Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
15.8.2010 05:17 - Bouchi
Gurney píše:
a tobě to nestojí ani za komplet přečtení? LOL, hlavně že nejsou prachy a lidi..
Debile (sorry, tohle mi fakt uz nedalo). Nepral bych ti mit moje oci. Fakt ne.
(Ale pravda, misto tehle zcela zbytecne debaty jsem par dalsich stranek CPH precist mohl, to jo.)

Ad GURPS v DD - porad mi neni jasne, co ma 8 prelozenych radku textu v DD 1/96 spolecneho s Altarem, a tvuj post tomu vyjasneni nijak neprispiva.

Ad model platby za tvorbu RPG - ano, takhle by to jiste fungovat mohlo, nicmene nebyla rec o adekvatni mzde (ktera by musela byt minimalne dvojnasobna oproti tebou uvadene castce, pokud bych to srovnal kuprikladu s praci dobreho prekladatele - taky jde o kreativni cinnost produkujici textovy vystup - neb jeho adekvatni honorar zacina nekde na 400 Kc za stranku, o jake pises ty) a navic o plnouvazkove praci (aspon tedy v tehdejsi diskusi - neb tu zaznivaly odsudky "tvoreni komercniho RPG po vecerech po skole/praci").

sirien píše:
nemá to být "Dračí doupě a jiná RPG"? "jiné RPG" mi zní... dost divně
Zalezi jestli RPG bereme jako "to RPG" nebo jako "ta RPG" (protoze "ta hra". Ostatne kdyz sahneme o suplik vedle, psal bys "Magic a jine TCG" nebo "Magic a jina TCG"?
15.8.2010 14:23 - sirien
IMHO to je ta RPG, protože jednotné číslo je to RPG, jenže Ty jich nabízíš víc, ne jen jedno další, takže ta RPG... I když je pravda že s Magic... Magic a jine TGC, protože TGC bych označil jako ta/ty TGC (sg/pl), z nějakého důvodu se mi k tomu váže ženský rod.
No, jak řiká Argo, na tohle je asi potřeba čaroděje trochu vyšší úrovně
15.8.2010 20:30 - Gurney
sirien píše:
EDIT: Gurney: Zvlášť když to padne v téhle zcela nicnepřinášející internetové diskusi na kterou se z těch počítačů všichni připojujeme, co? :)

Já vím, měl jsem pár volných minut před odjezdem z domova a prostě mi to nedalo neodpovědět na Bouchiho litanii "nejde, nefunguje a vůbec, buďte rádi za to co pro vás všechno děláme".

Bouchi píše:
Nepral bych ti mit moje oci. Fakt ne.

Pravda, tolik zbytečných internetových diskuzí na přečtení...

Bouchi píše:
...misto tehle zcela zbytecne debaty jsem par dalsich stranek CPH precist mohl, to jo.

Směle do toho :D
15.8.2010 23:26 - Bouchi
Gurney píše:
Pravda, tolik zbytečných internetových diskuzí na přečtení...
To si clovek nevybere ... kdyz je cist budu, stravim i spoustu casu nad zbytecnostma, kdyz je cist nebudu, zas se vynori rejpalove prohlasujici ze kaslu na feedback od znalcu.

Gurney píše:
prostě mi to nedalo neodpovědět na Bouchiho litanii "nejde, nefunguje a vůbec, buďte rádi za to co pro vás všechno děláme".
Presneji receno (jak uz jsem ostatne ondyno taky psal) "lip to za dane situace neumim, veset se kvuli tomu nehodlam a za tech 20 let existence Altaru mel kdokoli moznost zalozit si vlastni nakladatelstvi a Altar prevalcovat, kdyz je to tak trivialni, jak by se podle nekterych zdejsich postu mohlo zdat".
16.8.2010 08:25 - ShadoWWW
Bouchi: Pořiď si Kindle 3 a články (klidně i diskuze v texťáku, překopírované pomoci CTRL+C a CTRL+V) si čti na něm. Je to úžasné zařízení, ze kterého nebolí oči, jako z LCD nebo CRT monitoru. Je to pasivní displej, ideální pro ajťáky, co celý den koukají do minotoru. Kindle 3 už není drahý a při poslání z Amazonu se díky tomu už neplatí ani clo.
Sám mám Kindle DX a můj známý, co má hodně špatný zrak, si ho taky velmi chválí. Právě pro ty s horším zrakem je to skvělé zařízení. Ideální pro čtení elektronického textu.*

