Produkty

sirien
21.2.2016 07:54
Jeskyně a draci (před vydáním)
Jeskyně a draci jsou projekt vydání DnD 5e v češtině* pod nakladatelstvím Mytago

* resp. hry DnD 5e co nejpodobnější, vzhledem k tomu, že licenčně je k dispozici pouze část textů DnD příruček. J&D budou ale s DnD 5e a jeho příručkami najisto zcela kompatibilní "oběma směry".

PŘEDPRODEJ UŽ PROBÍHÁ!

PJ craft JaD rozhovory se sirienem


Recenze
.

Eventy
.


Rozcestník mimo Kostku
Hlasovat může jen přihlášený uživatel.

Týmový rekord v délce nespaní v týdnu před odevzdáním byl:

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
24 hodinkladné body1
36 hodinkladné body5
48 hodinkladné body2
60 hodinkladné body2
72 hodinkladné body5
84 hodinkladné body1
96 hodinkladné body0
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
3.10.2021 13:22 - Jezus
Přesně. Prostě chceš, aby si hráči mohli postavy profilovat přes skilly, protože přes Savy nemůžou.

Proto dává u PC větší smysl buď aktivní snaha = skill (což je i to, co od hry chceš, aby hráči něco dělali a házeli) nebo případně pasivní hodnota skillu jako například u pasivní Perception...
12.10.2021 19:16 - ShadoWWW
Pro zajímavost jak udělal EnWorld deník postavy pro svou vlastní 5E hru.
13.10.2021 09:35 - Mirkul
Dotaz do tvůrcovského pléna. Zamýšleli jste pak nad převodem pravidel do VTT jako je roll20 nebo fantasy grounds? Já osobně bych to rád určitě využil, protože často hraju zrovna přes roll20 a JaD bych tam rád měl k dispozici.
24.10.2021 12:27 - ShadoWWW
Ukázka, jak se v 5E SRD hře EnWorldu (obdobě JaD) popasovali s hraničářem.
24.10.2021 13:00 - Pan Bača
a pro nás angličtinou nevládnoucí bys to nemohl sesumírovat?
24.10.2021 13:12 - LokiB
Pan Bača: že si můžeš vytvořit Aragorna :)
24.10.2021 13:55 - Chyba
Pan Bača: Hraničář tu není (polovičně)magický povolání, ale zlepšuje se pomocí dovednostní, která si jednak vybírá dle libosti z listu a jejich počet závisí na úrovni postavy (podobně jako tajemná vyznání u černokněžníka) a jiné získá na konkrétní úrovni, ale vybírá si z 2-5 možností (Podobně jako totemový barbar).
24.10.2021 14:24 - Necromancer
ShadoWWW: Nice.
10.11.2021 02:58 - CyberAlex
Na Imagu, změnili obrázek obálky. Já z něj tedy moc nadšenej nejsem. Nepřijde mi zajímavej natož pak hezkej. Barevně je to takový divný, přeplácaný a celkově mi to splývá všechno dohromady. Nechci to tu nějak hejtit, ale asi jsem měl podle ukázek obrázků příliš vysoké očekávání a tohle je pro mě prostě zklamání. Font mi přijde v pohodě s tím jsem vcelku spokojenej. A doufejme, že ten obrázek vynikne na knížce líp než takhle v náhledu.
10.11.2021 04:11 - sirien
Tak názory na obálky se vždycky různí.

Mě se líbí - ten koncept first-person-view spolu s tím že tam je velmi dobře vykreslená hloubka tomu pro mě dává takový hezký velmi živý dojem, zároveň to vypadá jako nějaká momentka z velmi napjatého dění (asi jako film pauznutý v půlce akční scény). To s sebou samozřejmě nese to, že to není zachycení nějakého přímočarého a do očí praštícího výjevu jako na DnD příručkách. Ta estetika je celkově jiná a snaha byla i aby obálka ladila s vnitřkem knihy a to jak velmi obecným stylem, tak i třeba barevnou paletou (+-) - mít obálku v kontrastu s vnitřní grafikou by bylo spíš blbý.

A stojí za zmíňku, že tam je jak jeskyně, tak drak, což považuju za velmi důležité - třeba ze tří DnD knížek má draka jen jedna a dungeon nemá žádná :)


Btw. ono teď koukám že hodně záleží i na tom na jakém monitoru/displayi na to koukáš... sem si to teď hodil z lesklýho na matnej a ty barvy okamžitě "zhasly" a celé to začlo působit úplně jinak :/ To je problém kterým fyzická knížka zjevně trpět nebude.
10.11.2021 08:02 - ShadoWWW
Zhoršuje to i to malé rozlišení obrázku, které to na monitoru rozmazává a člověk musí trochu luštit, co tam vlastně v tom přítmí je. Na knize to bude hádám znatelně lepší.
10.11.2021 08:11 - Corny
Za mě musím říct, že mi nová obálka připadá mnohonásobně lepší. Zejména tím, že vyobrazuje to, o čem ta hra je. Různorodá družina, boj, magie, příšery... (a naopak tam není nic, co bych v té hře pak čekal a nakonec bych se dočetl, že to tam není - taky hodně dobře). I bez nápisu to tak vytváří určitá očekávání. Předchozí obálka byl pěkný obrázek sám o sobě, ale vlastně nevypovídala o ničem, nevytvářela žádná očekávání, neměla žádnou akci. Kdybych se na ni podíval bez přečtení nadpisu (a asi ani po přečtení) a nevěděl, o co jde, asi bych vůbec netušil, co za dílo to vůbec může být, jestli je to nějaký fantasy horor, magický almanach, sbírka tajemných "faustovských" povídek nebo něco podobného. Nová obálka mnohem líp telegrafuje svou náplň už na první pohled.

