Kultura

Gurney
31.12.2015 19:32

Hotové překlady

- Základní triáda (PHB, DMG, MM) - ShadoWWW
- Basic rules + Starter Set - ShadoWWW
- Úvodní sada - Essentials Kit - ShadoWWW

- Dobrodruhův průvodce Mečovým pobřežím - Chrochta, Merlin, ShadoWWW, Sirien
- Xanatharův průvodce vším - Log 1=0, Maelik, ShadoWWW, Pan Bača
- Volův průvodce netvory - by Merlin, ShadoWWW, Sirien

- Strádovo prokletí - Pan Bača, Demonica & exi
- Poklad dračí královny - MartinCZ, Pan Bača, Pilchowski
- Hlubina: Dračí loupež - exi, pan Bača
- Drak z Ledového štítu - exi, ShadoWWW, wlkeR, Pan Bača
- Ztracený důl Fendelveru - exi, wlkeR, Pan Bača
- Alcrosský řezník - Ugy, Aegnor, Pan Bača
- Pobřeží snů - Demonica, exi
- Rudá ruka zkázy - Chrochta, exi
- Kaple na útesech - Ugy, Aegnor, Pan Bača
- Hrobka anihilace - Merlin, Pan Bača, Pilchowski, Tarfill
- Sestup do Avernu - exi, Pan Bača Pilchowski, ShadoWWW
- Nádherná zima - Chyba, Pan Bača, Heznick
- Příběhy ze Zejícího portálu - Chrochta, Pan Bača
- Různé doplňky a samostatné dílčí věci vč. nějakých těch dobrodružství: Materiály a odkazy pro pátou edici D&D

Dílčí překlady

Různé
- Witchhunter (Matova classa pro D&Diesel) (by Sirien&ShadoWWW)


Běžící překlady

- Xanathar - ShadoWWW (& Maelik a Log), Chyba
- Misty fortunes - wlker
- Storm Lord's Wrath
- Storm King's Thunder
- Princes of the Apocalypse
- Tasha Cauldron of Everything- Hranolky
- Duchové slaniska- Chrochta



Tasha - zdroj pro SRD
16.12.2020 08:32 - pilchowski
16.12.2020 15:03 - Hranolky
Tak pratele, carotvurce a jeho kouzla + uvod jsou nahozeny na google drive, tudiz bych rekl, ze po nejake "oficialni" kontrole se da uz hrat, dalsi subclassy budu nahazovat jako samostatne casti kapitol napr kapitola 2 - barbar, aby v tom byla snazsi orientace popripade oprava atd... (jestli to teda nevadi).

Prvni na poradi jsou dodelat kouzla, pak hned zacnu s dalsima povolanima, a pak se uvidi, jestli este bude sila. ale verim ze ano, zatim me to dost bavi (kupodivu)

ENJOY.
Please be gentle...
16.12.2020 16:25 - sirien
Tak velmi letmo od oka na první mrknutí to vypadá obecně správně (struktura, markdown...)

Jen jako - já sice naprosto chápu výhrady, ale fakt je "všehokotel" nebo "všehokotlík" tak špatnej? Jakože "kotlík všeho" not bad, ale člověk tam prostě cítí že to je rozdělené a postrádá to tu údernost kterou by název měl mít.


EDIT: u názvů kouzel by měly být nadpist (## Název, nikoliv **Název**) - je to důležité kvůli vyhledávání (které jde jen skrz nadpisy) a pro pozdější tvůrbu snippetů (které s nadpisy dál pracují ve virtuálních knihách)
16.12.2020 16:53 - Pan Bača
Tašin kotlík aneb od každého něco
16.12.2020 17:01 - sirien
Ve skutečnosti i prosté "Tašin kotlík" samo o sobě mi zní líp než "Tašin kotlík všeho". To "všeho" se případně dá narvat do podtitulu nebo tak něco. (I když "Všehokotlík" mi přijde jako takové hezké slovo...)
16.12.2020 17:14 - LokiB
No jo, když ono ani Eintopf nepřekládáme jakože je k večeři "jednohrnec" ... jako jo, chápu, že někdo má k těmto spojeným ziměvzdorům z jiných jazyků v češtině menší odpor než já, taková je doba. ok, boomers :)