---------
* BTW Docela se divím, že si je neobjednají v parlamentu. Když jsem viděl, kolik toho tisknou (desítky tisíc papírů) a při každé změně se vše tiskne zase nanovo, a poslanci to většinou stejně ani nečtou, tak tam mi Kindle 3 přijde ideální. Přes WiFi by si všichni poslanci stáhli aktuální verzi a nemuselo by se nic tisknout.
16.8.2010 16:47 - Night of Triumphatorr
Na stránkách DrD II je popis elfů. Jak se líbí? Já utíkám objednat DnD :-)
16.8.2010 16:53 - skew
Ať nemusíte psát. [link]
16.8.2010 16:54 - Gurney
Night of Triumphatorr píše:
Na stránkách DrD II je popis elfů.

Klasickej balast, už to nečtu.
16.8.2010 16:58 - noir
Uááá, tolik klišé, tolik klišé! A ten obrázek. Proboha, proč to té hře, která údajně mechanicky není tak špatná, dělají? Tohle si přece nikdo nezaslouží!
16.8.2010 17:00 - Night of Triumphatorr
noir píše:
Tohle si přece nikdo nezaslouží!

když zrušili vojnu, tak musí být nějaký ekvivalent...
16.8.2010 17:00 - Alojz
Tvár toho elfa na obrázku vypadá ako žabacia a nie ako sličná tvárička.
Tá ich rasová schopnosť by mala byť pravidlovo riadne silná "len málo ktoré oko ich spozoruje" ale určite to nebude až také ako opisujú.
Viac sa mi páči popis elfou z DrD+ a to tam toho nie je moc.
16.8.2010 17:10 - noir
Už mě vážně nebaví obrázky týpků, kteří mají ksicht bez výrazu a kdyby měli u huby bublinu, bylo by v ní napsáno: "Držím zbraň jako kokot!" To všechno bych ještě přežil. Jako ale luk bez tětivy, to už je na mě moc...

Edit: Možná je to ale pralesní elf se schopností "zneviditelni tětivu" (ale jen pokud je šedá a tmavší).
16.8.2010 17:33 - Gurney
Bouchi: Btw z toho tvého posledního postu mám dojem že nechápeš že kritizuju čistě tu část Altaru, která se zabývá vydáváním (pnp) rpg, nikoli Altar jako celek.
16.8.2010 17:33 - sirien
noir píše:
Jako ale luk bez tětivy, to už je na mě moc

střelba z luku bez luku? Immaculate golden bow, accuracy without distance, arrow storm technique, Boundless Arrow of the Unconquered Sun, Lambent Bolt of Annihilation combo + essence flow/Infinate archery mastery:
V ruce se Ti zhmotní luk ze zlaté záře se kterým vystřelíš počet střel dle vlastní libovůle přímo do nebe a tyto zlaté šípy pak zasáhnou libovolné cíle kdekoliv na světě přičemž při dopadu kromě jiného explodují solární essencí a způsobí tak neuhnutelný a neblokovatelný útok na všechno v okolí svého cíle, čímž efektivně zlikviduješ postupující armádu...
(uznávám, ty dva poslední charmy komba jsou prvověkový, navíc dost drahý na essenci, nechal sem se lehce unést; bez nich to funguje tak že zasáhneš (jako že prostě zasáhneš, tečka) libovolný počet cílů ve standardním dosahu střelami z čisté essence a nadělíš jim naprosto nechutnej damage)

...eh, promiň, něco v popisu DrDII mě přimělo si na chvíli myslet, že se bavíme o epic fantasy.

