Produkty

sirien
21.2.2016 07:54
Jeskyně a draci (před vydáním)
Jeskyně a draci jsou projekt vydání DnD 5e v češtině* pod nakladatelstvím Mytago

* resp. hry DnD 5e co nejpodobnější, vzhledem k tomu, že licenčně je k dispozici pouze část textů DnD příruček. J&D budou ale s DnD 5e a jeho příručkami najisto zcela kompatibilní "oběma směry".

PŘEDPRODEJ UŽ PROBÍHÁ!

PJ craft JaD rozhovory se sirienem


Recenze
.

Eventy
.


Rozcestník mimo Kostku

Týmový rekord v délce nespaní v týdnu před odevzdáním byl:

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
24 hodinkladné body1
36 hodinkladné body5
48 hodinkladné body2
60 hodinkladné body2
72 hodinkladné body5
84 hodinkladné body1
96 hodinkladné body0
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
10.11.2021 11:59 - Corny
Slaan3sh píše:
Celkem mi přijde, že ten FPPOV efekt kazí, že je daná osoba levák

Jako levák jsem s daným vyobrazením zcela spokojený :D
10.11.2021 12:22 - ShadoWWW
Arten CZ píše:
Ale dát nápis přes výjev na obrázku, zakrýt víc než polovinu draka, to je jak pěst na oko.

Tomuto musím dát za pravdu. Neškodilo by ten nápis trochu zmenšit a dát víc nahoru.
10.11.2021 12:23 - ShadoWWW
Levák je i ten trpaslík.
10.11.2021 12:28 - Slaan3sh
ShadoWWW píše:
Levák je i ten trpaslík.
Bodejť by se to Cornymu nelíbilo :D
10.11.2021 12:40 - Quentin
Zrcadlové otočení už jsem nabízel na Discordu Imaga, IMHO to jako first person view funguje mnohem líp.


(vydíte obrázek nebo se z discordu linkovat nedá?)
10.11.2021 12:44 - Pan Bača
Vidíme
10.11.2021 12:46 - LokiB
Quentin: Je to pravda, takhle mi to přijde o dost přirozenější :) inu, jsem hřib pravák.

Teda přijde i obecně, že je dost přetížená dolní polovina obrázku a horní je jen výplň. Ale to je asi (z nějakého důvodu) autorksý záměr.
10.11.2021 12:52 - Slaan3sh
LokiB píše:
z nějakého důvodu
To bude nejspíše kvůli "kolizi" s nápisem, buď by tento překryl část zajímavého obsahu, nebo by byl příliš výrazným pozadím rušen a nečitelný....
10.11.2021 12:52 - Corny
Slaan3sh píše:
Bodejť by se to Cornymu nelíbilo :D

Náhodou, já když jsem na bitvě za Grombrindala, tak držím obouruční sekeru pravácky :D Kupodivu teda i normální obouručák. A teda v šermu jsem jakžtakž ambidexterní (i jednoručku pravidelně prohazuju z ruky do ruky a ptal jsem se jedné spolušermířky, na co by mě hádala, a hádala spíš praváka :D)

Jinak k věci musím uznat, že když se to otočí zrcadlově, tak už to zase sedí míň mě, takže to asi s tou rukou nějak souvisí. EDIT: OK, tak asi ne, teď jak na to koukám se zakrytým nadpisem, tak už je mi to jedno, tak planý poplach :D

LokiB: A není to teda právě proto, aby ten nadpis nezakrýval nějaký zajímavější obsah a zakrývá právě jen výplň? Mě to připadá jako docela dobrý protiargument právě proti kritice jiných, že tam nadpis zavazí.
10.11.2021 12:54 - Slaan3sh
viz. třeba
10.11.2021 13:28 - LokiB
Jenže WH to má přes větší plochu horní části. u JaD zbývá těch volných rohů výrazně větší kus. Mně jde hlavně o ty prázdné rohy :)

Dolní text bych pro vyvážení taky doplnil.
Ale tak já jsem ovlivněn tím, že jsem na vejše měl předmět na grafický design, kde se ten vyučující na podobné věci strašně zaměřoval, řešil vyváženost, kdy jít proti ní a kdy s ní, co má jaký efekt v jakých případech a tak. A pak na mnoho produktů hledím prismatem toho, co jsme si tam říkali a zdůvodňovali.
10.11.2021 13:32 - Jezus
Je vidět, že to přes veškerá "ramena", co tu v diskusích dělá na SJW, chtěl mít Sirien co nejvíce inkluzivní. Dva leváci, skřepasličí menšina jako plnohodnotný člen družiny, elf dle peří pravděpodobně LGBTQ+. Paráda ;-)

Ale bez legrace se mi to docela líbí, jak kompozičně, tak stylem (na barvy počkám na lepší monitor nebo až to uvidím na živo). Nemá to tak řvavý styl jako jiné věci a to je za mě plus. Klasický DnD oba je za mě hrozně přepálený, DnD Essentials Kit je sice než základní příručka, ale zase na mě působí trochu "zastarale", plus nechápu, jak chtějí zvládnout toho draka bez tanka :-)

Souhlasím, že obrázky uvnitř JaD jsou lepší, ale ty se zase nehodí na obálku. Za mě prostě v pořádku.

