Kultura

Nerhinn
24.9.2014 11:00
Inspirace (audio-vizuální)
Skladiště pro různé obrázky (a hudbu. A další věci), které člověku cvrnknou do klobouku. Umění, architektura, móda, malý detail, který dodá popisu na realističnosti...
Autorská citace #1
24.9.2014 11:01 - Nerhinn
Autorská citace #2
24.9.2014 11:24 - Nerhinn
The Bewcastle Cross is one of the finest to survive from Anglo-Saxon Britain. According to the village website, which has a page written by the chap who is now Bishop of Huntingdon (and acting Bishop of St Eds and Ips), it has a Northumbrian style, rather than an Irish one. It probably dates from after 675 when Benedict Biscop brought masons from abroad (Rome and Syria) to work in building his new monastery at Monkwearmouth / Jarrow. This is a Victorian engraving of it.



The runic inscription is now worn and damaged. They may commemorate King Alchfrith of Deira, who made an unsuccessful bid for control of all Northumbria circa 664, and his wife Cyneburh. One story has it that he lived his final years in exile here. Others suggest the cross is later - during the reign of King Eadberht (737-758).

Let’s quote, rather than paraphrase, the Bishop. “The three figures on the Cross are crucial to its significance. The top one is John the Baptist, holding the Lamb of God, and walking on the desert hills, proclaiming Christ in the wilderness and directing our gaze to Him. Below is Christ himself as King and law-giver, being recognised by the animals of the wilderness who are at his feet. And then below the long inscription comes the famous and controversial figure of a man with a falcon or eagle on a perch beside him. It would be remarkable at this date to have a lay portrait, and of such size, on a memorial, though the figure clearly has echoes of an Anglo-Saxon nobleman. The figure we would expect is St John the Evangelist (whose symbol is an eagle), but if so he is depicted in a very unusual way.

Recent research has, however, found a figure of St John in a Syrian (again!) manuscript which shows him in a seated but not dissimilar pose, and with - again unusually - a lamp on a stand by him which looks so like our bird that a modern art historian mistook it for one! Was the cross carved by craftsmen in the Syrian tradition who had a similar picture with them, and made a similar mistake? This is a debate, though, that will continue …

If the figure is St John, the ‘meaning’ of the Cross is clear. In the hole by his arm may well have been a relic of the true Cross, and an altar would have been set up in front of it, perhaps when the Bishop came to baptise and confirm. John the Evangelist calls the candidates and congregation to hear the good news and share in the victory of Christ - and in the long inscription the monument seems to be called a ‘victory beacon’. Their eyes lift, and they are invited to recognise and worship Christ like the animals, and call on His name (which is carved there too) - and then hear the call of the Baptist and be baptized and have their sin taken from them.”
Autorská citace #3
25.9.2014 11:48 - Nerhinn
Autorská citace #4
25.9.2014 12:28 - Nerhinn
detail stropu v lincolnské katedrále
Autorská citace #5
26.9.2014 21:13 - Nerhinn




Michal Kus, další jméno, které jsem neznala.
Autorská citace #6
27.9.2014 06:25 - Nerhinn

Dax Shepard Didn't Want A Wedding Band So He Got This Tattoo Instead
"I don't like wearing jewelry, but I felt obliged to warn all the men that I'm taken," he joked. "I thought a tattoo would be fitting. And her last name, conveniently, is an object I could tattoo."
Autorská citace #7
30.9.2014 13:30 - Nerhinn







Bangkok-based photographer Visarute Angkatavanich (previously featured here) continues to take breathtaking photos of Siamese fighting fish, also known as betta fish. His fascination with their splendid, flowing fins and brilliant coloring is apparent in the extraordinarily detailed portraits he creates. The photos are so perfectly clear and close-up that it’s easy to forget the fish are underwater and not floating in midair.
Head over to Visarute Angkatavanich’s 500px gallery to view more of his gorgeous betta portraits.
Autorská citace #8
1.10.2014 16:21 - hadrian
Tohle je hodně inspirativní. Dobrá práce Nerhinn. A dobrý vkus. :)
Autorská citace #9
1.10.2014 23:35 - Nerhinn
Díky, bála jsem se, že si tu tapetuju jen tak sama pro sebe :)
Autorská citace #10
1.10.2014 23:36 - Vojtěch
Kdepak, je to čteno a líbí.
Autorská citace #11
1.10.2014 23:37 - Sparkle
Taky čteno a líbí. Občas dokonce repostnu na Facebooku :)
Autorská citace #12
1.10.2014 23:39 - Nerhinn
Super :))
Autorská citace #13
3.10.2014 08:41 - Merlin
Já ty obrázky nečtu :) ale koukám se na ně :)
Autorská citace #14
3.10.2014 09:23 - Babaj
njn kdyz neumis cist obrazky tak se nediv.... jsi malo clovekem, protoze neznas tolik jazyku :-)
Autorská citace #15
3.10.2014 09:56 - ShadoWWW
Taky to tu pravidelně sleduju.
Autorská citace #16
3.10.2014 10:19 - York
Merlin píše:
Já ty obrázky nečtu :)


Já jo, jsem asi tak v desetině prvního ;-)
Autorská citace #17
3.10.2014 10:47 - Babaj
no mezi nama nejlepsi poctenicko je Leporelo .-)
Autorská citace #18
3.10.2014 11:17 - Ebon Hand
Sleduji a občas vykrádám. :-)
Autorská citace #19
3.10.2014 12:20 - Nerhinn
Ósom. Jinak jsem se dozvěděla, že jsem to tu formulovala příliš zmateně, není to jenom moje místo. Když budete mít něco vy, sem s tím.
Autorská citace #20
3.10.2014 13:10 - sirien
Ty jo... já si kdysi na puritanartu udělal takovou složku inspiračních obrázků kdybych někdy potřeboval chytit nápad, tak sem můžu přeposlat nějaký jejich výběr :)


Začnu s pár fantáskama...


Tenhle obrázek byl kdysi moje finální destinace když sem pátral po nějaké inspiraci na zápletku ke hře Mage. V prvním momentě to bylo takové tuctové, ale pak mě napadlo "řekněme, že to je mágině, která po něčem pátrá a něco studuje... a řekněme, že to co drží NENÍ magická kniha. Co to v tom případě je a proč jí to zajímá?" (skončil sem u toho že to je kniha středověkého práva a odtamtud už šly věci snadno dál...)




Tenhle obrázek kdysi inspiroval jednu hororovou oneshot session. Samozřejmě, nápad je očividný a ohraný, ale ten obrázek mi vnuknul spoustu detailů, které to udělaly super creepy. (Tento jinak relativně nudný obrázek (náhled) to pomohl dokreslit)




Tohle (náhled) je možná pro Quentina. Nechal jsem si to kdysi v záloze kdybych připravoval nějaký Sword&sorcery, ale nakonec to zůstalo bez uplatnění.
Autorská citace #21
3.10.2014 13:34 - sirien
Dál samozřejmě moje urbanfantasy složka, které vděčím vskutku za mnohé.


Prozačátek - TOHLE je obrázek, který mě inspiroval k vytvoření celého jednoho ukázkového one-shot příběhu pro Mage the Ascension na GameCou - ke hře, na které jsem poprvé potkal svou současnou přítelkyni, takže má u mě své speciální místo, samozřejmě :D
(mimochodem to je jedna z nejlepších one-shot Mage ukázkovek kterou jsem kdy vytvořil, pořád k ní mám archivované poznámky a doufám že se někdy dostanu k tomu ji sepsat - pro úplné nováčky to je i s vysvětlením Mage osmi/desetihodinovka, jen bohužel nutně vyžaduje ST který se v Mage bezpečně orientuje (jinak to asi bude značně delší), zkušení hráči Mage by ten příběh měli být schopni zfouknout za čtyři hoďky)



(jinak ne, ze všech možných zakončení toho příběhu to na tom GameConu pro chudinku bohužel dopadlo tím nejhorším možným způsobem)



Tohle sem si schovával na nějaký "gaimanovský" urbanfantasy příběh (ve stylu temné pohádky typu Koralina nebo Kniha hřbitova...) Nakonec jsem to nikdy nepoužil, ale stejně to je hezkej obrázek.
Mimochodem, autor toho obrázku je naprosto excelentní a jeho zbylou tvorbu vřele doporučuju.





