Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
28.1.2011 18:12 - noir
Bouchi: Přesně tak. Přišlo mi, že obrovské množství citací je z lokálních periodik, která referují o návštěvě Dejvického divadla. Je to trošku paradox - o odvozeném produktu se informuje víc, než o jeho inspiračním zdroji...
28.1.2011 19:13 - Shako
Noir: Uz jen cekam, kdy se objevi Sirien a napise: Marketing! :)
28.1.2011 19:31 - Vojtěch
skew píše:
Tím by se objevil problém se "zaokrouhlováním". Liché levely by byly výhodnější než ty druhé.
A totálně by to zbouralo vypovídací hodnotu levelů a hodně motivovalo k investování levelů "do šířky" (co nejvíc povolání s jedničkou).

EDIT: pravda, v reálu by se do toho nejspíš promítly jiné věci, takže to rozšiřování do šířky by nebylo tak strašný. Ale pořád by to znamenalo obětovat fakt, že úroveň postavy je měřítkem její moci.


Mno, pro ty z nás, co se chtějí realizovat v jednom povolání a ne mít od všeho trochu to celkem stojí za úvahu.
28.1.2011 20:28 - sirien
Shako: Nestálo mi to za námahu. Už dvakrát jsem s Bouchim diskutoval o tom, že ve skutečnosti není problém dostat propagaci produktu někam do plošných novin - samozřejmě ne do MF Dnes na třetí stránku, to stojí zákonitě prachy, nicméně někam do přílohy o životním stylu, o rodině, o koníčcích... to jde relativně snadno, když se snažíš. Bouchi nejspíš nikdy neměl dojem, že by to stálo za to.
28.1.2011 20:39 - Bouchi
sirien: Nevim jestli primo "dvakrat diskutoval", ale klidne ti priznam, ze jsem holt neschopnej (nemam ty spravne kontakty, neumim je navazat, ... dosad si co chces) a nenasel jsem zpusob, jak to udelat.
28.1.2011 21:25 - Colombo
Bouchi: a kolik jsi ochoten dát za to, že to udělá někdo jiný?
28.1.2011 21:33 - sirien
Á, colombo demonstruje ducha správného kapitalistického přístupu :)

Řeknou nám, Colombo, jsou voni jen prokatér nebo na tohle maj dost času a skutečně zkoušej, jestli by jim ty jejich schopnosti adekvátně zaplatili? :)
28.1.2011 21:55 - Sparkle
V pražském deníku Metro z minulého týdne na str. 15 v rubrice zábava je článek nazvaný "Dračí doupě ve sklepě" pojednávající o herně Dungeon. Mám to doma schovaný kdyby to někoho extra zajímalo :)
28.1.2011 22:17 - Bouchi
Colombo: K sirienove otazce pridam dve dalsi, bezsmajlikove.
1) Bavime se o "zaridim, aby ve vhodne priloze MFDnes vysel dostatecne zajimavy clanek o DrD II" nebo o "zaridim, aby ve vhodne priloze MFDnes vysel clanek o DrD II, ktery Altar doda"?
2) Je rec o jednorazove zalezitosti tykajici se DrD II, nebo pripadne i o vice clancich (treba nejakem o Proroctvi)?
28.1.2011 22:54 - Peekay
Čindi píše:
možná nebude takový problém při vyšších úrovních dát -1 postih za obtížné okolnosti


Ciselne modifikatory k hodu sa u nas nikdy a za ziadnych okolnosti nepouzivaju. Prislo nam lepsie to cele vystavat tak, aby ich nebolo treba, ako riesit pravidla typu "nikdy nevies mat vacsi bonus ako +5" apod. Su to totiz presne tie veci, ktore si musis pamatat a dobry design sa obide bez nich.

Jerson píše:
Dívám se na to z pohledu hráčů (nebo GMma), který řekne "proč bych si házel na obranu, když mám větší šanci nebýt zasažen, pokud se ani nehnu?"


Koncept "ked si nebudem hadzat, musim prijat superov uspech" sa stale nevstrebal, pozeram... Ak ti ako motivaciu hadzat si nestaci toto, tak si k tomu este pridaj "ak si nehadzem a superovi nepadne tych 9, za zdroje uspeje a ja s tym nemozem vobec nic urobit. Ak si hadzem a jemu padne viac ako mne, ja dokazem za zdroje sposobit remizu".

Ano, obcas ma zmysel nebranit sa (ja som to v testovacich hrach robil s oblubou pomerne casto), ale je to rozhodne viac riskantny pristup, nie menej.

Vojtěch píše:
Mno, pro ty z nás, co se chtějí realizovat v jednom povolání a ne mít od všeho trochu to celkem stojí za úvahu.