Hranolky: kde na googledrive to lze najít?
16.12.2020 17:15 - Pan Bača
No všehokotlík už mi zní tak trošku násilně. Ale ten Tašin kotlík, proč ne?
16.12.2020 17:17 - York
Tašin kotlík zní dobře.
16.12.2020 17:19 - Chyba
LokiB: post #3256
16.12.2020 17:54 - Gergon
Já bych byl pro "Tashin kotel" =) kotlík je na mě moc zdrobnělé a ani to není přesné, kotlík je kettle. A jestli to bude Tashin všehokotel, nebo kotel všeho už je mi asi jedno =)
16.12.2020 18:01 - strucky
Zase pak bude divný mít Volova průvodce netvory, Xanatharova průvodce vším, Morde... ehm, toho vlastně v ČJ nemáme, a pak jen Tašin kotel (ničeho). :-) Za mě bych se držel formátu jako u Xanathara, ať je to jednotné.
16.12.2020 18:02 - Pan Bača
Kotel nebo kotlík.. asi je to jedno.

Že kotlík není přesný nevadí, vystihuje to, že čarodějka umíchala nějaký lektvar. To všeho tam ale fakt nesedí.
16.12.2020 18:05 - strucky
Taky mi to podprahově nesedí, ale v čem je nakonec rozdíl u Kotel hovězího a Kotel všeho? Jen proto, že si kotel hovězího dovedeme představit a kotel všeho ne? :-D

A když ubírat v překladu slova vs originál, proč nepřidat? Tašin kotel všeho možného
16.12.2020 18:05 - Pan Bača
Tašin kotel všeho? Fakt ne. To bych to raději rozvedl, jak jsem psal. V originálu je taky Guide to... takže ani tam to nesedí
16.12.2020 18:12 - sirien
Tašin kotel kdečeho?
16.12.2020 18:45 - ShadoWWW
spíš všeličeho.
16.12.2020 18:46 - Markus
všeličeho

Někdo už to tu psal. Ideální překlad už znáte, jen jste na něj zapomněli.

EDIT: Ninja'd
16.12.2020 18:50 - Pan Bača
Markus píše:
jste na něj zapomněli.


Pane Hlavso, kdybyste mohl říct nebo aspoň naznačit!
16.12.2020 18:57 - Hranolky
LokiB:zde

sirien: Kouzla opravena
16.12.2020 19:19 - LokiB
Do google drive není možné navrhovat změny, tak to píšu sem.

Původní text:

Píše:
# Čarotvůrce

Čarotvůrci, mistři vynalézavosti, užívají důmysl a magii k odemknutí mimořádného potenciálu v předmětech. Vidí magii jako komplexní systém, který čeká na to, až ho rozluští a poté spoutají do svých kouzel a vynálezů. Vše co potřebuješ, ke hraní jednoho z těchto vynálezců, najdeš v následujících odstavcích.
Čarotvůrce používá různé nástroje, kterými soustředí svou tajemnou moc. Při svém kouzlení může Čarotvůrce použít alchymistické suroviny k vytvoření silného elixíru, písařské potřeby k napsání symbolu síly, nebo kutilovy nástroje k vytvoření dočasného amuletu. Magie Čarotvůrce je spjata s jeho nástroji a talentem, a jen málokdo dokáže vytvořit takové předměty jako oni.

### Čarotvůrci v mnoha světech

Skrz na skrz světem D&D, Čarotvůrci vytvářejí vynálezy a magické předměty míru i války. Mnoho životů bylo zachráněno nebo vylepšeno díky laskavím Čarotvůrcům, ale i mnoho životů bylo ztraceno vinou ničivé síly, kterou mohou nést jejich výtvory. Ve Forgotten Realms, na ostrově Lantan je domov pro mnoho Čarotvůrců a kutilští gnómové ze světa Dragonlance se velice často zabývají tímto povoláním. Podivné technologie v Barrier Peaks ze světa Greyhawk, inspirovalo mnoho lidí, aby se vydalo cestou Čarotvůrce. A v Mystaře různé národy zaměstnávají Čarotvůrce aby udržovali vzducholodě a jiné podivuhodné zařízení v chodu.
Čarotvůrci ve městě Sigil sdílejí objevy z celého multivesmíru a odtud gnómský Čarotvůrce Vi ovládá byznys rozpínající se kosmírem, který najímá dobrodruhy aby vyřešili problémy, které se zdají neřešitelné. Ve Viho domovském světě, Eberron, je díky čarotvůrcům a jejich podivuhodné nápadnosti, magie brána jako forma vědy a je využívána skrze celou společnost.