Á... tohle je obrázek který mě kdysi inspiroval k ukázkovému příběhu pro Hunter the Vigil: "Netvoři v LA" - příběh který jsem hrál asi 4x a mám ho tu už tři roky rozepsaný jako článek. Už je skoro před dokončením :D (ale to je už dlouho... :D ale slibuju, bude, bude... dřív nebo pozdějc...)




Další nakonec (zatím) nevyužitý obrázek. Autor mimochodem stojí za to pokud hledáte cokoliv podobného - má různé scenerie, exteriéry i interiéry, dělané tímhle abstraktním způsobem, kterému stačí jen špetka představivosti a horší nálady k tomu, aby se stal hororovým...




A nakonec bych zmínil ještě tenhle. Vlastně ani nevím proč ho mám favenutej, nejspíš jsem si ho dal stranou kdyby se mi náhodou v budoucnu třeba hodil...

Autorská citace #22
3.10.2014 14:48 - Nerhinn
Assassin si stěžoval, že má problém najít obrázky elfů, kteří nevypadají zženštile/jako gayové (já mám obdobný problém s tím, najít elfky, které nevypadají, že, jsouce polonahé, jsou zachyceny v průběhu svlékání zbroje před tím, než jdou spát).
Takže tady budu postovat nějaké galerie mixující u obrázků to, že jsou to hezcí muži, ale ještě ne zženštile vypadající (je ale možné, že co mně přijde OK, jinému ne). Ne všechny obrázky v těch galeriích to splňují, ale když se trochu hledá, dá se najít.

EDIT: Obecně se mi osvědčilo hledat obrázky elfů podle jmen ze Silmarillionu. Většinou pokud to žilo mimo Středozem, vypadá to vážněji.

kimberly80



Autorská citace #23
3.10.2014 14:50 - Nerhinn
Mimochodem, jelikož jsem při hledání narazila na Eowyn ve zbroji, neodpustím si ji přidat:


A ještě nějací vousáči.



A můžu jít na dalšího autora.
Autorská citace #24
3.10.2014 15:23 - Assassin
Pro mne byl vždycky dost inspirativní sandara, i když se mi jeho obrázky již nelíbí tolik jako dřív.

Malej výcuc těch, které mne inspirovaly natolik, že jsem je opravdu v mé kampani použil:






Autorská citace #25
3.10.2014 15:40 - Sadako
Maedhros má hezké (nejen) elfy -> http://meisiluosi.deviantart.com/













Autorská citace #26
3.10.2014 15:46 - sirien
Kdysi sem hledal jako obrázek k postavě černovlasou holku v džínech - a bylo to peklo, soce z toho vypadlo pár obrázků k mám blogčkům, ale najít rozumně vypadající černovlásku v džínech a tričku (nebo prostě jako ne polonahou) bylo fakt úmorný.


každopádně ještě než se dostanu ke scífkám...

Z tohodle sem kdysi chtěl vykřesat nějakej příběh, ale z nějakého důvodu mě nic pořádného nenapadalo (resp. to co mě napadalo sem zahazoval protože to byla nuda, too-much-cliche atp.), třeba vám to poslouží líp




Tohle je zase opačná story - ten obrázek vypadal tak slibně že mi vždycky přišlo že v něm prostě nějakej zajímavej příběh dřív nebo pozdějc najít musim - ale dodneska mě ani jeden jedinej - ani třeba špatnej - nenapad.



Tenhle ve skutečnosti docela jednoduchej a na pohled nic moc obrázek mi už přines několik námětů na hry - jen sem nikdy žádnou z nich nedotáh do konce. Vlastně ani nevim proč, špatný nejsou...




A konečně z random výběru tohle mi vždycky přišlo, že bude super inspirace pro nějakou pohádkověji laděnou fairies-like hru, ať už urbanfantasy nebo fantasy. Dodnes jsem se k takové hře nedostal, takže u mě obrázek na své uplatnění teprve čeká.

Autorská citace #27
3.10.2014 15:47 - sirien
Assassin: Ta holka co hraje na lyru tomu démonovi je suprová :D



jinak teda ještě k fantasy...

Svého času jsem chtěl udělat minikroniku lehce inspirovanou filmy Excalibur, Merlin, Mlhy Avalonu atp. - středověce-romanticky melancholické ladění o zániku starých dob a příchodu nových, se zasazením kamsi do nedefinovaného Irska nebo jiného Britského ostrova... favenul sem si k tomu pár věcí, doufám, že ještě dojdou užitku :)

Tenhle obrázek mi přišel, že poměrně vystihuje atmosféru, resp. část atmosféry, té hry, kterou bych chtěl hrát (všimněte si že se v šedém pozadí rýsuje hrad)



na tomhle mě zaujala ta vzdušnost / mlžnost.



Tenhle a tenhle mi přišli, že by se mi mohly hodit k ruce kdybych chtěl nějaký dramatičtěji - apokalyptický závěr té minikroniky...



Autorská citace #28
3.10.2014 16:11 - sirien
Tak, a svoje tapetování tady zakončím těmi scífkovými věcmi...

Tenhle obrázek má Shadowrun přímo v názvu, asi není moc co dodat...



(k SR - tohle (náhled) jsem uvažoval použít jako nějaké klasické "lobby na vystřílení")


Tohle mi zase evokovalo atmosféru takové "riddickovské" civilizace, ale nikdy jsem z toho vlastně žádnej zvláštní nápad nevykřesal.




Vcelku nepřekvapivě, tohle jsem přemýšlel využít jako inspiraci pro nějaký digi-punk, asi něco jako GitS, ale opět jsem se k tomu nikdy nějak víc nedostal...




A tohle se mi prostě jen líbilo, přišlo mi to jako cool koncept kterej bych mohl někde někdy využít... nějaká long time post-apocalyptic civilizace tvořená uprchlíky ze zdevastované Země co založila relativně high-tech kolonii na nějaké ledové planetě kterou se teď snaží rozvinout... a naráží při tom na nějaké hororově/scífkové lokální zádrhele a nepřátele... nebo možná nějaká military zápletka mezi původnímu uprchlíky a zástupci opuštěné Země...




Tohle si "schovávám" pro nějakou x-punk "space-operu" :)




A tři čerstvá posta-apa (pro post-apo nebo pro zombie horory nebo tak) už jen odkazem a náhledem:
jedna (náhled)
dva (náhled)
tři (náhled)
Autorská citace #29
3.10.2014 18:47 - Assassin
Nerhinn píše:
Assassin si stěžoval, že má problém najít obrázky elfů, kteří nevypadají zženštile/jako gayové

Na druhou stranu to někdy přináší i zajímavé situace. Moc pěkný bylo, když jsem v jedné hře použil tento obrázek. Nádherně ukázal, jak rozdílné vnímání různí lidé mají. Pro některé to byl na první pohled elf, pro jiné elfka.


Sadako (Vampiria ze Sigilu?) píše:
Maedhros má hezké (nejen) elfy -> http://meisiluosi.deviantart.com/

Nemůžu si pomoct, ale její obrázky jsou pro mě až děsivě depresivní.

JJcanvas měl vždycky nádherný obrázky prostředí do fantasy i scifi. Zase jen ty, které mě inspirovali k nějaké scéně:






Taky jsem docela experimentoval s hudebním pozadím u hraní. Přikládám čtyři ukázky, které byly buď výjimečně inspirativní nebo vyvolaly velký ohlas ze strany hráčů:
Nobuo Uematsu - Trail of Blood
Space Odyssey 2001 - Encounter with monolith
Jen Titus - O Death
Thomas-Adam Habuda - Lacrimosa
Autorská citace #30
3.10.2014 19:30 - sirien
Jestli můžu poprosit - u toho co jste použili (nebo plánovali použít) by mě zajímala nějaká krátká intra k čemu (třeba jen větu nebo dvě) - docela by mě zajímalo co u ostatních z obrázků vzniká, protože já jsem od obrázku schopný odvodit kdeco od postavy přes scénu až po celou kroniku...
Autorská citace #31
4.10.2014 16:47 - hadrian
Vždycky mě lákalo nějakým způsobem zapracovávat pohádky a taková polednice může být velmi zajímavá.



