Je obecně známo, že nemám rád Vánoce, takže k Vánocům ode mě nic nedostanete.
Ke Slunovratu, nicméně, si užijte překlad Fate v originální podobě. :)
Stahujte odtud
Doufám, že se bude líbit a hodit.
Ohromné
poděkování patří ShadoWWWovi, který mi nejdřív ukázal, že to není těžké, pak mi vysvětlil, jak se to dělá a nakonec mi pomohl s pár zapeklitými místy (a udělal "detaily" jako úpravu fontů pro diakritiku atp.)
Narozdíl od originálu překlad není klikatelný - v tisku vám to k ničemu neni a v PDFku si můžete tu stránku do Adobe Readeru naklikat sami :)
Při tvorbě jsem musel udělat pár ne úplně lehkých voleb. Nejtěžší z nich byly dovednosti - v sazbě má jejich pořadí i grafickou, nejen abecední logiku. Nakonec jsem se rozhodl zachovat abecední řazení s tím, že to většina lidí bude používat elektronicky (a tam ty dvoustrany proti sobě už nehrají moc roli). V budoucnu si možná najdu čas vytvořit i graficky-tiskovou verzi s pořadím podle originálu -
pokud o to bude zájem, jen tak ze srandy se s tím dělat nebudu, to přehazování grafiky zrovna u dovedností není úplně triviální (hromady zarovnání podle obrázků a tak). Ne, že by to byl nějak extra problém, to zas ne, ale tak jako prostě.
Další srandy byly ve stylu "tady je grafika podle určité logiky, ale v cz překladu by ta logika dala jiný výsledek - mám kopírovat originál nebo sledovat logiku?" - v těchto případech jsem se obvykle snažil o nějaký kompromis. Dál tam párkrát nastal moment "hele, tady je chyba v originální grafice, mám jí zachovat nebo to udělat "správně"?" - v takových případech jsem obvykle následoval logiku grafiky a udělal to "správně".
Samozřejmě tam proběhly nějaké korekce a úpravy i v textu (viz přehled v článku).
Pokud někdo nenajde nějakou fakt ohromnou botu, tak je tohle na dlouho poslední verze (ani ne že by sem byl línej to opravovat jako spíš nechci aby tu kolovalo osm verzí PDFka naráz).
Jo, ano, já velká jak sviň, sorry za to - snížení kvality rozlišení moc nepomáhalo, tak jsem to nechal na 300 a snížení kvality obrázků naopak znamenalo jejich zprznění... nicméně při dnešních discích, flashdiscích a sdílení přes úložiště to je asi dost ukradené.