Kultura

Gurney
31.12.2015 19:32

Hotové překlady

- Základní triáda (PHB, DMG, MM) - ShadoWWW
- Basic rules + Starter Set - ShadoWWW
- Úvodní sada - Essentials Kit - ShadoWWW

- Dobrodruhův průvodce Mečovým pobřežím - Chrochta, Merlin, ShadoWWW, Sirien
- Xanatharův průvodce vším - Log 1=0, Maelik, ShadoWWW, Pan Bača
- Volův průvodce netvory - by Merlin, ShadoWWW, Sirien

- Strádovo prokletí - Pan Bača, Demonica & exi
- Poklad dračí královny - MartinCZ, Pan Bača, Pilchowski
- Hlubina: Dračí loupež - exi, pan Bača
- Drak z Ledového štítu - exi, ShadoWWW, wlkeR, Pan Bača
- Ztracený důl Fendelveru - exi, wlkeR, Pan Bača
- Alcrosský řezník - Ugy, Aegnor, Pan Bača
- Pobřeží snů - Demonica, exi
- Rudá ruka zkázy - Chrochta, exi
- Kaple na útesech - Ugy, Aegnor, Pan Bača
- Hrobka anihilace - Merlin, Pan Bača, Pilchowski, Tarfill
- Sestup do Avernu - exi, Pan Bača Pilchowski, ShadoWWW
- Nádherná zima - Chyba, Pan Bača, Heznick
- Příběhy ze Zejícího portálu - Chrochta, Pan Bača
- Různé doplňky a samostatné dílčí věci vč. nějakých těch dobrodružství: Materiály a odkazy pro pátou edici D&D

Dílčí překlady

Různé
- Witchhunter (Matova classa pro D&Diesel) (by Sirien&ShadoWWW)

Běžící překlady

- Xanathar - ShadoWWW (& Maelik a Log), Chyba
- Misty fortunes - wlker
- Storm Lord's Wrath
- Storm King's Thunder
- Princes of the Apocalypse
- Tasha Cauldron of Everything- Hranolky
- Duchové slaniska- Chrochta

Tasha - zdroj pro SRD
2.10.2024 12:59 - Mysti
Chápu vás a děkuji za odpovědi. :)
Vím že ShadoWWW a spousta z vás, jste nad překladáním strávili spousty hodin.
Naše DnD skupina, vaše přeložené knížky používá už spoustu let a používáme je dodnes, i když s angličtinou velký problém nemáme. Prostě jsme na českém překladu začínali a jsme na něj zvyklí.
Když se do toho někdo znovu pustí, budu jen rád :)
16.11.2024 10:19 - renee
Dobrý den, chci se jen zeptat - plánuje se tu v budoucnu někdo pouštět do překladu "dungeon of the mad mage"?
18.11.2024 10:57 - Lethrendis
Vlastně jsem se do překladu 2024 už pustil, ale nejedu uceleně, překládám to pro svojí partu hrající ve Foundry, takže se zaměřuju hlavně na itemy. Ergo mám přeložená všechna zázemí, většinu ras, polovinu povolání zatím s minimem oborů, všechno vybavení, triky a většinu kouzel 1. stupně.

Souběžně s tím mi ovšem vznikají soubory s přeloženým textem, ze kterých by ucelený překlad udělat šel. Odhaduju, že mám zatím dohromady tak 100 stran a další chci přidat.
25.11.2024 21:14 - Necromancer
Tak náhodou jsem si všimnul, že Oživené řetězy Řetězového ďábla mají imunitu proti psychyckému a hromovému zranění. Nemám nic proti hromodolnému železu, jen mě malinko překvapuje, źe je ho možné otrávit...
25.11.2024 23:21 - sirien
otrávit Ďábla asi tak moc problém bejt nemusí, ale pravda že otrávit ty Řetězy zní jako docela dobrej travičskej flex.
26.11.2024 10:08 - Goldy714
Ahoj, prosím kdy je v plánu dokončení Tasha Cauldron of Everything? Předem mockrát děkuji za odpověď.
26.11.2024 20:11 - ShadoWWW
Ono by teď mělo větší smysl přeložit spíš PHB 2024, protože obsahuje i některé věci z dodatkových modulů (Xanathar, Tasha), navíc v aktualizované podobě. Ale to by byl heroický výkon s pořádně dlouhou zátěží.

Spíš bych tipoval, že takhle velké fanouškovské orgie (čti: překlady) jsou už minulostí a v budoucnu je nahradí AI překlady, které sice nebudou tak vypiplané (dá-li se to tak nazvat), ale budou rychle, zadarmo a “good enough”.
26.11.2024 20:33 - Lethrendis
Já překládám prostě rád. Netvrdím, že dobře, ale rád :)

PBH2024 už z části mám, jde mi to docela od ruky.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.060288190841675 secREMOTE_IP: 18.97.9.174