Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
21.9.2010 20:39 - Bouchi
sirien píše:
takže možná došlo k podobné redukci jako u Altaru.
Nechtel jsi napsat Drakkaru?

A jinak taky zmizelo tema o Euroconu (ne ze bych na nem nejak extremne lpel, to jen poznamka k tvrzeni o nemazani).
21.9.2010 20:40 - Peekay
Schvalne - odkial ty vies, kolko tem sa vymaze na RPG F za rok? Napriklad za posledny rok sa podla mna zmazalo akurat podforum OaP, co spravil jeho majitel a nie nejaka fasisticka cenzura.

Ale naozaj - mozes mi prosim najst tu diskusiu o Crepoch, ktora prebiehala pocas ich vyvoja? (tu, v ktorej si okrem ineho pisal, ze mam ego v Marianskej priekope (ak by si nahodou potreboval konkretne slovne spojenie na vyhladavanie)) Ja viem najst iba tuto, ktora je dost zrejmo az z neskorsej doby. Potrebujem z tej povodnej diskusie dohladat nejake veci a neviem to najst.
21.9.2010 20:42 - Alnag
Peekay: Je rozdíl mezi diskuzí a reklamou. Opakované a flagrantní porušování základní netikety (která je součástí stanov chování na Kostce) - konkrétně bodu Nerozesílejte spam a reklamu tady není ani podporováno ani tolerováno.
21.9.2010 20:46 - Peekay
Takze v ramci svojho krizoveho tazenia "proti propagacii" si zmazal aj tu dva roky staru diskusiu o Crepoch, ktora bola neaktivna a mala akurat historicku hodnotu? Staci "ano" alebo "nie, si idiot co nevie pouzivat miestne vyhladavanie, tu je link".
21.9.2010 20:52 - sirien
Peekay: Můj profil na RPG F: Celkem příspěvků: 5658. PAMATUJU si, že jsem v době svého odchodu atakoval osmitisícovku, to je minimálně dva tisíce (dva TISÍCE) mých příspěvků, které někdo smazal (reálně spíš 2200 nebo 2300...). Když budu optimistický tak budu tvrdit, že jsem měl v průměru třeba čtyřicet postů na téma (reálně bych viděl spíš dvacet nebo třicet, ale dejne tomu že čtyřicet), což dělá 50 smazaných témat. Minimálně. Spíš tak ke stovce, ale i kdyby jen padesát, tak sem do spousty témat (zvlášť ke konci) nepřispíval.

Kromě toho ještě v době kdy jsem byl moderátorem se mazala stará témata docela švihem v jednu dobu. Pak přišlo období - dost dlouhé - kdy se témata v Rozličném nastavila tak aby se automaticky smazala po nějaké době neaktivity (Joe a další tehdy prováděli jednou za dva měsíce hromadné nekromancie).

EDIT: Alnag se probíral VŠEMI tématy na Kostce asi před rokem, když se měnil layout, bylo potřeba to technicky připravit, takže to že to je dva roky neaktivní nehraje moc roli

Bouchi: Už mi hrabe, díky, zedituju
21.9.2010 20:55 - Alnag
Peekay: Děkuji, ale myslím, že rozsah své odpovědi dokážu velmi dobře posoudit sám. Chováš se jak prokurátor u soudu, ale problém je v tom, že ten, kdo tu má jak odpovědnost tak exekuční pravomoc jsem tu já, takže svůj lidový tribunál si nech někam, kde to někoho zajímá.

V rámci úklidu v diskuzích (po neustálém lkaní, jak se tu nedá nic najít) jsem smazal všechny diskuze bez reakce nebo s reakcemi, které nepřesahovaly výkřiky typu "supér", organizační diskuze k věcem, které již proběhly (např. Eurocon, kde se nakonec nikdo nepřihlásil), které neobsahovaly žádný produkt a reklamní diskuze, jako byly původní Střepy Snů. (Pro ty, kteří nejsou schopni chápat v celých větách... to znamená "Ano.")

Zároveň bych ti rovnou doporučil, pokud chceš pokračovat v nastoleném stylu rétoriky, který tu vidím v posledních tvých příspěvcích, aby jsi v něm pokračoval na jiném serveru.
21.9.2010 21:02 - Peekay
Alnag píše:
Zároveň bych ti rovnou doporučil, pokud chceš pokračovat v nastoleném stylu rétoriky, který tu vidím v posledních tvých příspěvcích, aby jsi v něm pokračoval na jiném serveru.