Mám rád obrázky bitev. Tohle třebas někdy rád použiju.



Tady jeden obrázek jako ukázka, že existují i nezženštilí elfové.



Nakonec ukázka, že i půlorci můžou být špica. Až je budu potřebovat jako hráč, nebo jako DM, asi je použiju.



Autorská citace #32
5.10.2014 11:03 - Quentin
Autorská citace #33
6.10.2014 11:51 - Ebon Hand
Měl bych poptávku, potřebuji obrázek nižšího boha, pořádnýho řezníka. Ideálně nehumanoid, nějaká bestie podsaditější postavy (stále velikost obr) se čtyřma rukama se zbraněmi. Pokud by jste něco potkali, tak postněte.
Já slibuji, že sem navěším svoje dřívější inspirace, jak požadoval Sirien. Bude toho dost.
Autorská citace #34
6.10.2014 11:57 - Quentin
Čtyři ruce se hledaj těžko :D



Autorská citace #35
6.10.2014 12:09 - Vojtěch
V Chronopii byli myslím čtyřrucí trollí řezníci. Zkus zapátrat tam.
Autorská citace #36
6.10.2014 13:19 - crowen
Pozri si Smrtihlava z doplnkovej knihy k Pribehom Imperia, tusim je to v Knihe dobrodruzstiev. Je to bytost z Faerie, ma kridla nocnej mury, styry ruky (a v kazdej ma pistol) a umrlciu masku. Len neviem, ci sa ti bude hodit do settingu, kedze ta postava je z Viktorianskej Britanie. Je kresleny osamote, takze k nemu staci dokreslit maleho cloviecika kvoli perspektive.
Autorská citace #37
6.10.2014 16:14 - Nerhinn
Autorská citace #38
7.10.2014 18:29 - ShadoWWW
Autorská citace #39
7.10.2014 18:57 - noir
Autorská citace #40
8.10.2014 10:34 - Ebon Hand
Tak už mě zachránil Merlin. :-)
Autorská citace #41
8.10.2014 10:53 - Winnie
Autorská citace #42
16.10.2014 09:01 - Vojtěch



Heh heh heh

www.drowtales.com
Autorská citace #43
16.10.2014 17:08 - Nachtrose
Ja momentalne spis neco shanim: nejaky hezky fantasy/stredoveky obrazek s "torches&pitchforks angry lynching mob". Pripadne sibenice/obesenci v zapadu slunce. To co jsem nasel doted nejak nenaplnilo ma ocekavani.
Autorská citace #44
16.10.2014 17:22 - Quentin
Autorská citace #45
16.10.2014 21:20 - Nachtrose
Quentin: toto jsem nasel. Ale neni to uplne ono. Trochu maly dav. Jinak to je myslim ilustrace z Inistradu nebo Dark Ascension.
Autorská citace #46
19.10.2014 23:04 - Assassin
Autorská citace #47
20.10.2014 15:56 - ShadoWWW
Autorská citace #48
20.10.2014 16:43 - Nachtrose
ShadoWWW: máš to nějaký rozbitý a chybí mu spodní část ( kousek ) ale jinak mi ten drobek vysí na zdi v herně :-)

společně s tímto roztomilým pánem:

Autorská citace #49
24.10.2014 12:23 - kin
Fotky izolovaných domků. Několik z nich my dalo skvělou inspiraci na setkání v divočině .)
fotky zde
Autorská citace #50
24.10.2014 12:29 - Nachtrose
Kin: 13 :-)
Autorská citace #51
25.10.2014 14:29 - skew
Když audiovizuální, tak audiovizuální.

Jakési polské zpodobnění In the Hall of the Mountain King.
(also, verze i se zpěvem evokuje zase jinou scénu.... někdy bych chtěl vidět Peer Gynt celý)
(ještě úplně random, v tomhle videu dokonce náhodou mají i sirienův obrázek)


A Rhapsody (of Fire) v kombinaci s epickým Christopherem Lee. Nevím ještě jaké přesně, ale někdy bych na základě té písně chtěl vytvořit mocné NPC.

Also, když člověk zapomene asi tak 95% celého filmu In the Name of the King: a Dungeon Siege Tale a ponechá si jen kostru (zlý čaroděj svede královu dceru a začne pustošit zemi), trailer působí jako docela pěkná úvodní scéna (jen by se toho v ní mohlo dít víc...).
Autorská citace #52
28.10.2014 20:34 - Nerhinn
Autorská citace #53
28.10.2014 22:12 - kin
Nerhinn: ty jo, tak tohle jsou vážně úžasné obrázky...
Autorská citace #54
5.11.2014 07:18 - Nachtrose
U tohoto videa me automaticky napadlo: zda ( a pripadne jake ) by z toho slo udelat RPG?
Autorská citace #55
5.11.2014 08:31 - Quentin
Nachtrose:
- pod postelí je země faerie, trollové, ogři, obři, wyverny, monstra z divočiny
- ve skříni je země stínu, duchové, nemrtví, stíny, abominace, monstra z temnoty
- za dveřmi je země lidí, opilý otec, chřipka, krutí spolužáci, monstra z dětství

Výzvy ve faerii: intriky, spojenectví, kletby, duely, čest, autorita, hierarchie etc; obyvatelé vílích království fungují na síti smluv, hranic a dohod, které jsou brány velmi vážně a doslovně.
vzorové lokace: palác elfího prince, strom víl, pavoučí hvozd, trollí hory, gobliní jeskyně, mlžné jezero, dračí sluj...

Výzvy ve stínu: obrovské hordy zombií a zatracenců, pure gore and carnage, body horror. Všudypřítomný stín, nebezpečí ztráty cesty zpět (ať už fyzicky nebo psychicky).
vzorové lokace: pláně věčné noci, moře červů, eternal battleground, death metal forest, caves of chaos, vnitřnosti hnijícího boha...

Výzvy u lidí: incognito, nikdo se nesmí dozvědět, že žiješ, jinak tě vyhodí. A pokud se to dozví tvé dítě a/nebo v reálném světě vyvoláš svůj meč a zbroj*, rada medvědů ti sebere rytířský titul a už své dítě nikdy neuvidíš.
vzorové lokace: kuchyň, škola, les za domem, batoh, dětské hřiště, autobus, čekárna...

*každý medvídek má jiné (vorpal blade/lion shield, staff of flames/cape of starlight, lightning bow/winged helmet...), vychází z jeho duše a charakteru a jsou to, co mu dává moc bojovat s bytostmi několikanásobně většími a silnějšími než je on sám

Otázka: Mají být monstra jen ve snu a medvídek bojuje za mysl/charakter/rozum toho dítěte nebo opravdu existují a chtějí dítě sežrat?
Autorská citace #56
5.11.2014 08:43 - Nachtrose
Quentin:

Quentin píše:
Otázka: Mají být monstra jen ve snu, a medvídek bojuje za mysl/charakter/rozum toho dítěte nebo opravdu existují a chtějí dítě sežrat?


Ani nevim. Byl to jen nápad, nepřemýšlel jsem to ještě do detailu. Navíc bych to asi neodvedl :-/
Nicméně na podobné téma jsem narazil i v jedné skupině na g+ a tam uvedli jako možný vhodný systém Little Fears - Nightmare edition, s tím, že místo dětí by byly postavy jejich medvídci. Znáte ho?
Autorská citace #57
5.11.2014 11:37 - Sadako
Little Fears jsem hrála a bylo to dobré - moje postava jako jediná skončila v říši démona chtíče, kde ji asi do skonání světa démon ojíždí, nebo tak něco. Super!
Autorská citace #58
5.11.2014 13:10 - Me-dea
Když už se to tu zmínilo, nemá prosím někdo "Little Fears nightmare edition" někde ... ehm ... po ruce? Bych se na to ráda podívala. Pátrala jsem, ale nenašla.
Autorská citace #59
5.11.2014 13:17 - Nachtrose
Me-dea: vydrž pár minut.
Autorská citace #60
5.11.2014 13:24 - Nachtrose
Autorská citace #61
5.11.2014 13:24 - Me-dea
supr! díky
Autorská citace #62
9.11.2014 12:24 - Nerhinn

War Cats by Ross Tran
Autorská citace #63
9.11.2014 13:17 - sirien
Mimochodem, jedno z mých fav videí s draky - Sintel (předpokládám znáte, ale tak...)
Autorská citace #64
13.11.2014 07:49 - Colombo
I fucking LOVE science!

