Produkty

sirien
21.2.2016 07:54
Jeskyně a draci (před vydáním)
Jeskyně a draci jsou projekt vydání DnD 5e v češtině* pod nakladatelstvím Mytago

* resp. hry DnD 5e co nejpodobnější, vzhledem k tomu, že licenčně je k dispozici pouze část textů DnD příruček. J&D budou ale s DnD 5e a jeho příručkami najisto zcela kompatibilní "oběma směry".

PŘEDPRODEJ UŽ PROBÍHÁ!

PJ craft JaD rozhovory se sirienem


Recenze
.

Eventy
.


Rozcestník mimo Kostku
Hlasovat může jen přihlášený uživatel.

Týmový rekord v délce nespaní v týdnu před odevzdáním byl:

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
24 hodinkladné body1
36 hodinkladné body5
48 hodinkladné body2
60 hodinkladné body2
72 hodinkladné body5
84 hodinkladné body1
96 hodinkladné body0
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
10.5.2021 14:21 - Jezus
Ale ne, tak texty jsou hotové, takže pokud nedojde k nějaké nečekané události - jako třeba válce světů - tak by to vyjít mělo. Já doufám, že nejpozději v ten čtvrtek :-)

BTW, siriene, někde jsi myslím zmiňoval nějaký problém s ilustracemi (které byly mimochodem parádní). Nechtěl bys to nějak přiblížit? (A jako je to fakt otázka, takže "ne" je taky odpověď :-) )
10.5.2021 14:30 - sirien
Nechtěl :)

Jsou nějaké nečekané zádrhele kolem grafiky. O co jde není důležité. Zatím to vypadá, že se je snad podaří už brzo vyřešit. Až se to stane, tak se posuneme dál a dáme vědět o dalších krocích a snad už i konkrétních termínech.
10.5.2021 23:07 - RoVan
Musím se přiznat: na mě dnes přišla nějaká vlna "hypu" někde vzadu v hlavě mi seplo že JaD opravdu vyjdou a mám chuť tím spamovat sociální média.

....

Takže - co může obyčejný smrtelník udělat pro JaD?
10.5.2021 23:17 - Jezus
Neptej se, co můžou udělat... Aha, ty se ptáš vlastně správně! :-D
11.5.2021 07:01 - Necromancer
RoVan: No tak spamování obecně moc nepomáhá...


Ale bych se rád zeptal: Vyjde to v PDF nabo jako Kniha? A bude to stát přibližně koli, stovky, tisíce?
11.5.2021 07:44 - shari
http://www.jeskyneadraci.cz/faq/

V jaké podobě: Jeskyně a draci budou mít právě jednu knihu, která shrne všechna pravidla a možnosti pro Hráče i pro Průvodce hrou. Kniha vyjde v tvrdé vazbě. Kromě toho vyjde i oficiální PDF Jeskyní a draků.

Za kolik: Konkrétní nacenění ještě není hotové, cena se nejspíše bude pohybovat do 1000 korun (tzn. bude levnější, než základní příručky DnD, popř. podobně drahá, jako byly všechny příručky DrD). PDF bude k dispozici buď za pevnou, nebo za dobrovolnou-doporučenou cenu (a logicky bude levnější, než pevná kniha).
11.5.2021 07:52 - Necromancer
Díky, už jsem si to našel. Díky.
11.5.2021 07:58 - RoVan
Necromancer píše:
No tak spamování obecně moc nepomáhá...

Mno právě naopak, aktivita pod příspěvky/videi zvyšuje jejich efektivní dosah - když youtubeři říkají - dejte sub, like a comment tak tím nemyslí jedno z toho, ale v ideálním případě všechno.
11.5.2021 08:37 - Necromancer
Vidíš, já si zas pod spamování představím spíš

TOHLE

OTRAVNÝ

PSANÍ

ZPRÁV

FURT

DOKOLA.

XD
11.5.2021 08:40 - Naoki
RoVan: asi oficiální marketingová strategie a centralizovaný soubor informací neexistuje, ale pro začátek by určitě pomohl like&share Gergonových videí (včetně sharenutí linku na jiné platformy: TB, twitter) ideálně s nějakou personalizovanou zprávou ("strašně se těším na to protože...", "koukněte na toto video, je tam strašně hustý...")

předpokládám že časem budou blog posty na oficiálních stránkách, tak snad půjdou sharenout i ty
11.5.2021 10:54 - Jezus
Necro: Je rozdíl mezi šířením a spamováním. Když někam hodíš odkaz na něco, co máš rád, je to normální šíření - asi jako když na živo zmíníš oblíbený film nebo YT kanál. Když to budeš dělat dokola, tam je to nepříjemný spam, asi jako když budeš furt žvanit jen o svým oblíbeným seriálu nebo YT kanále :-)
11.5.2021 11:06 - Necromancer
Jezus píše:
Je rozdíl mezi šířením a spamováním.

