Kultura

ShadoWWW
4.7.2014 06:20
Dungeons & Dragons 5e (II)
Diskuse o páté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání.

Překlady pravidel najdete ZDE (do diskuse k nim vstoupíte napřímo tudy)

Errata

Základní pravidla v angličtině ke stažení zdarma - Basic D&D

SRD

"Vy víte kde" pro ty z vás, co nevědí kde.

D&D Adventurers League - dobrodružství pro hraní v hernách. Dobrodružství si můžete zahrát i doma, ale pokud jste z Prahy, můžete si přijít zahrát každou středu do Mephitu. Pokud jste z Brna, můžete si přijít zahrát každou středu do Risahdy. Pro domácí hry si je můžete zakoupit online přes DMs Guild.

CAVALIER
Povídání o oboru na Youtube (zatím nejaktuálnější zdroj)
Říkají tam, že výsledný Cavalier bude něco mezi původním Cavalierem v UA a Knightem v UA.
Jak přeložit Cavaliera? Hlasujte v anketě.
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
24.7.2018 06:29 - ShadoWWW
Mike psal, že PDF Eberronu je teď skutečně spíš playtestový materiál. Tento měsíc jsou v UA rasy a příští měsíc má být artificer. Finální verze těchto dvou věcí má být pak updatovaná do toho PDF. A jakmile to bude finální verze, přidají k PDF možnost print on demand.

Uvažují i o klasické tištěné příručce Eberronu, která by byla komplementem tohoto PDF. V tom novém produktu by se zaměřili na popis Pěti národů plus by přidali dobrodružství. Rasy a artificer mají být ale v obou produktech.
24.7.2018 08:02 - LokiB
Tohle spojovování, resp. zahrnování jednoho a toho samého obsahu do více produktů mi přijde trochu nešťastné. je fajn, když si může někdo zahrát artificera "zdarma", bez toho, aby si kupoval Eberron ... na druhou stranu tím snižují vlastní motivaci k přípravě celého settingu, protože někteří hráči se spokojí s tím, co dostanou v UA a příručku settingu si už pak nekoupěj.
Zároveň bych jako kupující příručky settingu byl rád, kdyby to byl "kompletně nový materiál" a ne kompilát tu i tam dříve vydaných věcí.
No, uvidíme, jak se s tím nakonec popasují.
24.7.2018 12:25 - Vojtěch
ShadoWWW píše:

Můj tip? Wizardi dělali na Eberronu a Dark Sunu, ale přišel befel z Hasbra, že musí přednostně udělat nějaký svět Magicu. Tak Dark Sun odložili a publikují v rámci Happy Hours a Eberron z části přes placené PDF a z části v tomto a z části v následujících UA, než to bude hotové.


Náhodou je to celkem fajnová settingová příručka pro lidi, co s Eberronem nemají zkušenosti, i když takový bonbonek, jako 3E kniha to není. A co se Dark Sunu týče, tak jsi si jistý, že je to z Hasbra spíš než opatrnost než vystřelí psioniky? V Eberronu si to můžou ozkoušet, pokud budou dělat rozšíření do Sarlony, ale pro Dark Sun bych to viděl až si budou trochu jistí.

LokiB: Hele u základní knihy by to zase neměli překopat celé. Už to jednou nedopadlo s Realmsy v 4E.
24.7.2018 14:37 - ShadoWWW
Vypadá to, že Ravnica ukáže způsob, jak dát frakcím mnohem větší důležitost. Osobně mi frakce v 5E přišly slabé. Mně i hráčům ve skupině. Osobně jsem přemýšlel nad modifikací, že bych vytvořil herní svět, ve kterém by vystupovaly české a moravské šlechtické rody. Každá hráčská i cizí postava by byla buď přímo členem jednoho z rodů, nebo by byla jejím vazalem. Každý šlechtický rod by dával jiné možnosti (přístup k jiným kouzlům, zbraním, informacím, službám, kouzelným předmětům aj.) Šlechtické rody by mnohem víc definovaly své členy, hráčské postavy, než je tomu u výchozích frakcí ze Zapomenutých říší. Frakce z Ravnici by mohl být zajímavý inspirační zdroj.
24.7.2018 18:15 - LokiB
Vojtěch: nejde o překopání obsahu původní knihy, ale vypouštět 5E verze

ShadoWWW píše:
Osobně jsem přemýšlel nad modifikací, že bych vytvořil herní svět, ve kterém by vystupovaly české a moravské šlechtické rody.

povolání, rasy atd dopředu, to mi přijde divné ...

takovýhle setting jsem si udělal (i když ne do DnD, ale do SW). akorát jsem nenašel opodstatnění pro to, proč by různé rody měly mít různá kouzla, zbraně atd. Přišlo mi to jako moc umělé a za vlasy přitažené. Třeba se ti podaří najít/vytvořit rozumné zdůvodnění, mně to nešlo ... tedy, kromě možnosti, že by rody měly třeba různé nadpřirozené patrony
24.7.2018 20:13 - Kropy
LokiB píše:
akorát jsem nenašel opodstatnění pro to, proč by různé rody měly mít různá kouzla, zbraně atd. Přišlo mi to jako moc umělé a za vlasy přitažené.

