Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
15.6.2020 20:36 - Aegnor
Myšlenka pro Nightfall - šlo by nějak rozdělit diskuze k článkům od obecných diskuzí? Když se kupříkladu snažím najít, jestli náhodou neexistuje tématicky vhodná diskuze*, tak se mi trošku "pletou" všechny diskuze začínající K:.

*Samozřejmě tím myslím diskuze o tématu, které nedává smysl pokrýt článkem.
15.6.2020 21:03 - sirien
Asi šlo.

Jak a kde přesně myslíš "rozdělit"? Jako možnost filtru ve vyhledávání nebo v kategoriích knihoven nebo graficky?
15.6.2020 21:08 - Aegnor
Ha, pardon. Myslel jsem kategorie knihoven. Mně osobně by asi stačilo nějaké tlačítko ve stylu pouze diskuze, které by vyfiltrovalo všechny komentářové diskuze.

Filtr ve vyhledávání ... nevím, ve vyhledávání jsem zatím neměl pocit, že bych ho potřeboval/často využil.
7.7.2020 23:22 - sirien
Nedávno jsme se bavili o možnostech tvorby PDF sborníků a já jsem zmínil existenci "sebraných spisů d20". Které jsem ale následně nebyl schopný najít, protože... zmizely. Což je WTF, ale stalo se.

V rámci nějakých prací na Nightfall na nás nicméně vypadly nějaké kostry ze skříní (toho si nevšímejte - web jsme od Alnaga převzali před 5 lety nebo tak něco, ale tohle se nám děje dodnes - mám tušení, že tu jsou pořád místa / funkce / obsahy, o kterých nemáme nikdo tušení...) Některé ty kostry byly... velmi zajímavé. Mezi mnoha jinými např.:

Sebrané spisy d20 (v PDF)

Recenze The Window 2.0 DeLuxe Edition

Recenze Fear Itself
13.7.2020 10:22 - Jerson
A píše:
Je tu někdo, kdo se vyzná v Kostce (d20.cz)

B píše:
vysokou školu jsem vystudoval, pravidla advanced squad leadera se naučil, dokonce jízdní řády autobusů na vesnici rozklíčoval, ale tohle jsem nedokázal a asi nikdy nedokážu...

Dotyčnému jsem v mezích svých znalostí poradil, sem to dávám jako obraz stavu některých návštěvníků.
13.7.2020 11:05 - Demonica
Jerson píše:
Dotyčnému jsem v mezích svých znalostí poradil, sem to dávám jako obraz stavu některých návštěvníků.


A o co přesně se jednalo? Máš přesnější informace, o co se dotyčný snažil a nešlo mu?
13.7.2020 11:55 - Jerson
Ten první sem vkládal článek, asi se mu to podařilo.
Ten druhý nevím co zkoušel, můžu se ho zeptat. Nicméně za víkend jsem narazil na čtyři různé zmínky o tom, jak je Kostka dobrá na materiály, ale najít je tu, nebo najít článek je prakticky nemožné.
13.7.2020 12:07 - Lethrendis
To potvrzuju i z vlastní zkušenosti. Ty horní lišty jsou spíše zmatečné než nápomocné - neukazují rychle na pravé poklady Kostky - překlady a články. Na druhou stranu odkazují na Ravenloft, Ardu, CPH... vidím to jako relikt starých časů.
13.7.2020 12:50 - sirien
Jerson: moje trpělivost je u konce a napíšu Ti to natvrdo.

Si už víc otravnej než cokoliv jinýho. Buď se nauč programovat a di Dukolmovi pomoct s tvorbou Nightfall, nebo si sedni a v tichosti trpělivě čekej.

Když tohle zmíní Lethrendis, nebo někdo jiný náhodně, tak to chápu - nejspíš netuší, že to je dávno probrané téma a chce být nápomocný. Vpořádku a ceníme si toho, zvlášť, když to přijde s konkrétním podnětem jako že horní lišta je outdated legacy (ano, je) - Lethrendis nejspíš fakt netuší, že to už bylo probrané a její odstranění do budoucna avizované a myslí to dobře.