Na to mame lepsi figel - hento by ovplyvnilo aj ludi, ktori sa v jednom povolani realizovat nechcu.
28.1.2011 23:10 - Colombo
sirien: ne, jen se snažím přiblížit dvě molekuly natolik, aby došlo k reakci. Já žádné kontakty nemám, ale ty jsi říkal, že jo, případně Noir atp. Takže když vytáhnu od Bouchiho dostatek informací a nějaké ty peníze, třeba bude někdo z vás za ujasněných podmínek ochoten do toho dál jít.

Bouchi:
1. kolik jsi ochoten vrazit do reklamy
2. jak si ji představuješ

Vzhledem k tomu, žese datum vydání nedadržitelně blíží by bylo záhodno o tom přemýšlet, například:

onen Librex v Ostravě má celkem slušně zařízený kouzek fantastiky, což takhle tam zařídit jakousi předváděčku? Opengaming?

Virální reklama? Jak jsem říkal, jak se Melkirovi zdálo, takové The Gamers s hraním DrD 2?

Což takhle udělat nějakou tvář DrD II? Tím nemyslím přímo spojení s realným xichtem, ale třeba Barbar Hrun (a cizokrajná princezna? Co by to bylo za fantasy předváděčku bez ženských, že:D a tohle mi nějak rezonuje s Connanem...):
Sehnat několik vysokých svalnatých týpků, totožnou zbroj a zbraně, nějaký ten makeup a postavit je jako Barbary Hruny, naučit je několik hlášek. Přítomnost na předváděčkách by mohlo ulechčit těm, co nemají tak vycvičenou představivost, k hraní. Nebo taky uplně pohřbít, záleží na kvalitě, že. Tohle s oním DrD Gamers, kde by třeba vystupoval (pokud by to bylo u nás dost virální) by znamenalo propojení dalšího obrazu, filmečkového Hruna, kde by příjemné pocity navozené z vtipného filmečku vyvolaly stejnou odezvu při vidění reálného. Neblábolím moc? Dyž ja to chapu max. teoreticky:(
28.1.2011 23:25 - Sparkle
Bouchi píše:
Colombo: K sirienove otazce pridam dve dalsi, bezsmajlikove.
1) Bavime se o "zaridim, aby ve vhodne priloze MFDnes vysel dostatecne zajimavy clanek o DrD II" nebo o "zaridim, aby ve vhodne priloze MFDnes vysel clanek o DrD II, ktery Altar doda"?
2) Je rec o jednorazove zalezitosti tykajici se DrD II, nebo pripadne i o vice clancich (treba nejakem o Proroctvi)?


Nejsem Colombo ale zkusím k tomu svých pár centů:

PR většinou nefunguje tak že by sis zaplatil protlačení článku do konkrétního časopisu. To je příliš nejistá věc a navíc nevýhodná, páč když už máš nějaký kontakt, většinou jich máš víc a to PR děláš jaksi "hromadně" (rozešleš kvanta emailů, uspořádáš raut pro novináře...) a pak ti nějaký brigádník dělá monitoring tisku, kde vyhledává v jakých periodikách se ti to objevilo a to pak reportuje.
Takže být tebou bych požadavek spíš formulovala "dostat PR články o DrD2 do mainstreamových časopisů pro nehráče". Blbý je, že pokud nebudeš mít toho brigádníka co ti dělá monitoring tisku, budeš blbě zjišťovat kam se to dostalo (ti novináři ti nebudou posílat avíza "dali jsme to tam").

Další věc, článek si být váma nechte napsat od někoho kdo se v tom vyzná. Co si budeme namlouvat, vy psát články do mainstreamových médií neumíte. Akorát se musíte "svěřit" do rukou člověku co vám ho napíše, nefrflat když tam bude házet nepřesný a populistický formulace, páč on ví co dělá.
28.1.2011 23:58 - Bouchi
Sparkle píše:
článek si být váma nechte napsat od někoho kdo se v tom vyzná. Co si budeme namlouvat, vy psát články do mainstreamových médií neumíte
No vsak i toho se tykala moje prvni otazka. (Ale jinak "Altar doda" prece neznamena jen "autori napisou" nebo "Bouchi napise".)
29.1.2011 00:17 - alef0
noir píše:
Je to trošku OT, ale projel jsem největší mediální archiv v ČR na dotaz "dračí doupě" a našlo mi to celkem 1948 záznamů (od 1.1. 1990).