Roseta huu huu!!!!

A tohle k tomu udělali:
Ambition
Autorská citace #65
13.11.2014 07:52 - Vojtěch
Autorská citace #66
13.11.2014 08:34 - noir
Colombo: A víš, co je nekrásnější? Že mediálně to zcela porazil zadek Kim Kardashian... Lidstvo mě nikdy nepřestane překvapovat...
Autorská citace #67
13.11.2014 08:44 - Vojtěch
A co jsi čekal? Silikonové křivky vypadají pro většinu uživatelů internetu lépe, než deset let starý kus plechu s estetikou Škody Favorit...
Autorská citace #68
13.11.2014 09:23 - Nachtrose
Noir: Mno nevim, o Rosette jsem slysel a i kdyz jsem to nesledoval v primem prenosu, tak jsem si ted dohledaval info, jak to dopadlo. O zadku Kim ale slysim ted poprve od Tebe.
Autorská citace #69
13.11.2014 10:10 - noir
Nachtrose: Ale tak jasně, nikdy nemůžeš soudit celkový mediální dopad podle sebe. Ale mě chodí čísla z vyhledávačů a monitoringy webů, takže to vidím docela průzračně - bohužel..
Autorská citace #71
13.11.2014 10:21 - Nachtrose
Noir: a vis pro srovnani dohledat cisla i pro pristani Curiosity?
Autorská citace #72
13.11.2014 10:32 - noir
Nachtrose: Hm, asi by to šlo, ale musel bych na to vynaložit víc energie a času, než mám. Nicméně bulvár vždycky převálcuje vědu...
Autorská citace #73
13.11.2014 10:51 - Colombo
Noir: V čtenosti, potichu dodávám...
Autorská citace #74
13.11.2014 11:22 - noir
Colombo: Přesně tak, tak jsem to myslel...
Autorská citace #75
13.11.2014 11:25 - Colombo
Btw. Noire, nechceš napsat článek o do novin a tak o šavlozubém jelenovi?

Prostě, šavlozubý jelen...

myslím, že by z toho byli nadšení i "normální" lidi...
Autorská citace #76
13.11.2014 11:43 - noir
Colombo: Mě už muntžak i kančil skvěle zafungovali :) Mj. kančila mají i v plzeňské zoo, např... Jinak samozřejmě existuje reálně i šavlozubá veverka, šavlozubá žába...
Autorská citace #77
13.11.2014 12:00 - Nerhinn
Tak já si založím diskusi, kam můžu tapetovat obrázky, abych tím neplevelila Zajímavosti, a stejně je to marné.
A je to o to marnější, že tady nemůžu Colombovi opravit ten odkaz... aaargh :D
Autorská citace #78
13.11.2014 19:33 - Colombo
Nerhinn: Jaký odkaz? Opravím!
Autorská citace #79
13.11.2014 23:27 - Nerhinn
Colombo: Je to jenom drobnost :) V příspěvku s videem odkaz hází na 5:06 a ne na začátek. Jak říkám, drobnost.
Autorská citace #80
14.11.2014 06:25 - Colombo
done
Autorská citace #81
17.11.2014 12:49 - Gurney
Autorská citace #82
25.11.2014 11:00 - Sosáček






Autorská citace #83
28.11.2014 18:52 - Kostivít
Tohle jsem nazval Požírač:

A jeho přisluhovači


Hrdinové Skalisek:


A nakonec ocelový hrdina:
Autorská citace #84
28.11.2014 19:43 - Kostivít
Obří Metalický Golem "aneb" OMG


Zející drak z Dark Souls "aneb" To nase*e

vidíte toho panáčka vedle toho monstra....to jste vy. (naštěstí jen ve hře)

Nakonec takové pěkné pohádkové zakončení, které jsem nazval Světonoš
Autorská citace #85
29.11.2014 11:39 - Kostivít
Plovoucí světonoš (trochu menší (trochu))
Autorská citace #86
29.11.2014 13:45 - Nerhinn
Autorská citace #87
30.11.2014 20:24 - Kostivít
Krásná elfská pevnost
Autorská citace #88
30.11.2014 22:28 - sirien
Kostisvit: Požírač je cool, odkud ho máš?
Autorská citace #89
2.12.2014 13:41 - Ebon Hand
Tak se taky konečně začnu dokopávat sem něco dávat.. :D


Použil jsem v minulé kampani jako skrytou svatyni teroristického Dračího kultu.


A jedno podzemíčko ze stejné kampaně. Postavy nevěděli, kdo ho udělal, ale novější vytesané upozornění varující před Mindflayery bylo účinné.
Autorská citace #90
2.12.2014 15:01 - Ebon Hand
A teď něco SPACE, to já moc rád.

Trocha atmosféry na opuštěném místě.


IT servis :-)


Trochu hustší atmosféry.


A u posledního nechám výklad na vás..
Autorská citace #91
2.12.2014 15:50 - Kostivít
sirien: na google obrázky napíšeš Jormungandr (ale kdo to kreslil to nevím)
Autorská citace #92
6.12.2014 15:40 - Nerhinn
Autorská citace #93
6.12.2014 17:55 - Dukolm
Tak tady je tech inspirativních obrázků trochu víc tak to sem hodím jen odkazem http://mikeschley.zenfolio.com/
Autorská citace #96
7.12.2014 14:01 - Nerhinn

Autorská citace #97
7.12.2014 18:31 - sirien
asi sem?

Představa fantasy města se samovymáhacími zákony je... docela hustá

Autorská citace #98
9.12.2014 19:45 - sirien
článek můžete ignorovat, nicméně videa v něm odkázaná jsou super materiál pro jakékoliv Esoterrorists, Huntery atp.

http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/438685/Zpusobuji-straseni-duchove.html
Autorská citace #99
13.12.2014 10:52 - Kostivít
Jedna audio-inspirace http://pleer.com/search?q=Sovngarde+Song

(Ve Fate zrovna hrajeme dobrodružství dvou bardů. A tak jsem tohle použil jako píseň, kterou pějí seveřani)
13.12.2014 11:00 - Kostivít
spousta portrétů různých bojovníků atd. http://drakonis.org/
13.12.2014 12:07 -
sirien píše:

asi sem?

Představa fantasy města se samovymáhacími zákony je... docela hustá

To je BTW reakce na anglii, kde presne tyhle veci zakazali.
13.12.2014 19:56 - Kostivít
Útok barbarských kmenů

Barbaři
13.12.2014 20:04 - Nerhinn

by savvador DANTEUM PAVILION


by erlberg Thesis Site Model (1:500) // - A modernized and personalized take on the funeral process
15.12.2014 12:30 - Nerhinn
15.12.2014 13:42 - Gurney
Sqotující dealer jeho pes během čekání na sklizeň shromažďují chemikálie pro výrobu výnosnějších drog :D
15.12.2014 14:02 - Nerhinn




Andy Goldsworthy’s art
16.12.2014 15:18 - Nerhinn

Jan Zachmann: Fish & Ships
17.12.2014 13:26 - Nerhinn
17.12.2014 13:55 - Nerhinn



Jean-François Zevaco
23.12.2014 12:37 - Nerhinn
Pěkné svátky.


The sighting by Victo Ngai
23.12.2014 15:33 - Nerhinn
25.12.2014 12:24 - Nerhinn





Research Pavilion 2014 Nam Hoang

"The project is the latest in a series of successful biomimetic investigations by the Institute of Computational Design (ICD) and the Institute of Building Structures and Structural Design (ITKE). This pavilion studies the naturally lightweight structures of the beetle elytra, a protective shell for the wings and abdomen of a beetle."
25.12.2014 12:24 - Nerhinn
29.12.2014 04:31 - Gurney
30.12.2014 09:45 - Nerhinn
30.12.2014 11:26 - Nerhinn


31.12.2014 12:05 - Nerhinn
31.12.2014 12:40 - Winnie
11.1.2015 10:37 - Nerhinn
Opět Victo Ngai



12.1.2015 02:18 - Nerhinn

The Stagman Ghost by Dimitri Armand
12.1.2015 04:10 - sirien
Nerhinn: ten pohled na mrakodrapy ze vzduchu je co - (severní) Dubaj?
12.1.2015 10:24 - Nerhinn
sirien: Nejspíš jo.
12.1.2015 11:36 - Nerhinn
12.1.2015 16:16 - sirien
Nerhinn: Damn, jižní Dubaj, ne severní :)
15.1.2015 14:36 - Kostivít
Ze hry Of orcs and men




3.12.2015 14:11 - ShadoWWW
7.12.2015 14:31 - skew
Werenaked mole-rat anyone?