________________

K elfům:
- elfové jako bytosti vysoké krásy, osobního kouzla a jemného hlasu jsou elfové z Irské tradice, bytosti stojící mezi lidmi a bohy, napůl éterické, napůl fyzické, žijící napůl v jiném světě (fayland, faerie, dreamland... názvů je spousta).
Cpát tyto vlastnosti elfům kteří jsou pojatí jako fyzická rasa se vším všudy je... no, divný minimálně.

Spor s trpaslíky je trapnej od doby, kdy je fantasy ucelenej žánr. Byl to výtvor jednoho autora s hlubokym mytologickym pozadim, jinde to nedává moc smysl a hlavně to vůbec neni tak cool jak si kdekdo myslí.

Strom přání... elfové mají pupky, protože jsou ovocem stromu na němž rostou a padají z něj zpět do světa...
...eh, sorry, zaměnilo se mi to s elfama z jedný MMORPG, která je zpracovala víc cool než PnP... no nic

Jinak velmi... slovanské.
Jako ne ty elfové samotní, ale... i původně neslovanské fantasy prvky se dají zahalit nějakým nádechem slovanského dojmu a dát jim tak originalitu a coolness... nicméně povinnost to očividně bohužel není.
16.8.2010 17:39 - skew
Píše:
To všechno bych ještě přežil. Jako ale luk bez tětivy, to už je na mě moc...
To máš divný. Já teda chybějící tětivy taky nemusím, je to od ilustrátora takovej cheat, ale dělá to kde kdo, takže jsem na to celkem zvyklej.
16.8.2010 17:47 - táá dýý dáá dýý dá
skew píše:
To máš divný. Já teda chybějící tětivy taky nemusím, je to od ilustrátora takovej cheat, ale dělá to kde kdo, takže jsem na to celkem zvyklej.

nerozumim - co se snazi "vycheatovat"?
16.8.2010 17:57 - skew
Cheat spočívá v tom, že si ulehčí práci a vynechá jednu nebo dvě rovné úsečky (podle toho, jestli je tětiva naplá nebo ne).

EDIT: základní předopklad samozřejmě je, že tam ta tětiva je, akorát je špatně viditelná (=autor ji nenakreslí).
16.8.2010 18:16 - Alnag
Není to placená reklama Wizards of the Coast?

DrD2 píše:
Je to prastaré a ušlechtilé plemeno.


Vznešení chovní hřebci a prvotřídní klisny.

DrD2 píše:
Zdá se, že jim v očích září světlo hvězd


Takže tahle funguje to elfí vidění ve tmě... :)
16.8.2010 18:35 - táá dýý dáá dýý dá
skew píše:
Cheat spočívá v tom, že si ulehčí práci a vynechá jednu nebo dvě rovné úsečky (podle toho, jestli je tětiva naplá nebo ne).

EDIT: základní předopklad samozřejmě je, že tam ta tětiva je, akorát je špatně viditelná (=autor ji nenakreslí).


treba to bude soucasti errat ke DrD II (nebo tem jejim slavnym, opravenym edicim - zajimava strategie):

píše:
Na strane 20 ma byt bonus +2 a ne +1, tabulka na stane 35 je spatna - nahradte touhle, na strane 45 dokreslete elfovi tetivu...
16.8.2010 18:42 - sirien
Píše:
Vznešení chovní hřebci a prvotřídní klisny.

Tak znáš můj názor na (amrikanistickou) multikulturnost DnD...
Dragonborn - masíčko, chytit, nabodnout, ugrilovat. Případně zápasy jak s kohoutama nebo psama...
Tiefling - démoni, genocida
Trpaslíci - mizerný zahradní ozdoby, měly by zůstat pěkně v podzemí a ne se nám rvát do měst. To jejich zboží je hnusně předražený, pakáž zlodějská bezcharakterní...
Eldarini - pakáž čarodějná, chytit, zabít, upálit
Half elfové - spratci, dobrý tak na čištění žump. Sem tam zkamenovat aby nezapomněli, kam patřej...
Elfové... do řetězů a na pole, efky do řetězů a do bordelů... jo, tam by se to plemenné křížení dalo i uvažovat.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.098165988922119 secREMOTE_IP: 44.222.82.119