Jo a drak, jeskyně a družina je taky velké plus - souvisí to s obsahem.
10.11.2021 13:35 - Lethrendis
Zrovna ten WH bych hodnotil vysoko. Na těch JaD se mi hlavně nelíbí, že je tam místo draka jakési hnědozelené cosi.

Reakce na Cornyho: Nechápu, proč není na místě srovnávat. Titulka je tam právě proto, aby upoutala zrak, až ta kniha bude ležet na polici mezi DH a DrD2. Plus dál fakt netuším, proč by měla být bordura nebo pseudoepické logo příznakem retra, zvlášť když se všechny zmíněné tituly včetně JaD odehrávají v pseudostředověku.
10.11.2021 13:47 - York
CyberAlex píše:
Třeba ty dva obrázky níže (Barbar a týpek na koni) se mi líbí moc a na první pohled mám ten dojem - tohle je skvělá kresba.


Souhlas, ty mi taky přijdou o řád lepší než obálka.
10.11.2021 14:17 - Corny
Lethrendis: Tak kdybys srovnával, tak nic neřeknu :) Ale ty jsi jen napsal, co se ti víc líbí, to je takové docela bezobsažné. Ale samozřejmě můžeš klidně říct "na nové titulní straně JaD se mi nelíbí, že tolik nepoutá oko, zatímco například DH obálka mě hned zaujme". Já bych teda asi řekl, že je rozdíl mezi "upoutat" a upoutat. Zrovna obálka DH mě třeba taky upoutá asi víc, ale ne rozhodně v dobrém smyslu. A proč by " měla být bordura nebo pseudoepické logo příznakem retra" ti asi vysvětlovat nebudu, jestli to v tom nevnímáš, tak to asi stejně nemá cenu tě o tom přesvědčovat. Každopádně se bavím spíš o retru designovém.

Jinak já třeba asi neměl problém poznat, že to "hnědozelené cosi" je drak. Ale musím s rukou na srdce přiznat, že je tam chudák trochu upozaděn a trochu barevně splývající. Což mě třeba nevadí, víc mě zajímá ta družinka a ten POV efekt mi připadá hodně fajn (a podle mě na obálkách docela neohraný), přičemž barevně mi to docela sedí, takže jsem asi spíš rád, že z toho nějaký element nějak křiklavě netrčí (byť drakovi bych to odpustil). BTW tohle je třeba obrázek, který bych si klidně dal na tričko :D
10.11.2021 14:51 - LokiB
Obrázek barbara mě štve, protože má lebku na nárameníku, co je děsně klišoidní a nechci pak takové obrázky používat v pseudohistorických hrách :)

Jezus píše:
Dva leváci, skřepasličí menšina jako plnohodnotný člen družiny, elf dle peří pravděpodobně LGBTQ+


Bych si tipnul, že skřepaslík je taky levák! Nebo je jednoruký ... Podle typu kuše a jak ji tou pravou rukou drží. Tak mu buď levá ruka chybí, nebo je to celé divně :)
10.11.2021 14:57 - Slaan3sh
Corny píše:
Každopádně se bavím spíš o retru designovém.


Mám kamaráda, který je výborný grafik a designér a strašně si potrpí na ty designérské poučky a soudobé trendy atd. a často dělal nějaké grafiky a návrhy, logotypy a pod. pro Andor, a když něco jen tak z patra a líbivě vytvořil, komunita na to přijala s nadšením a když to pak chtěl nahradit "tentokrát už pořádným a profesionálním návrhem", tak byly reakce o poznání vlažnější, tzn. ne vždy moderní a v souladu se soudobými trendy zaujme tu širší skupinu zájemců mimo profesionály...
Trochu jako moderní architektura, všichni víme, že cool je přiznaný beton, kdo chce vypadat světácky, ten to vynáší do nebes, ale v reálu to vidíš vždycky akorát jako články v novinách, nikdo normální v tom nebydlí...
10.11.2021 15:12 - Šaman
Ten nápis je opravdu nepříjemně uprostřed. Nahoře nic a pak nápis přes draka…
10.11.2021 15:19 - sirien
Quentin: he? proč to je tak příšerně tmavý? A ShadoWWW má pravdu že to rozlišení tomu teda taky nepřidává...


Jinak teda výjimečně souhlasim se Slaan3shem - v momentě kdy se někdo začne o něco analyticky zajímat, tak mu to začne děsivě křivit vnímání věci. Živě to vidim na graficích, ale i lidech od filmu, učitelé literatury tim sou totálně vyhlášený napříč generacema, u webdesignerů sem si kvůli tomu několikrát rval vlasy a popravdě to je vidět i u RPG, zejména na indie-teoretické scéně. Znám i lidi co si toho sou vědomí a dokážou se toho ubránit, ale co znám tak to je spíš menší část (ne nějak titěrná, ale spíš menší).

Jinak k tématu obálek obecně - ono to je nejen o vkusu na obrázky, ale i na samotné obálky. Osobně se mi třeba vůbec nelíbí takové ty retro OSR, které kdekdo obdivuje.
10.11.2021 15:32 - LokiB
sirien: to máš recht. ale zrovna u tohodle mám pocit, že dokud se to nezačne fest rozebírat, tak se od svejch školou a praxí získanejch "designovejch skillů" při posuzování obrázku celkem oprostím. to až když se to začne řešit, tak zapojím analytickou část. ale můžu se mejlit :)

DND 5E titulka se mi líbí, PHB i DMG
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090039014816284 secREMOTE_IP: 3.145.60.166