16.12.2015 16:41 - Gurney
Galerie plná naprosto awesome inspirace pro jakékoli blízkovýchodní settingy (doufám že se bude zobrazovat i když nemáte facebook).




17.12.2015 18:01 - chrochta
Buď mám divný prohlížeč, nebo je fejsbůk potřeba - nic se mi v odkazu nezobrazuje.
18.12.2015 14:41 - Gurney
Tak jsem to zkoušel a bohužel se člověk fakt musí lognout na facebook, aby se k tomu dostal. A jinde se mi tu samou galerii bohužel dohledat nepodařilo :(
23.2.2016 09:22 - ShadoWWW

23.2.2016 17:37 - Kamach
ShadoWWW: Není to první náhodou nějaká Zendikarská násoska z MtG? :)
Pokud jo, tak nemůžu jinak než...

http://www.artofmtg.com/

(Je tam toho fakt hodně, většina dost kvalitní - náměty a estetika závisí na tom, z jaké Pláně v Multiversu ten který blok zrovna je. Možná jsem máčka, ale některé jsou i dost solidní nightmare fuel)

Taky stojí za zmínku MtG land art, nádherné krajiny.






"Hush... just let it happen..." *mrawr* XD
23.2.2016 18:11 - ShadoWWW
Nádhera! Hlavně ten pohled na létající ostrovy zespodu létajícího ostrova. :)
24.2.2016 13:26 - Tarfill
Našel jsem zajímavé snímky reálných opuštěných staveb. Vhodné do hororového prostředí.
Bohužel, nenašel jsem tuto galerii jinde, takže fb účet je zřejmě nutností...

https://www.facebook.com/Urbex-Chodov-1410075972574098/
24.2.2016 13:52 - Vojtěch
24.2.2016 13:55 - Tarfill
Hahaha Vojto, tak to jsi mě dostal... :-)
26.2.2016 20:46 - ShadoWWW
Tomu říkám obal RPGčka! :-)

28.2.2016 12:23 - ShadoWWW


S doprovodným textem: I'm not sure if "optimizing" my system was a good idea after all...
6.3.2016 07:37 - ShadoWWW
Někdo si vyhrál... Velkynvelve z dobrodružství Rage of Demons.

6.3.2016 07:48 - ShadoWWW
Kladli jste si někdy otázku, jak vypadá takové kouzlo zmam nestvůru?

5.4.2016 14:40 - Kamach
tabulová hora Roraima na hranici mezi Venezuelou a Brazílií...
Poprvé jsem ji neviděl na fotce, ale nakreslenou, a moje první myšlenka byla "hej, pěkné high fantasy" :)
A ten palác, či stupňovité skalní město, co by se na ní dalo postavit!

24.4.2016 17:30 - Kostivít
Ze hry Dragon's Dogma


Divinity: Original Sin

Styx: Master of Shadows - pěkná stealth hra, líbí se mi to prostředí, i jen kvůli němu bych si to zahrál znovu
24.4.2016 21:04 - Nachtrose
Náhodou jsem narazil na tohle a putovalo to na disk s tím, že "netuším ještě kdy a jak, ale určite to chci použí do hry..."

2.5.2016 00:01 - ShadoWWW
Všera dopoledne na Českém rozhlase jsem poslouchal pořad, ve kterém rozebírali pohádky. Mimo jiné tam říkali, že nejdéle z minulosti přežily příběhy/pohádky s něčím magickým. Že jakmile je v příběhu nadpřirozeno/magično, fascinuje to posluchače/děti víc než reálný příběh. Taky tam říkali, že motivy pohádek se opakují napříč celým světem. Nejrozšířenější je motiv, ve kterém člověk získá schopnost létat.
26.5.2016 07:45 - Nachtrose
Neznáte nějakou hezkou stránku s artworkama fantasy zbraní a vybavení ( preferuju kreslené před fotkama )? Primárně bych teď potřeboval nějaký meč ( bastard ) s bleskama a hezké lukostřelecké rukavice.
26.5.2016 12:27 - kin
Já zkouším vždy deviantart, dá se tam toho většinou najít dost.
Tady máš pár odkazů, ale asi se tím budeš muset proklikat, snad najdeš to co hledáš :)
první
druhý
třetí
čtvrtý
pátý
A nebo kdyby jsi chtěl, něco ti můžu nakreslit dle tvých požadavků :)
26.5.2016 12:47 - ShadoWWW
Říkal jsem si, že bych si pořídil ten mikrofon, co používá Matthew Colville (má excelentní zvuk). No, nevím, je trochu dražší...
26.5.2016 12:56 - Nachtrose
kin: já zkoušel dev-art, pinterest i google a nějak extra jsem nepochodil :-/ Možná špatné google-fu
26.5.2016 22:02 - chrochta
Nejspíš to sem úplně nepatří, ale... 28.5.2016 poběží na nějakém Českém rozhlase (Meteor, Toulky českou minulostí...) od 13:00 Čaroděj Zeměmoří od Ursuly K. Le Guinové.
27.5.2016 06:39 - efram
chrochta píše:
....Čaroděj Zeměmoří na nějakém Českém rozhlase......


Jen upřesním, že to je Český rozhlas Dvojka a je to v pravidelném odpoledním pásmu rozhlasových her.
27.5.2016 19:58 - chrochta
7.6.2016 21:31 - ShadoWWW
Dungeons & Dragons na TEDx.
12.6.2016 22:49 - Jan III.
Poslyšte, neměl by někdo z vás nějaké pěkné ilustrace pro bestii "Liškodlak" či "Liščí žena?" Ideálně v lidské i pololidské podobě. Sice se mi něco najít podařilo, ale stále s tím nejsem 100%ně spokojen, tak se ptám.
Díky.
12.6.2016 23:54 - Vojtěch
Pathfinderovské Kitsune, nebo dej hledat Kitsune samostatné, pokud ti nevadí asijsky laděný vizuál.
13.6.2016 18:35 - Kamach
Jan III. píše:
Poslyšte, neměl by někdo z vás nějaké pěkné ilustrace pro bestii "Liškodlak" či "Liščí žena?" Ideálně v lidské i pololidské podobě. Sice se mi něco najít podařilo, ale stále s tím nejsem 100%ně spokojen, tak se ptám.
Díky.

Měl, ale bojím se, že trefit se s takovou věcí někomu jinému do vkusu bude problém, tudíž neručím, že budeš na 100% spokojen, či že ti naopak nepřivodím krvácení z nosu :)
(a o čarodějích s kompulzivním nutkáním seslat fireball ani nemluvě)



- Liškodlaci ze starého WoD:
všechny formy


- Lidská podoba (v tradiční mytologii je to v lidské podobě prostě vrtošivá a vilná ženština, co ukrývá pod sukní liščí ocas XD):
cosplay foto
, lehce stylizovaná s příhodně padající róbou

- Pololidská podoba: tady si nejsem jistý, jak by měly vypadat. V případě animoidních fox-girls, "Disneyovských" furries, ani ošklivých mutantů z Ostrova doktora Moreaua (jako je ta druhá zleva u forem z WoD) nemůžu sloužit; tyhle nevedu :)

- Antropomorfní zvířata:

lišák s katanama, lučištnice 1, lučištnice 2,

"Miláčku, já chápu, že už tě unavuje proměňovat se v člověčici a chceš mi předvést, co všechno dokážeš s těma ocasama, avšak obávám se, že linie mezi svolností a úmrtím v důsledku otravy saké je v mém případě poněkud... příliš tenká."
13.6.2016 21:54 - Jan III.
Kamach: Díky za pomoc. Skutečnost je taková, že hledám něco spíše v evropském stylu a navrch vyloženě čarodějnici či bestii, což mi práci dost ztěžuje. :)
Každopádně asi použiju ten tvůj první obrázek. ;)
13.6.2016 23:34 - York
ShadoWWW píše:
Dungeons & Dragons na TEDx.