RoVan píše:
mám chuť tím spamovat

:D

Ale tak samozřejmě že se chápeme. :-)
11.5.2021 11:20 - Jezus
Ok, my fault :-D

EDIT: Ale tak pro zapálené gruppies typu RoVana bychom taky měli mít pochopení ;-)
11.5.2021 11:45 - RoVan
Necromancer No to sice chápu, já měl na mysli spíš (teda přesně) to, co píše Naoki.
11.5.2021 11:50 - sirien
RoVan: aktuálně je asi skutečně nejlepší vybrat si nějaký ten rozhovor (nebo několik) a sdílet ho s nějakým osobním komentářem o tom co Tě tam nadchlo nebo na co se těšíš. Případně na webu jsou dva blogy o tvorbě JaD, spíš taková zamyšlení.

Dobré je sdílet to jak osobně tak do různých komunit, skupin... Jak na FB tak i mimo FB (na různá fóra, twittery, discordy atp.) Cílová skupina těch videí jsou zatím hlavně hráči RPG popř možná trochu jiných her, pro širší veřejnost (fanoušci literatury, rodiny, volnočasovky atp) materiály ještě nejsou.

Bylo by super kdyby to nepůsobilo agresivně. Je zbytečné sdílet JaD někam kde o nás nestojí a pokud už někde jsou dva nějaké shares nebo posty obecně tak je zbytečné dávat tam třetí. Podobně se nemá smysl zmiňovat o jiných hrách (vyjma DnD 5e samozřejmě, případně starého DrD) nebo se s někým hádat (trollům se dává jen strohá odpověď na věcnou část postu - nebo žádná).
11.5.2021 12:50 - Šaman
sirien píše:
nemá smysl zmiňovat o jiných hrách (vyjma ..., případně starého DrD)

Eh? Toto si dokážu vysvětlit jen dvěma způsoby:

  • JaD budou podobné DrD (což víme že nebudou).
  • Anebo Sirien začal konečně uznávat slova "dračák", "drdko", či "drd" jako synonymum pro stolní RPG obecně, nezávisle na použitých pravidlech :D
11.5.2021 13:01 - Necromancer
Šaman: Hele "dračák" asi už je souhrné označená pro TtRPG, ale "DrD" je prostě pořád DrD. To je jako říct že D&D je souhrné označení pro všechny TtRPG nebo že FATE je souhrné označení pro všechny TtRPG...
11.5.2021 13:01 - shari
Šaman: Bude tam Alchymista (Theurg i Pyrofor), Psychický mág, Sicco, Chodec...
11.5.2021 13:07 - ShadoWWW
Šaman: Já to vidím tak, že:
a) JaD mohou být zajímavé pro lidi, co hrávali (nebo stále hrají) staré DrD. Už když jsem dělal překlad DnD 5e mi hafo lidí psalo, že na něj díky překladu přešli z DrD 1.x a jsou nadšení. Ty dvě hry mají filozoficky mnoho společného. Navíc JaD je ještě víc DrD než prostý překlad DnD 5e. Autoři JaD tam přidali věci, které hráčům starého DrD chyběly (např. alchymistu nebo sicca), aniž by tím zničili skvěle hratelné jádro DnD 5e.
b) JaD mohou být zajímavé pro stávající hráče DnD 5e. Důvody asi netřeba vypisovat.

Např. DrD II nebo ZZ mají jinou herní filozofii a nemá smysl jim to lámat přes koleno. DH je... DH. Je zbytečné tam vyvolávat flamy.

Nevyspytatelné jsou cesty osudu a Jeskyně a draci si jistě najdou hráče, které si najít mají. ;-)
11.5.2021 13:10 - Gergon
Já jsem přesně ten případ jak píše Shadowww - hrával jsem DrD 1.6 celé roky, díky překladu na kostce jsem se vrhnul na DnD 5e, které mě naprosto učarovalo a už nechci nikdy hrát nic jiného (s nadsázkou =) ) a pak přišly JaD a díky rozhovorům se Sirienem vidím, že pro mě budou JaD luxusní příručka, která - přestože nebudu hrát pouze JaD - bude rozšířením pro DnD stejně jako třeba Tasha nebo xanathar - nové obory povolání, a rozšířená pravidla pro kupu věcí jako je mezidobí, výroba lektvarů a magických předmětů atd...
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.091331005096436 secREMOTE_IP: 54.173.214.79