Hm. I když je Markus už zase pryč, pořád se mi nechce psát na RPG F... tak snad E prominou.
Ecthelion: Díky.
Píše:
Navic "dramaturgie" vyberu obrazku je moc pekna
Dík. Stálo mrtě času vhodný obrázky dohledat. Vážně - nejspíš to byla nejvíc čas žeroucí a na nervy jdoucí část celé práce.
Píše:
volba sermirky na obalku s mecem svetle i tmave strany je pekne vtipna
To má taky svojí malou historii.
K tomu původnímu překladu Ryanových pravidel sem na titulku dal tu Jedi ze strany 23 - ale bylo to moc světlý a působilo to na mě hrozně "flashy" a light side.
Když sem pak psal tahle pravidla, tak mi přišlo, že bych tam asi chtěl něco temnějšího, dramatičtějšího a hlavně ambivalentního co do light/dark side. Přišlo mi, že to víc ladí k výběru ostatních obrázků i obecně ke stylu, který sem tam chtěl čtenáři předložit a který sem sledoval i při psaní těch textů ke stylizaci a při tvorbě pravidel pro Temnou stranu.
Tenhle obrázek mi přišel ideální - není z něj jasné, na které straně ta holka sama stojí (obrázek se sice jmenuje "Dark Jedi", ale z toho obrázku samotného to myslím úplně vyčíst nejde) a ona má takový mnohem vážnější výraz.
Píše:
Fonty - Pouziti v zasade ciste systemovych fontu je v dost velkem kontrastu k tomu, kolik si Sirien dal prace s tou sazbou
Viz výše co píšu Colombovi.
Celá ta tvorba layoutu pro mě byla dost nepohodlná, protože sem dělal něco, čemu fakticky moc nerozumim - a tím že místy spolupracuju se skutečnejma profi a hodně high-level grafikama si toho sem dost vědomej.
Fonty jsou oblast, v níž totálně plavu - když se grafici kolem mě bavěj o fontech, tak to je pro mě totálně high level magic, tak sem radši ustoupil ke standardu s tím, že radši nic totálně nezkazit, než se o něco snažit a zpackat to.
Těch "chyb" tam je víc. Třeba zpětně nejsem spokojenej s odstupem textu od rámečků, myslim že dalších 5 bodů by tomu dost prospělo, jenže dělat to zpětně by rozbilo sazbu hromady stránek a místy bych musel předělávat text a s tím jak na hraně je sazba pár stránek by to nejspíš znamenalo měnit i stránkování, s čímž zase souvisí rozložení obrázků...
Píše:
Podivne hippie barvy ramecku
Viz co píšu v článku.
Rámečky byly původně tmavší a u mě na monitoru to vypadalo naprosto vpohodě. Pak se ukázalo, že to vpohodě neni - na monitorech ostatních lidí to bylo problematicky čitelný a když sem pak viděl, jak se to vytiskne, tak to bylo totálně evil.
Na poslední chvíli sem ty rámečky výrazně zesvětlil, aby byly univerzálně čitelnější - ta barva nevypadá tak hezky, ale je to praktičtější. Bohužel teď doma nemám funkční barevnou tiskárnu ani 5 různejch monitorů, abych si s tim mohl hrát a testovat, takže sem to fakt střílel od oka.
Asi bych si s tím klidně pohrál, ale nevidím moc smysl si s tím hrát, pokud nemám nějakej lepší testovací prostor kde bych viděl, co to bude dělat na různejch monitorech a tiskárnách (a nemám žádné profi nástroje na real time barevná srovnání napříč platformami).
Píše:
Delka radku na standardni strane je prilis dlouha.
Vím. Chyba v procesu.
Na začátku sem to chtěl mít tak že text bude na šířku, kterou vidíš vedle rámečků s tím, že to pak bude dorovnané těmi rámečky nebo obrázky. Praxe mi ukázala, že to byla chyba, protože to nebylo možné reálně dodržet.
Opět - zpětná oprava by byla příliš mnoho práce; při procházení dokumentu mi přišlo, že míst kde to ulítlo a text je na celou šířku stránky je dost málo na to, abych to tak mohl nechat.
EDIT:
A ještě jedna věc, když už vás adresuju... kdysi jsme se v mailech bavili o Fate 4e a o tricích a vy ste psali, že se vám 4e nelíbí protože je crunchy a že nemáte rádi triky, protože "věci co dávají +2 sou lame".
Tiše sem doufal, že bych se od vás mohl dozvědět co si myslíte o použití triků tady v těch pravidlech, jmenovitě zejména co do triků které jsou u ras a u rychlých konceptů (plus viz rámeček str. 107)