Je na tom dost znát, že se urputně snaží vysvětlit naprostým RPG laikům, že ta nerdovina může být i k něčemu dobrá... A navíc k tomu používá výhradně DnD coby příklady, což má přesně opačný efekt (nic proti DnD).

Tak nějak nevím, co si o tom mám myslet. Asi je to krok správným směrem, ale možná ne úplně nejšťastnější nohou.
27.6.2016 21:22 - ShadoWWW
Trocha oldschoolu...

27.6.2016 21:52 - Nachtrose
ShadoWWW píše:
Trocha oldschoolu...


tankuje beastmaster ranger?
28.6.2016 14:31 - crowen
Jan III. - skus sa prehrabat tymto, tam boli velmi pekne ilustracie
13.7.2016 06:00 - Vojtěch
Pěkné... kdy bude Ravnica? :D
13.7.2016 06:26 - Element_Lead
Vojtěch píše:
Pěkné... kdy bude Ravnica? :D
To nevim, ale pristi to nebude, pristi uz je ohlaseny neco jinyho.

Ja jsem na to narazil nahodou, MTG nehraju uz dlouho, ale vim ze Innistrad byl set s tematikou upiru a vlkodlaku a ze se mi libil art cele te edice.
13.7.2016 09:06 - ShadoWWW
Trocha old-schoolu... :-)

14.7.2016 08:18 - ROBOcop
ShadoWWW píše:
Trocha old-schoolu... :-)
Ted jsem se zasnil ... Nevim proc, ale pripomina mi to ... Vzpominam na casy kdyz jsem hral na PC Eye of the Beholder.
14.7.2016 19:43 - Element_Lead
Me to pripomina Fighting Fantasy gamebooky ilustrace, ktery jsou bozi :)
16.7.2016 07:15 - ShadoWWW
V 80. a 90. letech TSR vydávali gamebooky dle pravidel D&D (respektive AD&D nebo BECMI). Mohl sis udělat svou vlastní postavu dle pravidel D&D, nebo si vzít předpřipravenou v daném gamebooku, a projít s ní dobrodružstvím.

Tento obrázek je z jednoho takového gamebooku - BSOLO Ghost of Lion Castle. Ze stejného gamebooku je třeba i následující obrázek.

28.10.2016 17:20 - ShadoWWW


Two-waepon fighting je v kurzu. :-)
28.10.2016 19:24 - Vojtěch
Tak Drizzt in Artemis byli na dvě mávátka vždycky...
13.11.2016 23:11 - sirien
Nebylo to ani trochu to, co sem hledal, ale...



...je to cool :)
13.11.2016 23:26 - Dukolm
Sirien souhlas, zdroj není tam toho výce?
13.11.2016 23:40 - LokiB
Dukolm: od té doby, co má google vyhledávání podle obrázku ... je to na mnoha místech :)

http://shellirosewarne.com/tag/witch/

http://www.osud-podle-kabaly.cz/karmalogie/kletba/


Edit:
nebo přímo záplava
14.11.2016 00:20 - sirien
od té doby, co nějakej IDIOT vytvořil Pinterest, pro jehož uživatele je slovo "zdroj" nejspíš ta nejhorší vulgarita, tak je dohledání původních autorů obrázků a jejich galerií naprostý zlo.

Nicméně je to od Trishkell na Puritanartu


EDIT: Loki: tyvole... bacha na to, co odkazuješ, z designu té první stránky se mi udělalo málem špatně.
14.11.2016 00:35 - LokiB
sirien: to chápu ... ale tak když dojde na witch arts, nedivím se ničemu ... někde člověk bleje z designu. někde z obsahu ...
14.11.2016 00:43 - Šaman
Asi nemá cenu tu zmiňovat Deviantart, že?
Jeho objevení mi dokonce změnilo styl přípravy. Náš dračák začal být víc ilustrovaný, často se snažím nejdřív najít nějakou ilustraci postavy, nebo místa, podle základní idey. Když ji najdu, tak ji dotvořím v souladu s obrázkem.
Pinerest je taky fajn, ale tam nejsou (nebo neumím stáhnout?) obrázky v plném rozlišení. Další dobrá věc Devianartu je, že z jednoho obrázku se dá proklikat na spoustu dalších, tematicky podobných (Takže hledání jedné ilustrace se občas změní v několikahodinovou prokrastinaci:) V základu je tam všechno (včetně hromady úchyláren), ale po nějaké době se mi zobrazují už jen fantasy věci.

Moje záložky na deviantartu, až na výjimky všechno fantasy.

Na hudbu na pozadí už tu někdo zmiňoval tabletopaudio.com.
A jinak youtube to jistí. Od středověké hudby, přes soundtracky z her, až po Two steps from hell. Oproti stavu před deseti lety, kdy se u každého dračáku i šermířského vystoupení hrály jen profláklé motivy z Pirátů z Karibiku, Posledního Mohykána, Posledního samuraje a hudebně trochu odlišného Barbara Conana a občas Enya, nebo Loreena, je to dnes naprostý luxus!
Je libo hospodu, vesnici, nebo něco k prolézání trpasličích dolů? Všechno se dá najít na YT :)

Jinak pokud někomu přijde ohraný nejen Hans Zimmer, ale i 2 steps from hell, pak třeba Antti Martikainenpěkné kompozice.
14.11.2016 00:52 - LokiB
Šaman: taj ten sirienův link byl z deviantartu :)

a popravdě, deviant art je ZLO ... klikneš na jeden obrázek, že něco hledáš a dalšího půldne se proklikáváš dalšíma a dalšíma obrázkama, co by se taky "mohly někdy hodit" ... to už jsem si zakázal

Pinterest má možnost prokliku na zdroj, většinou. ale asi úmyslně nemá šikovnou práci s downloadem. cílem je, aby sis tam dělal nástěnky a ne stahoval
14.11.2016 13:00 - sirien
LokiB píše:
a popravdě, deviant art je ZLO

Totální. Kdykoliv hledáš něco do trochu realistického prostředí, tak se tváří, že bys to tam i mohl najít - a po třech hodinách zjistíš, že ať se snažíš jak chceš, jediné, co najdeš, je porno, soft porno a super-soft porno (eh, sorry, glamour) a že Ti stejně nezbejvá, než se vrátit ke google image search.

LokiB píše:
Pinterest má možnost prokliku na zdroj

lol. (smutným tónem).
Zahrajeme si hru, jo? Já Ti pošlu 53 obrázků (ne, to číslo není ani trochu náhodné) a Ty mi k nim dohledáš původní autory a původní místo publikace obrázku autorem (nebo to, co se k němu nejvíc blíží, pokud věc nepublikoval autor sám). Pro všech 53 bez výjimky. PAK si budeme říkat něco o tom, jak příjemnej Pinterest je a jak kvalitně zdrojuje.

(Hint: na Tvém místě bych to odmít - těch 53 obrázků mě stálo nechutně hodin a za těch nechutně hodin sem se naučil Pinterest specificky totálně nenávidět)
14.11.2016 13:39 - LokiB
sirien: můžu já za to, že neumíš dobře vyhledávat na internetu? :o
15.11.2016 08:11 - Tarfill
LokiB píše:
deviant art je ZLO ...

Přesně, kdykoliv na to v práci náhodou v odkazu kliknu, stránka je automaticky zablokována, protože obsahuje zakázaná slova... :-)
15.11.2016 15:31 - crowen


https://www.artstation.com/artwork/vikingar
14.1.2017 19:38 - LokiB
sirien: ale vážně ... přeci když v pinterestu klikneš na daný obrázek, když už jsi na jeho "detailní stránce", tak se dostaneš tam, odkud byl původně přišpendlen, ve většině případů, kdy jsem to potřeboval, tak jsem se dostal přímo na zdroj.
jestli to někdo pinoval z nějaký blbý cache, takže se dostaneš jen na daný obrázek a ne na původní stránku, to je možné ... nestává se mi to ale tak často.
14.1.2017 20:36 - sirien
Loki: teoreticky. Bohužel z nějakého důvodu ty obrázky co sem potřeboval dohledat já když sem je zrovna dohledával šly vždycky na nějakej bullshit zdroj a google mě pak cyklil mezi pinterestem a těmito bullshit zdroji, takže dostat se k původnímu autorovi občas znamenalo jít až na X-tou stránku google abych se přenesl přes ten pinterest bordel nebo u některých konkrétnějších obrázků to znamenalo protáčet různé google queries než sem se dostal na nějakou co tomu obrázku odpovídala a co minula ty pinteresty.