### Vytvoření Čarotvůrce
<Card>
Čarotvůrci vynalézají špičkové problémy, a poté se je snaží vyřešit-hlasitě a často s vedlejšíma škodama. -Tasha
</Card>

Při vytváření Čarotvůrce si přečti následující odstavce, které ti dají zdatnosti, základní vybavení a životy. Poté se podívej do tabulky Čarotvůrce, aby si viděl jaké prvky získáš na jednotlivých úrovních. Popisy jednotlivých prvků se nacházejí v sekci „Prvky Čarotvůrce“.



Bych místy formuloval lehce jinak, opravil jsem některé chyby s čárkami v souvětích a gramtice. Takto:

# Čarotvůrce

Čarotvůrci, mistři vynalézavosti, užívají důmysl a magii k odemknutí mimořádného potenciálu v předmětech. Vidí magii jako komplexní systém, který čeká na to, až ho rozluští a poté spoutají do svých kouzel a vynálezů. Vše, co potřebuješ ke hraní jednoho z těchto vynálezců, najdeš v následujících odstavcích.
Čarotvůrce používá různé nástroje, kterými soustředí svou tajemnou moc. Při svém kouzlení může Čarotvůrce použít například alchymistické suroviny k vytvoření silného elixíru, písařské potřeby k napsání symbolu síly, nebo kutilovy nástroje k vytvoření dočasného amuletu. Magie Čarotvůrce je spjata s jeho nástroji a talentem a jen málokdo dokáže vytvořit takové předměty jako on.

### Čarotvůrci v mnoha světech

Napříč mnohovesmírem D&D Čarotvůrci připravují vynálezy a magické předměty pro časy míru i války. Mnoho životů bylo zachráněno nebo vylepšeno díky laskavým Čarotvůrcům, ale mnoho životů bylo také ztraceno vinou ničivých sil z jejich výtvorů. Ve Forgotten Realms je ostrov Lantan domovem mnoha Čarotvůrců a kutilští gnómové ze světa Dragonlance se velice často věnují tomuto povolání. Podivné technologie v Barrier Peaks ze světa Greyhawk inspirují tamní obyvatele, aby se vydali cestou Čarotvůrce. A v Mystaře rozličné národy zaměstnávají Čarotvůrce, aby udržovali jejich vzducholodě a jiná podivuhodná zařízení v chodu.
Ve městě Sigil Čarotvůrci sdílejí objevy z celého multivesmíru. Odtud gnómský Čarotvůrce Vi řídí své obchodní aktivity, které se rozprostírají po celém kosmíru, a pro které je často třeba najímat dobrodruhy, aby vyřešili problémy, které se ostatním zdají neřešitelné. Ve Viho domovském světě, Eberronu, je díky čarotvůrcům a jejich podivuhodné nápaditosti magie brána jako forma vědy a je využívána na všech úrovních tamní společnosti.

### Vytvoření Čarotvůrce
<Card>
Čarotvůrci vytvářejí prvotřídní problémy, aby se je poté snažili vyřešit – hlasitě a často s vedlejšími škodami. -Tasha
</Card>

Při vytváření Čarotvůrce si přečti následující odstavce, ve kterých se dozvíš vše potřebné o zdatnostech, základním vybavení a životech tohoto povolání. Poté se podívej do tabulky Čarotvůrce, kde je uvedeno, jaké schopnosti získáš na jednotlivých úrovních. Popisy schopností pak nejdeš v kapitole „Schopnosti Čarotvůrce“.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.088619947433472 secREMOTE_IP: 35.171.159.141