Vývoj rodu, výuka, na co kdo dává důraz při výuce. Například rod, v kterém se praděd proslavil, jako statečný zachránce krále ohánějící se svou obouručnou sekerou, by ten rod měl předpoklady k tomu, aby synové a jejich potomci vládly tímto druhem zbraní a při výuce, tím že by to s ní uměli by na ní dávali větší důraz, než na ostatní zbraně. Nevím je to jen nápad jak to tady čtu, ale tohle se vyskytuje hojně jak v historii, tak i ve fantasy.
25.7.2018 17:28 - ShadoWWW
Budu mít pár minut zpoždění.
30.7.2018 13:45 - Mildar
Pisnu to sem, treba se to nekomu hodi.

Pokud by jste se rozhodly ze zacnete pozorovat Force Grey od zacatku (Show s Mathew Mercerem co mela zpopularizovat SKT od Nerdist) tak na netu je stazena, protoze #metoo kampan chytla i Chrise Hardwicka a Nerdist(a hlavne Legendary ktery zkoupil vetsinu twich/youtube nerd firmicek) asi maze vse kde byl.

Ale lze stream jeste videt na oficialnim DnD Twitchi zde.
31.7.2018 19:55 - wlkeR
8.8.2018 10:10 - Xyel
Včera se mi tak povedl boss fight, že se musím pochlubit a možná tím i někoho inspiruji.

Družina získala meč na zabíjení upírů a šli to spočítat hraběnce (vyšší upír). Komnata hraběnky obsahovala jednu velkou postel a výzdobu tvořenou její sbírkou mučících + popravčích nástrojů (guillotina, oprátka, železná pana, skřipec, drtič kolen...etc). Samotná hraběnka pak bojovala tak, že za své akce + akce doupěte sypala na postavy jeden command za druhým, kterými jim buď rušila plány nebo je posílala, ať si vlezou do její kolence a použijí ji na sebe.
Souboj skončil tak, že mnich byl v drtiči kolen s rozdrceným kolenem, paladin zavřený do železné pany a upírka, s posledními 20 životy, strčila hlavu do guilotiny a setnula se, aby ji nemohli dorazit mečem na upíry a ona se tak mohla v budoucnu vrátit.
8.8.2018 21:35 - sirien
Dobře Ty :D
25.8.2018 17:09 - ShadoWWW
Zamyšlení nad D&D od Mikea Mearlse.
30.8.2018 20:16 - ShadoWWW
Jé, suprové video z Ravenloftu!
7.9.2018 10:38 - ShadoWWW
Dragon Heist už je na DnD Beyond!
7.9.2018 12:55 - Mildar
Uz se od rana tesim az ho najdu "jinde" :D Dragon Heist zatim do DnD Beyond neplanuji dokupovat
7.9.2018 21:12 - exi
ShadoWWW píše:
Dragon Heist už je na DnD Beyond!

Mohu se zeptat, jak se to jeví? Pokud by se naplnilo propagační heslo "Gangy New Yorku zkřízený s Šifrou mistra Leonarda", tak bych se asi časem pustil do překladu.
8.9.2018 17:36 - wlkeR
Dragon Heist si zahráli i Acquisitions Incorporated na PAX west. Pokud vydržíte až do konce, najdete kód na 25% slevu na D&D Beyond knihy platnou do 15. září.
10.9.2018 08:00 - ShadoWWW
Mildar píše:
Uz se od rana tesim az ho najdu "jinde" :D

Co jsem lovil v kalných vodách, tak piráti už to mají naskenované, ale jako obvykle s vypuštěním čekají až na oficiální vydání na Amazonu 18.9., aby dali prostor kamenným obchodům a jejich brzkému prodeji.

Černý rytíř už ho má taky, tak je můžeš podpořit.
10.9.2018 09:37 - Atterdag
Už jsem to v Černém rytíři objednával, ale napsali mi, že objednávku nemohou vyřídit, protože ji nemají na skladě. Je ale možné, že to bylo myšleno tak, že je mají zatím všechny v Praze:)
10.9.2018 10:21 - ShadoWWW
V Praze už to prodávají, tak doufám, že na brněnskou pobočku to dorazí ještě tento týden.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1032919883728 secREMOTE_IP: 3.237.186.170