Jako bylo to dost podivně specifický, jakoby se SW obrázky co sem chtěl točily v nějaké bullshit smyčce - v jiných případech sem s pinterestem tenhle problém taky nijak moc neměl (ne, že bych pinterest nějak moc používal, teda).


EDIT: a nebo je taky možný, že sem něco dělal hrozně blbě... jako takovéhle maniakální dohledávání autorů a zdrojů není moje expertní oblast.
23.1.2017 18:26 - Maelik
6.4.2017 14:40 - B1rd
ahoj, vim ze tu nekde byl thread, kde se requestovaly obrazky a uzivatele tam sdileli pozadovany obrazek ze svych soukromych sbirek. nejsem si uplne jistej, jestli to bylo tady, ale najit se mi podarilo jen tohle.

nemel by jste nekdo obrazek human paladina, kterej by nevypadal pocitacove, cartoonove, mangove a ani by nebyl stylyzovanej do warhammer univerza s predimenzovanym brnenim? Nejak se nemuzu porad progooglit k nicemu co by vypadalo dostatecne sword&sorcery.

moje googlefu neni dostatecny, abych se dostal k tyhle predstave. mozna nekdo znate nejake konkretni postavy, ktere by splnovaly zadani a k nim by byl nejaky fan art. save me please :(
6.4.2017 15:48 - Vojtěch
Hele, možná by nebylo od věci zkusit portréty z Icewind Dale nebo Guild Wars Knight
6.4.2017 16:22 - Šaman
Jednoho mám, ale nevím, jak sem nahrát obrázek z disku. Umím jenom z netu…
Hmm, ještě, že strejda Google umí hledat i podle obrázků.
22.4.2017 22:24 - efram
asdfasdf píše:


videl jsem na pinterestu hodně priser, podobne zpracovaných. Nemáš je nějak komplet v pdf ? tka jako ty z dark souls ?
23.4.2017 11:02 - Maelik
efram: Bohužel. Ono ani to pdfko není můj výrobek, našel jsem ho na /r/UnearthedArcana, jen mi přišlo zajímavé. Zkusil bych googlit, anebo holt je nutné to pdfko vytvořit. Vzít si příšerky, které se ti líbily, spustit homebrewery a přepsat je. A samozřejmě sem dát odkaz :-)
24.4.2017 10:32 - Vojtěch
Mno, není to jediné inspirované touhle pařbou.

Embers of the Forgotten Kingdom
24.4.2017 12:02 - efram
asdfasdf píše:


Tak tenhle postup neznám. Nastuduju a zkusim....
24.4.2017 12:33 - Maelik
efram píše:
Tak tenhle postup neznám. Nastuduju a zkusim....

Myslíš homebrewery, nebo googlení?
24.4.2017 14:57 - efram
Homebrewery.....
25.4.2017 11:00 - Maelik
To je zvláštní, já jsem na to narazil vcelku hned jak jsem googlil jak vytvořit nový obsah ve stylu těch oficiálních...

A ani moc studování k tomu nepotřebuješ, páč tam máš šablony skoro na všechno, jen je vyplnit. Například něco takového vytvoříš během pár minut, v zásadě tak rychle jak stíháš vymýšlet a psát. Jediná nevýhoda je, že to neumí nahrávat obrázky z počítače.
23.5.2017 21:54 - ShadoWWW
Tyto kostky jsem dnes koupil v brněnské Planetě her. Kromě těchto leskle měděných měli ještě matně měděné a matně bronzové. Ale tyto byly nejčitelnější.


24.5.2017 00:36 - sirien
Za kolik?

Sou i jiné než DnD sety? (třeba d6 / d10 pool sety)
24.5.2017 01:22 - Aegnor
24.5.2017 09:59 - Tarfill
Ty kovový kostky vypadají parádně... jen do tý doby, než zjistíte, že hrajete u skleněného stolu... to pak můžete házet jenom na zemi...
24.5.2017 10:12 - Babaj
a proto mam sve osobni pravidlo ,ze plati jen kostky hozene na A4 podlozce... ty co prepadnou prehazuju... Ovsem ty prepadle mohou na skle udalet taky sve:_(
24.5.2017 10:35 - Vojtěch
Co vyndat tu pěnu a zakvrdlat kostkou v krabičce a výsledek si přečíst o otevření víčka?
24.5.2017 10:36 - ShadoWWW
Testoval jsem to na našem dřevěném hracím stole a pohoda. Ma to i zkosené hrany, takže to nedělá ani škrábance.
24.5.2017 14:15 - Merlin
Vojtěch píše:
Co vyndat tu pěnu a zakvrdlat kostkou v krabičce a výsledek si přečíst o otevření víčka?


to nevidíš jak se kostka převaluje a balancuje mezi 20 a 1
24.5.2017 14:18 - Vojtěch
Merlin píše:
to nevidíš jak se kostka převaluje a balancuje mezi 20 a 1


Ale zase můžeš dělat virbl před otevřením a chvilku napětí.
24.5.2017 14:18 - sirien
Máte blbý stoly - já na svůj skleněnej normálně kovovou kostkou házel a nic se mu nestalo.
24.5.2017 14:20 - sirien
Vojtěch: jenže problém je, že dokud je krabička zavřená, tak nevíš, co přesně padlo a nejsi schopný to určit - otevřením krabičky se stav zhroutí a akt pohlédnutí na výsledek pak může výsledek změnit, což je dost na hraně podvádění.
24.5.2017 14:23 - ShadoWWW
Dokud ji ale neotevřeš, tak jsi hodil 1 i 20 současně. (Zdravím pana Schrodingera ;))
24.5.2017 14:28 - Vojtěch
Tak v napětí můžeš zústat a krabičku neotevírat, ale říkal jsem chvilku. Také je tu možnost řešení v Munchkin stylu, kdy hodíš kostkou a pak se pohádat o tom, co to znamená, případně kategoricky trvat na tom, že ten, kdo má těžší kostku vyhrál.
24.5.2017 14:34 - sirien
No právě. Celá hra se tak octne v prepozici stavů. Představ si, že by si tu krabičku neotevřel a na kostku se nepodíval - co to udělá s příběhem (a battlegridem) potom, co tohle provedou 4 hráči v řadě?

(Z nějakého důvodu sem si právě po letech vzpomněl na tohle)
24.5.2017 14:41 - Nachtrose


???
24.5.2017 14:51 - sirien
Nachtrose: WHAT!? To jako že bys omezoval svobodu kostek takhle násilným uvězňováním? To je naprosto nehumánní, násilné chování za hranicí týrání! Normální vydírání. Přímo zotročování! Každá kostka si zaslouží dokutálet se ke svému výsledku zcela svobodně!
24.5.2017 15:07 - Nachtrose
Sirien: yep.
24.5.2017 15:12 - Tarfill
Nachtrose: ještě nikdy jsem při hraní neviděl člověka, který by takovouhle podobnou pomůcku používal... to je dobrý leda tak do kasina...
24.5.2017 15:23 - ShadoWWW
Tarfill: Acquisitions Incorporated používali stůl s podobnou funkcí.
24.5.2017 15:26 - Vojtěch
sirien píše:
No právě. Celá hra se tak octne v prepozici stavů. Představ si, že by si tu krabičku neotevřel a na kostku se nepodíval - co to udělá s příběhem (a battlegridem) potom, co tohle provedou 4 hráči v řadě?