Ty ale moc dobře víš, že to víme, neříkáš nic, co bys neřekl už doslova víc jak desetkrát dřív (možná i padesátkrát, určitě tak třicetkrát) a způsob, kterým tlačíš na pilu začíná být poněkud demotivující. Což vzhledem k tomu, že práce na Nightfall odpovídá náladě na něm pracovat je doslova kontraproduktivní. Co mě skutečně otravuje je, že sem Ti tohle už několikrát naznačil nebo napsal, ale zjevně to nefunguje.

Kdyby některý Tvůj slavný A nebo B napsali něco konkrétního nebo si ze zkušenosti s nimi napsal nějaký konkrétní podnět ("chtělo by to nějaké takovéhle tlačítko někde tady" nebo "to třídění by bylo lepší podle logiky xyz spíš než podle abc"), tak by to k něčemu bylo. Další post jehož obsah je redukovaný na "někdo se tu zas nevyznal" je hůř než jen k ničemu.


...All: doufám, že je zřejmé, že obsah tohodle postu je adresný a že tím rozhodně nechci říct, že bysme neocenili jakékoliv podněty od kohokoliv - ale věřte, že si ty postřehy a rady fakt zaznamenáváme a stačí nám je říct jen jednou, nanejvýš dvakrát.
13.7.2020 15:53 - Dukolm
Jak se ukázalo u překladových klíčů když se správně popíše podstata problému tak se řešení dá najít a vymyslet ale z nic neříkajícího zvolání je tu problém se moc věcí udělat nedá.

Ale za dobře popsané problémy a zpětnou vazbu jsem rádi a pracujeme s ní některé naše večerní až noční video hovory na některá témata jsou poměrně častým jevem.

Jersone od tebe bych za tu dobu co se známe čekal trochu lepší techničtější popis problémů a ne takové nic neříkající provolávání.

Ono celkové struktura který tu je vznikla pro pár článků tak do 100-200 ale aktuálně jich tu je cca okolo 1000. To už se musí některé věci řešit jinak.
13.7.2020 15:59 - Jerson
Ono je dost těžké z těch lidí vytáhnout, s čím přesně mají problém a hlavně co by jim ke zlepšení pomohlo, když jejich hlavní problém je, že se tu vůbec neorientují.
13.7.2020 16:28 - strucky
Jeden příklad.
Když jsem teď přidával článek, bál jsem se jak čert kříže zavřít panel, kde jsem měl otevřené 'Moje články', protože jsem ho potom zaboha nemohl postupem z hlavní stránky najít. Jak jsem pak zajásal, když se mi ta horní položka 'Moje články' zjevila, až když jsem vlezl do vlastního založení nového článku. Tam bych to fakt nečekal.

Těžko říct, jestli tohle konkrétně je celkový problém, nebo jen malý dílčí problém pakouše, co se tu moc nevyzná...
13.7.2020 18:14 - sirien
Můžeš prosím upřesnit co máš namysli "panelem moje články"? Ten panel pod Aktuálitami napravo?
13.7.2020 18:31 - strucky
14.7.2020 12:04 - cyrasil
Ahoj, bylo by mozne pridat mailove notifikace v ramci skupin? Imho by se to hodilo pro
1. Nastenku/bleskovky
2. Vytvoreni nove diskuse/materialu apod.
23.7.2020 10:11 - Jerson
Při úpravách článku jsem narazil na problém, který se mi snad podařilo vyřešit, tak jen upozornění.
Kdykoliv jsem otevřel kód stránky, abych mohl měnit názvy stránek v článku, hodilo mi to uzavírací tag pro stránku hned za otvírací tag a smazalo ho to z místa, kde měl být, tedy na konci stránky.