Prepac, trochu ma zmiatla kombinacia 100 stran precedensov (ktore si sa neobtazoval komentovat ci regulovat) a Sirienovych vyrokov o absencii cenzury.

Kazdopadne, poprosim ta o informaciu, co mat (ne)urobit pre to, aby dajme tomu za rok (kedy by bolo z historickeho hladiska zaujimave mat k dispozicii predikcie z dob vydania) za zahadnych okolnosti nezmizla aj tato tema. Ked zalozim temu "DrD II vydane!", zmazes tuto povodnu diskusiu? Co ak taku temu zalozi ShadoWWW? Ako zneju pravidla (okrem toho, ze "sa riadis gut feelingom", ako si tu uz niekomu vysvetloval)?
21.9.2010 21:07 - Bouchi
Alnag píše:
organizační diskuze k věcem, které již proběhly (např. Eurocon, kde se nakonec nikdo nepřihlásil)
Dovolim si podotknout, ze toto je druha diskuse (zde se uz skutecne nikdo neprihlasil) zalozena pote, co byla ta prvni (kde se diskutovalo a nekolik lidi zajem projevilo) smazana. Jezto tato druha byla zalozena 8. 5. 2010 a Eurocon 2010 probehl pred necelym mesicem, opravdu netusim, jak mohla ta prvni (smazana) byt "organizacni diskusi k veci, ktera jiz probehla".

Jo a jeste se zeptam - je zdejsi diskuse o DrD II "reklamni"? (At vim, jestli si ji mam po vyjiti DrD II zazalohovat, aby nezmizela, jak se to - dle prave probehle debaty - stalo diskusi o Strepech.)

Edit: Koukam ze Peekay me s dotazem predbehl.
21.9.2010 21:16 - Alnag
Peekay: Nevím jak na Slovensku, ale tady v ČR máme taky svobodu slova, ale některé věci jsou přesto trestné. Neřekl bych, že je to cenzura. Je to prostě určitá hranice slušnosti. Vím, moc dobře, že jsi schopný ji udržet, když se ti chce, ale zároveň mám také bohatou zkušenost s tím, jak to vypadá, když se ti nechce. A stručně řečeno, tu druhou variantu tady nechci vidět. Třeba si klidně mysli, že proto, že jsem zlý autokrat, nemám tě rád.

Peekay píše:
Kazdopadne, poprosim ta o informaciu, co mat (ne)urobit pre to, aby dajme tomu za rok (kedy by bolo z historickeho hladiska zaujimave mat k dispozicii predikcie z dob vydania) za zahadnych okolnosti nezmizla aj tato tema.


Mít dlouhou polemickou diskuzi, kde jsou informace pozitivního i negativního charakteru přinášeny a diskutovány širokým množstvím lidí je dobrý základ. Nicméně smazání jakékoliv diskuze nelze vyloučit, nedáváme tady doživotní záruky na nic. Možná se rozhodneme tenhle server vypnout. Možná, že se rozhodneme vypnout diskuze. Možná, že se rozhodneme psát jen o D&D. Když se tak rozhodneme, klidně se může stát, že tuhle diskuzi smažeme. Nemůžu to vyloučit. Pokud víš, že se k něčemu chceš vracet, doporučuji si to zazálohovat na disku.
21.9.2010 21:24 - Peekay
Nehanbi sa a kludne mi daj konkretne priklady, cim som vlastne prekrocil tu hranicu slusnosti. Pri najlepsej voli (a skumani minulych prispevkov, ktore boli evidentne v pohode) mi totiz momentalne pride, ze je na tomto serveri silne... personalizovana a fluidna. Preto mi konkretne priklady toho, co som napisal uz za nou pomozu sa drzat na jej "spravnej" strane.
21.9.2010 21:26 - Argonantus
Já teda nevím, ale pokud jde o tuhle diskusi
http://www.d20.cz/diskuze/produkty-diskuze/50513.html

tak ta není smazaná a upozornil mne na ni Lotrando před pár stranami. Proč se v ní nepokračovalo a někdo založil jinou, podstatně méně šťastně, to ovšem netuším.