Taky nadpis na mě působí o dost lépe, je to takové snáze čitelné a již na dálku výrazné a průrazné.

Je fakt, že samotné barvy obrázku jsou takové trochu "vyblité", ale barevně jsou docela sladěné, nebijí se s nadpisem, vytváří určitou atmosféru a osobně na mě ten obrázek působí hodně prostorově a akčně, aniž by, alespoň mě, připadal nějak přeplácaný a přeplněný.

Takže za mě velké plus, tohle bych si možná předplatil už jen proto, že to je i docela vizuálně pěkný kousek ;) Názor na obálku bude samozřejmě vždycky dost vkusový, ale zrovna třeba to, že je obálka teď mnohem víc vypovídající o obsahu je podle mě hodně univerzální bonus.
10.11.2021 09:42 - Lethrendis
Mně osobně se z těch současných obálek česky psaných her nejvíc líbí DH a DrD2, Lone Wolf tak průměr a naopak Zapovězené země a nová titulka JaD mi připadají slabé. Věc vkusu.
10.11.2021 10:02 - Ugy
Hele za mě dobrý. Možná trochu tmavší (koukal jsem na více zařízeních) než by bylo úplně dle mého vkusu, ale jinak supr.
10.11.2021 10:12 - Corny
Tohle asi není úplně místo na to svěřovat se, které obálky se komu kde nejvíc líbí, ale věcně vidím mimo již řečené jako velké plus, že JaD obálka šla tou cestou, že zůstala u relativně simplistického designu, u poměrně normálního fontu a necpe na obálku pseudoepická loga, ozdoby, falešné rámečky a jiné okraje (což cool, je asi také TTRPG retro a některým hrám to může sedět, ale mezi moderními hrami to úplně nezapadá (a ne v tom dobrém smyslu) + mi to teda ani osobně nepadá do vkusu)
10.11.2021 10:21 - CyberAlex
sirien
Obsahově a tématicky je obrázek v pohodě, s tím nemám problém. Jen prostě na první dobrou se mi nedostavil takový ten wow efekt - jé tohle je úžasné to bych si pověsil doma nad krb. Třeba ty dva obrázky níže (Barbar a týpek na koni) se mi líbí moc a na první pohled mám ten dojem - tohle je skvělá kresba. Jasně chápu, že je velký rozdíl v barvách venku a uvnitř jeskyně. Také to, že na obálku bylo potřeba nahustit hodně objektů na relativně malý prostor. Ale pro porovnání třeba zmíněné DnD má na obálce Essentials Kitu draka a dva hrdiny. Celkově ten obrázek působí otevřeně a vyniknou tam jak postavy tak prostor. Ale tohle je prostě o osobních preferencích.
Jak píšeš je docela rozdíl když jsem na obrázek koukal na notebooku a teď na velkém lesklém displayi to vypadá vážně lépe. Úplně nejlépe obrázek vypadá když přiblížím hlavu blízko k displayi. Nevím co to znamená - možná to, že už potřebuji brýle. :)

Každopádně Jeskyně a draky kupuji kvůli obsahu a ne obalu. Pěkné obrázky jsou příjemný bonus. A co si budeme povídat zavděčit se všem prostě nejde. Vždy bude někdo nad něčím remcat. Já jsem hlavně rád, že se vám podařilo příručku dotáhnout až k vydání a přeji si/vám aby se dobře prodávala. A doufám, že pak časem vyjdou ještě nějaké další příručky a doprovodný materiál jako DM screen, karty....
10.11.2021 11:19 - Arten CZ
Za sebe musím říct, že obrázek jako takový je podprůměrný, nenadchne, neurazí, nenaláká, tuctovka. Ale dát nápis přes výjev na obrázku, zakrýt víc než polovinu draka, to je jak pěst na oko. Čekal bych, že nápis bude mimo výjev obrázku, někde u stropu jeskyně, ale tohle je strašné. Volba barev obrázku a nápisu mi také nesedí, nadpis jasný a ještě obtažený bílou barvou, obrázek jak v mlze. Za mě se to hodně nepovedlo a z rpg knížek, co mám doma, je to jednoznačně nejhorší, co jsem viděl :( Nevím, zda se s tím dá ještě něco dělat, ale doufám, že ano.
10.11.2021 11:28 - LokiB
Mně se líbí koncept, ale nelíbí se mi konkrétní zobrazení postav na tom obrázku, není to styl, který by mi seděl. Drak nemá moc detailů, skřet s kuší vypadá jak trpaslík, ten vpravo má zvláštně zprohýbanou hlavu :)
10.11.2021 11:38 - LokiB
Jo a předobjednal jsem si teda 2 výtisky :)
10.11.2021 11:57 - Slaan3sh
Arten CZ píše:
nápis přes výjev na obrázku
Ale to je dnes moderní a ta kompozice obrázku s tím i celkem počítá, ve skutečnosti nápis nic významného nezakrývá, pozadí se s nápisem nebije a přesto je ta grafika přes celou stránku a působí to konzistentně jako celek. Že to ani tak není žádná hitparáda je druhá věc.
Celkem mi přijde, že ten FPPOV efekt kazí, že je daná osoba levák, takže se ta asociace "vlastního pohledu" na první dobrou úplně nedostaví.. nebo je to nějaká chyba sazby a zrcadlově otočená grafika?
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097073078155518 secREMOTE_IP: 3.90.187.11