Nevím zda je to způsobeno nějakým načítáním článku (žádnou předchozí verzi jsem neotvíral), ale udělalo mi to opakovaně, třirkát za sebou.
23.7.2020 21:14 - PetrH
teď jsem při editaci postu dostal:
Informace o nedostupnosti webu
Vazeny navstevniku, pozadovana stranka je docasne nedostupna.

Mozne duvody:
Udrzba webu
Nadmerna zatez serveru
Opakujte, prosim, pozadavek za nekolik minut.

Information about unavailable website
Dear visitor, the request page isn't available.

Possible reasons:
Website maintenace
Server overload
Please, try your request again in a few minutes.

502
27.7.2020 14:57 - sirien
ohledně tohodle

Krmení trollů má své hranice.

Pokud si někdo myslí, že si může přijít z jiného webu sem na Kostku a začít tu kazát o tom, jak to tu má fungovat, tak se plete. Snaha schovat se za apely na anonymní komunitu tu nemá váhu. Přenášení osobních problémů odjinud sem a snaha vykompenzovat si tady něco co se nepovedlo jinde je explicitně nežádoucí.

Ano, moderuju věc, do níž jsem sám přímo zatažený. Kdysi dávno Alnag odmítl zmoderovat flame, v němž byl aktivně "moralizován", protože byl sám jeho cílem. Neskončilo to hezky pro vůbec nikoho. Já tu chybu opakovat nebudu. Tahle Pepova (="Návštěvníkova") z jiného webu navazující a pokračující moralistická fraška skončila teď a tady.
27.7.2020 15:06 - Jezus
Já myslel, že trollové se nekrmí tím, že na ně nereaguješ. Nehrozí při jejich mazání nějaký hnusný efekt daný jejich regenerací?

Tedy - já to téma teda taky už nějak moc řešit nechtěl, ale nebylo by rozumnější tomu vyhradit nějakou ohrádku? Ať už v "Kontroverzi" nebo jinde? Protože tam to není úplně OT...

Respektive máme to brát tak, že například diskuse o přijatelnost nějakých (erotických) témat dle míry i významnosti (nebo osobitosti) RPG media, je dále nepřijatelná nebo se to týká jen "moralizovaní" či dokonce některých konkrétních jedinců?
27.7.2020 15:20 - Jezus
a pak teda z kolonky "kdyby všichni byli jako sirien":

To, zda se kontinuální otírání se o někoho konkrétního hodnotí jako trolling či jako normální věc v rámci pravidel, kterou tu smí údajně dělat každý (a sirien plivající při jakékoli příležitosti posledních 14 dní na LK není tedy ničím výjimečný), záleží na úhlu pohledu a moderátorských právech nebo na něčem objektivnějším?
Já jen že někdo může být dost osobní a nepříjemný a vůbec neustále omílající jedno téma (třeba trapnost a failování LK) furt dokola, ale někdo to nemůže dělat ani jeden den? Nebo je to tím, že neměl "návštevník" registraci? Či je to tím, že tu otevřel téma, o němž mluví na jiném serveru? Má sirein něco proti RPG fóru?

Ale bude určitě v pohodě, když nám sirien vysvětlí, že on není víc, protože je moderátor. On totiž omílá pořád dokola jedno a to samé "chytře", vždycky k tématu a určitě tím neplevelí (a na názory ostatních se přece nebere zřetel), kdežto návštěvník to dělá hloupě, ve špatném tématu (a na názoru jednoho konkrétního siriena sejde). A taky tu máme precedens, kam vede nemoderovaná diskuse, do níž přispívají obě strany, že? To přece nemůžeme nikde dopustit. Jedna to sireiena nebaví, a to je důležité. Jednak je o sirienovi a ten nezvládá na rozdíl od LK mlčet, když se jeho jméno vláčí blátem a jednak tady přece nejsme na RPG foru, abychom si po přehození do správného tématu snad mohli dál povídat.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11013698577881 secREMOTE_IP: 18.215.15.122