A nějaké Střepy snů jsou hned vedle.
21.9.2010 21:38 - Alnag
Peekay: Je to tu velmi personalizované. Vždy šijeme na míru zákazníka, zejména takového, se kterým již máme předchozí zkušenosti. Možná, že ti připadá hrozně vychytralé, když normální věty opentlíš nenápadně loaded slovy, tak aby zněla jako z Blesku, mně to přijde jako závadné. Vím kam to vede, už jsem to pákrát v akci viděl.

Je mi jedno, co si o tom myslíš. Tohle je server pro slušné lidi. Ty nejsi slušný člověk. To už vím. Takže tady je čára. Prokud chceš diskutovat se svými příznivci i kritiky o DrD 2 na tomhle webu, dělej to tak, jako bys byl Gut-Jarkovský, abych neměl ani sebemenší záminku, ti něco vytýkat. Pokud s nimi chceš diskutovat jen jinde, tak prosím pokračuj. Nemůžu se dočkat...
21.9.2010 21:42 - Sosáček
Alnag píše:
Možná, že ti připadá hrozně vychytralé, když normální věty opentlíš nenápadně loaded slovy, tak aby zněla jako z Blesku, mně to přijde jako závadné. Vím kam to vede, už jsem to pákrát v akci viděl.

Proc to potom sam delas na kazdem rohu?
21.9.2010 21:54 - sirien
Jakub: Lidé co neustále atakují hranice svobody jsou obvykle těmi, kvůli kterým se svobody ruší. Víš, že se kvůli Tobě chvíli uvažovalo o tom, že se obecně plošně zakáže možnost upravování zobrazovaných nicků?
Každopádně Kostka je v konečném důsledku stránka třech konkrétních lidí, nikoliv davu (veřejnosti, uživatelů... etc) jak se snaží někteří jinde o svých stránkách tvrdit, a Alnag je jedním z nich. Nikdo Tě nenutí aby se Ti to líbilo, ale je trochu divné když si na to za daných okolností stěžuješ.

PK, Bouchi: Ze zkušenosti vydrží diskuse, která obsahuje zajímavou diskusi / obsahuje nějakou kreativní tvorbu / obsahuje zajímavou kritiku nebo jiná vyjádření / obsahuje informace hodnotné dlouhodobě / je vytvořena z příspěvků většiho množství diskutujících lidí.
Čím více bodů splňuješ, tím lépe, i když může stačit jen jeden. Na druhou stranu jistotu že někde něco vydrží nemáš nikdy nikde - vždycky může spadnout databáze, vyhořet disk... cokoliv, takže pokud máš někde něco na čem Ti fakt záleží, pak kdo nezálohuje, nemá si na co stěžovat.
21.9.2010 21:59 - Sosáček
sirien píše:
Víš, že se kvůli Tobě chvíli uvažovalo o tom, že se obecně plošně zakáže možnost upravování zobrazovaných nicků?

Vim ze jsi o tom ty uvazoval, pravdepodobne v ramci nejake msty. Nevim o nikom dalsim.
21.9.2010 22:13 - sirien
Zcela vážně se to probíralo jako alternativa na předminulym vývojovym srazu. Whatever.
21.9.2010 22:37 - Jerson
Na téma okolo CPH a Omegy odpovím v Omeze, ať tu neplevelím.
22.9.2010 00:26 - mrtvej bůh
Tak to byla docela dobrá demonstrace toho, jak tu není autokratická cenzura, tohle.
22.9.2010 08:17 - Argonantus
No, a chtěl by někdo reagovat na 1991 a 1995?
Mne by to docela zajímalo, jako to teď v DrD 2 vypadá.
22.9.2010 08:26 - Lotrando
Peekay: chvilku jsem měl mlhavý pocit, že jsi přišel objasnit něco z otázek kolem DrD II. Proč jsi začal řešit cenzuru - a vytahovat staré spory - opravdu nechápu. Většina věcí nebývá součástí promyšleného spiknutí a pokud ti to tak připadá, měl by jsi se tím zabývat (za odborné pomoci). Často se jedná o prostá rozhodnutí při administraci, někdy chyby a omyly.

všichni:
Můžeme se teď vrátit k DrD II?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.08583402633667 secREMOTE_IP: 18.222.125.171