1948? Nie je to veľa? :-)
29.1.2011 02:38 - sirien
alef0 píše:
1948? Nie je to veľa? :-)

Vezmu-li v úvahu i zbytek noirova postu... pak musím konstatovat že se jedná o učebnicovou ukázkou demagogie pomocí citace vytržené z kontextu :)

Každopádně když se nad tím zamyslíš, 1948 jako číslo má v téhle zemi svou symboliku... možná se nám něco snaží poslat znamení a my bychom měli raději DrDII nějak zrušit, víš co, zabít PK, Ectheliony, Charlese, Bouchiho, spálit jejich dosavadní práci a tak, abychom předešli pohromně - co když je těch 1948 znamení toho, že DrDII je jednou z věcí která směřuje k jinému významnému proroctví a to k 2012...

...radši si du brousit nože a sehnat střelný zbraně, zničení světa s takhle mizernejma efektama bych už znovu skutečně nemusel přežít.
29.1.2011 08:35 - noir
alef: Ještě bych dodal, že ta databáze zjevně není kompletní a první odkazy začínají až někdy kolem roku 1995 (nebo 1992?, teď si nevzpomenu), kdy u nás Newton začal fungovat. A nezapomínej, že "Dračí doupě" se jmenoval i jistý film natáčený v Praze...
29.1.2011 09:08 - alef0
Smrť dúpäťu! Dolu s Alnagou! www.d20.12.cz!

Ide mi o to, že ak Newton IT indexuje média od nepamäti, tak mi ten počet príde príliš veľký -- nie preto, žeby som nenávidel DrD, ale úprimne by ma zaujímalo mediálne pokrytie v tých mainstreamových médiách (ktosi tu spomínal tie dva články z Reflexu), už len kvôli fenoménu DrD = nerd.

Kladiem si otázku, koľko z toho je venovaných onomu filmu, koľko onomu divadlu a koľko skutočnej hre... ale to je problém sčasti pomeru a najmä problém človeka, ktorý vyhľadáva.

Inak dal som si hľadať ,,dungeons and dragons" site:sk

* prvý link je na Dungeon Master's Guide
* dalsie dva linky na D&D Online rozoberaných na Annune
* potom dva linky na Eberron Unlimited
* ďalší link na D&D online
* ďalšie dva linky na film
* a posledný na D&D Daggerdale

Ale keby si našiel nejaké relevantné články v Newton IT mimo Pevnosti, bolo by to zaujímavé (napr. onen Baldýnského článok z Reflexu je dosť perla, raz ho sem zavesím.)
29.1.2011 09:50 - Vojtěch
Peekay píše:

Na to mame lepsi figel - hento by ovplyvnilo aj ludi, ktori sa v jednom povolani realizovat nechcu.


Možnosti, možnosti možnosti... Bonus zvedat do +5 na 5. úrovni a dál dávat jiný bonus atd.

Konkrétní realizace to nebyla. Bez estování a dohody s hráči by to stejně nechodilo. Počítej prosím s tím, že to je vystřelená myšlenka které bylo věnováno asi tolik času, co trvalo přečtení zatím uvedeného a napsání postu, jenž ji obsahuje, žádný konkrétní vývoj a testování za sebou nemá a ani mít nemůže (páč hra ještě nevyšla, že :) ).
29.1.2011 17:31 - Bajo
On tu nekdo opravdu seriozne neco vi o vralnim marketingu, nebo to je jen takove tlachani a subjektivni teoretizovani? (nic proti, opravdu se ptam, protoze tohle opravdu neni zadna sranda). Cilene vytvaret hype je dost tezke a plati se za to dost velke penize. Viralni marketing se vetsinou pouziva v kombinaci s jinymi metodami, sam o sobe je dost na nic a velmi nejisty (viz treba tady velmi strucne).
Ale jestli tu nekdo seriozne a odborne ma nejake navrhy, tak samozrejme urcite dokaze s Bouchim dohodnout nejake jednani a profesionalni prezentaci sve vize ;-)

Edit: V prve radi je potreba se zamyslet, jakou si DrD v ocich svych fanousku vytvoril identitu a na tuto stranu zahrat a vyvolat emoce. Viz. trba prezentace "noveho" (po dvanacti letech :-P) Dukem Nukem(vsimnete si, jak adresuje vylozene "Dukeoviny", nebo jak se v uplnem zaveru vyrovna s tim dvanactiletym vyvojem). Ja se ale za odbornika nepovazuji, jen tlacham :-)
29.1.2011 19:23 - sirien
Bajo píše:
On tu nekdo opravdu seriozne neco vi o vralnim marketingu

yop. A Alnag AFAIK taky. A znám ještě jednoho člověka co taky.

Záleží v jakém rozsahu a na co chceš virální marketing aplikovat, v případě DrD by to tak děsivé nebylo - rozsah nemusí být nijak ohromný (protože cílová skupina je relativně kompaktní a mimo cílovku se tenhle produkt jako takový propaguje docela blbě) a téma nabízí docela možnost kreativního vyžití, takže forma by také nebyla tak děsivá.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11420702934265 secREMOTE_IP: 18.222.115.179