Bude zřejmě nutné přejít na klasické řešení nezjistitelného stavu. Historie pro toto má mnoho celkem osvědčených případů. Pro začátek proběhne učený synod všech zůčastněných, kde se na minimálně jednom výsledku hráči neshodnou a zhádají se do krve. Pak bude ve skupině následovat schisma na pravověrné successáře s červenými čepicemi a ortodoxní failery s modrými. Proběhne pár task resolution válek a conflict resolution nebude dosaženo ani před tím, než se všichni odeberou na Fušán. +/- spory o pozici DM kdy bude dvoj, a možná i trojDMství, války s mezi edicemi víceméně toho samého systému, vlivy cizích systémů z dálného Fateodu, návraty recyklovaných ideí z podivných Končin, možná i podvratná prostelyzace Dakkarské církve, invaze Retrobarbarů, bludařství sekt Kovárny, nebo nepochopitelných démonů z Astrálních doupat.

A TO VŠE JEN PRO TO, ŽE JSI NECHTĚL OTEVŘÍT TU PODĚLANOU KRABIČKU!
24.5.2017 15:52 - Tarfill
ShadoWWW píše:
Acquisitions Incorporated používali stůl

No jo, vymazlenej celej herní stůl je něco jinýho a to mi přijde fajn.
Spíš si nedokážu představit toho jednotlivce, co si tohle nosí na každou hru v batohu nebo hůř - v igelitce... ;-)
24.5.2017 16:27 - sirien
Vojtěch: :D
24.5.2017 19:06 - York
sirien píše:
Celá hra se tak octne v prepozici stavů.


Neměl jsi, čistě náhodou, na mysli superpozici? ;)
24.5.2017 21:09 - Nachtrose
Tarfill píše:
Nachtrose: ještě nikdy jsem při hraní neviděl člověka, který by takovouhle podobnou pomůcku používal... to je dobrý leda tak do kasina...




jen mi to ten host blbě otočil...
24.5.2017 21:58 - sirien
York píše:
superpozici

to je jedno, nějakou pozici prostě.
24.5.2017 22:30 - York
sirien píše:
to je jedno, nějakou pozici prostě.


No jo, však předložky jsou taky užitečná tentononc... zvířátka! :D
30.7.2017 13:27 - Maelik
3.1.2018 03:44 - sirien
Tom Namielski gallery

Fakt hezký kousky (Batmany nahoře přescrollujte)
14.1.2018 22:18 - LokiB
V pinterestu zrušili možnost přes pravé tlačítko otevřít odkaz/obrázek v novém okně/záložce. Takže teď se musí člověk do každého obrázku prokliknout a případně se vracet zpátky. Použitelnost se tak snížila nejméně o 50%.
Nebo to někomu z vás stále i teď funguje?
18.1.2018 00:35 - MarkyParky
LokiB:
Tohle blokovali i dříve, co si pamatuju. Jen poslední cca půlrok či rok to měli rozbité/vypnuté a teď to tam vrátili zpět.
18.1.2018 12:42 - Haplo
Je to spíš technický dotaz, ale nebude fungovat použití prostředního tlačítka myši (middle button=mouse wheel clik) nebo Ctrl+Levé tlačítko (Ctrl+LB)?
18.1.2018 12:43 - LokiB
Haplo: ne, nefunguje. stránka aktivně blokuje dané volby
28.1.2018 17:17 - Maelik
LokiB : Možná to už zas vrátili, páč teď jsem se díval a otvírání v novém okně funguje normálně..
28.1.2018 19:29 - LokiB
Maelik: ano, máš pravdu, je to tak, zas to funguje. Snad to vydrží :)
30.1.2018 13:35 - Maelik
Kdyby někdo potřeboval dungeon, tady jsou mapky hrobek v údolí králů. Mapky jsou jak seshora, tak zboku, tak i isometrické verze. Většinou je to teda jen chodba a komora, ale některé vypadají jak vystřižené z nějakého dobrodružství..
23.2.2019 12:24 - Maelik
24.2.2019 18:52 - Jerson
To rozhodně. Až na ty hůlky :-)
24.2.2019 18:56 - efram
nahodou super, mknri na ty dalsi odkazy jak to maj promakaný a to včetně hůlek
25.2.2019 06:19 - Jerson
Já na to právě koukal, a místo hůlky bych čekal nějakou adaptaci blasteru nebo tak. Mám si vzít debatu o realističnosti kouzelnických hůlek vedle? :-)
25.2.2019 10:07 - efram
proč vedle? nahodou tohle bych bral jako "Veteráni z Bradavic v 2 sv.v"
25.2.2019 11:16 - Jerson
Tím jsem myslel vzít si vedle stať na téma "proč jsou magické hůlky nevhodné provedení". Setting jsem viděl dost podobně, jen tedy nikoliv z Bradavic, ale z nějaké anime sovětské a německé koleje, a do tohoho settingu by se hodily nějaké osobní zbraně konstruované jako zbraně, tedy ergonomicky tvarované, s rukojetí.
25.2.2019 12:01 - sirien
Jerson píše:
Mám si vzít debatu o realističnosti kouzelnických hůlek vedle? :-)

Ano prosím, na to sem fakt zvědavej :D
25.2.2019 17:22 - Log 1=0
Btw, ten setting s čarodějnicemi existuje jen v těch obrázcích, nebo jen neumím googlit?¨
A bez Britských, Italských, Japonských a Sovětských čarodějnic to má tak 1/3 potenciálu.
25.2.2019 21:04 - efram
Mohl by někdo z adminů přidat počítadlo, které by uvádělo počet příspěvků převedených do kategorie "Uvěřitelnost logia......" Děkuji.
25.2.2019 21:53 - Log 1=0
efram píše:

Zatím sedm. K čemu to chceš vědět?
25.2.2019 22:47 - efram
soukromá statistika o změně směřování tohoto fóra :p - nech to ležet
8.3.2019 06:40 - ShadoWWW
1. epizoda z hraní Relics & Rarities je nově uvolněná i na YouTube. (Hru vede Deborah Ann Woll.)
14.3.2019 20:40 - Xeth
R&R - harmonogram "vysílání" všech (dalších) epizod 1. série na YT:

Episode 2: The Trail of the Hidden Ones (Guest – Sam Richardson)
(Part 1: zde
(Part 2: airs 3/18/19)

Episode 3: The Ascent of the Angler (Guest – Charlie Cox)
(Part 1: airs 3/25/19)
(Part 2: airs 4/1/19)

Episode 4: The Mystery of King Senna’s Tomb (Guest – Janina Gavankar)
(Part 1: airs 4/8/19)
(Part 2: airs 4/15/19)

Episode 5: The Case of the Black Onyx (Guest – Kevin Smith)
(Part 1: airs 4/22/19)
(Part 2: airs 4/29/19)

Episode 6: The Battle of Livingstone Caverns (Guest – Simone Missick)
(Part 1: airs 5/6/19)
(Part 2: airs 5/13/19)
5.4.2019 22:34 - Maelik
21.7.2019 10:53 - ShadoWWW
TEDx, jak hraní D&D zvyšuje sociální dovednosti.
21.7.2019 13:01 - shari
Tématicky má být příští sada Magic: The Gathering, která mí vyjít na podzim, spojením Kamelotu a Pohádek Bratří Grimmů. Obrázky, které k tomu zatím zveřejnili, vypadají opravdu dobře:












19.8.2019 21:17 - ShadoWWW
Dívali jsme se s manželkou na Teorii velkého třesku, konkrétně díl The D&D Vortex (S12E16). Palec nahoru! Super zábava pro fanoušky DnD a super propagace DnD mezi mainstreamovou populací. Manželka po jeho shlédnutí zas měla chuť si zahrát.
20.8.2019 08:14 - efram
Na tvé doporučení jsem se na ten díl podíval a docela jsem se nasmál :)
30.11.2019 10:29 - Nachtrose
Uplnou nahadou jsem narazil na stranku This Person Doea Not Exist, kde AI generuje tvare lidi a napadlo mne, ze by to nemusel byt spatny naatroj, pokud nekdo u hry vyuziva fotografie osob. Hlavni nevyhoda ale je, ze neni mozno zadat zadne parametry pro ovlyvneni vysledku. Maj i stranku s kockama, ale tam se ma AI jeste hodne co ucit :-)
27.12.2020 16:57 - Nachtrose
Autor sám zřejmě ujíždí na nejakých houbičkách, ale jinak je to poměrně zajímavá počin. Mushroom Dragons





























Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.2681519985199 secREMOTE_IP: 3.17.28.48