsledek, tak se všechno na několik sekund sekne. Nic smrtelnýho, ale nepříjemný to je.
13.5.2020 23:10 - Dukolm
Překladové klíče se měnily více infa o tom je zde Renesance překladových klíčů.

Děkuji za potvrzení mého názoru když jsem to programoval ale Sirien prohlásil že tak slabý počítač snad nikdo nemá. Kouknu na to. Plus do 5e klíče se přidalo i dost nových záznamů takže to muže z části být i tím. Ale jak říkám až budu mít nějaký čas pro programování pro kostku kouknu na to a s další verzi to nějak upravím.

A to jsme tam propašoval to, že pokud další znak napíšeš do 0,3s tak to ještě nehledá.
14.5.2020 08:17 - wlkeR
No můj případ bude asi trochu specifickej, protože vyhledávám na tabletu a tam ten lag je citelnej. Navíc zadám písmeno, to se napíše, pak zadávám další, který se sice taky píšou, ale protože systém je zaneprázdněnej hledáním, nevidím je. Po těch X sekundách (tipuju že kolem 5... měl bych zavzpomínat na staré dobré vytáčené připojení a přehodnotit stav své trpělivosti) se objeví zbytek slova a odpovídající výsledky. Nedej ovšem bože, abych měl na druhém písmeně slova překlep.

Na počítači jsem to zkoušel taky, lag je asi trochu menší, ale ten náraz na jednom písmeni, když to šrotuje kolem ~4k výsledků tam pořád je.
14.5.2020 08:28 - Pan Bača
potvrzuju, psal jsem to už před časem, taky mi ten první "náraz" vadí
14.5.2020 11:21 - sirien
Beru vinu na sebe, Dukolm tohle fakt předvídal a já mu fakt řek, že to je zbytečná obava.

Jinak doufám, že stranou tohodle detailu se vám ty nový klíče s novejma líběj.
14.5.2020 12:16 - LokiB
Dukolm: u filtrovacích polí, která uživatelé vyplňují na mobilních zařízeních, dáváme standardně u komerčních produktů o něco delší intervaly (třeba i 750 ms), před tím, než se začne po zadání písmene vyhledávat. naši uživatelé píšou pomalu :)
15.5.2020 21:18 - Pan Bača
sirien: až na tu odezvu je klíč super. Ten věčný opruz, když jsem musel přeskakovat z anglického políčka do českého a zpět...
21.5.2020 12:58 - Jerson
Snažím se najít nějakou diskusi o tom jak začít hrát, máme tu něco takového? A hlavně - dá se nějak zobrazit seznam všech diskusí, abych se podíval do něj, nebo je musím otvírat postupně podle témat?
21.5.2020 13:20 - York
Jerson píše:
Snažím se najít nějakou diskusi o tom jak začít hrát, máme tu něco takového?


Jestli jo, tak je dávno zapadlá.
21.5.2020 13:26 - sirien
pokud vím, tak tu žádná taková není

musíš je otevírat po jednotlivých knihovnách (nicméně zrovna tahle by byla na 95% v Tipy a triky - 5% by bylo případné špatné zařazení), Sunrise žádný full overview nenabízí
24.5.2020 22:32 - Dukolm
Během víkendu došlo k přestěhování SRD, překladových klíčů a stránky s překlady Fate na nový server. Kdyby jste narazily na nějaký problém tak dějte vědět.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11339497566223 secREMOTE_IP: 3.229.124.236